Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@TeeeT píše:
No…Miminko je tam ZATÍM jedno, ale ta hodnota HCG se mu nelíbila, prý je divná. Takže buď se v té laboratoři prostě spletli nebo nekde vyplave ještě jedno, ale říkal, že to si nemyslí, protože viděl pěkný plodový obal a v něm žloutkový váček - odpovídá 5+2 embryo zatím není a pravděpodobně by už našel prý to druhý váček. Anebo je proste něco špatně (nějaká patologie plodu), ale zatím nevíme co.
Takže jdu teď na další odběr krve a znovu se zjisti ta hodnota a pak se uvidí. Jinak kontrola za 14 dnů, když vše bude OK.
Jako jaká je šance, že se spletou? Moc si to nemyslím.. Že by zrovna v tu chvíli byl ještě přesně někdo na stejném odběru. Navíc myslím že to plive počítač
Držím palce ať to dobře dopadne ![]()
@TeeeT tak může tam být záměna vzorků v laboratoři, nebo prostě chybný výsledek v laboratoři, ta šance není úplně velká, ale stát se to může…
No tak sestřičky mi vůbec nepridaly.. Řešili jestli to udělají na STATIM (hned) nebo to nechají a ta jedna řekla.. To dej na STATIM on má asi podezření na ext…. Už to nedorekla. Když viděla ze na ni koukám. A pak řekla, ze to dělají stroje.
Výsledky po 14.
@TeeeT ano stroje to dělají, ale jsou kroky, které probíhají než se to do stroje dá atd…ale to je teď úplně vedlejší. Třeba to dopadne dobře, budu držet pěsti.
Holky tak aktualizace.. Volala sestřička, ze dnešní hodnota je 33,000 což už odpovídá té úterní hodnotě 15,900, zvyšuje se to jak má. Ale říkala ze je záhada, ze je to v tak brzkým tehotenstvi takhle vysoký, ze jsem teprve 38 dnů od prvniho dne MS. A to, že tam byl takový rychlý nárůst za týden. Ze se na to podívá pan doktor a bude mi volat.
Ale jako je dobrý ze to není treba 50 nebo 70 tis. To už bych tam měla asi mimozemstana
![]()
Nevím děvčata. Teď mám zase malinko klidnější mysl, ale uvidíme co mi řekne doktor, až zavolá.
@JuicyLucy píše:
@TeeeT zlaté časy, kdy se žádné hcg neodebiralo
Urcite. A pak ty akutni mimodelozni, kdy zenskou odvezli v krecich z podlahy, nebo moly.
@JuicyLucy píše:
@Tarena obojí velmi vzácné a utz rozeznatelné
A proc je utz ok a mereni hcg spatne? Oboji zjistuje, zda je vse v poradku.
@Tarena nepíšu, že je měření hcg špatné, jen je velmi, velmi individuální, rozpětí v oficiálních zdrojích obrovské a zbytečně to může někoho vystresovat ![]()
@JuicyLucy píše:
@Tarena nepíšu, že je měření hcg špatné, jen je velmi, velmi individuální, rozpětí v oficiálních zdrojích obrovské a zbytečně to může někoho vystresovat
Tak kdybych byla v tom obrovském rozpětí a bylo by vše v pohodě, tak to asi doktor neřeší..
po dvou potratech jsem rada, že mě kontroluje a případně zakročí nebo plodu pomůže.
@TeeeT já tím chci říct, že ty hodnoty HCG ti skoro nic neřeknou, jak ti psal sám ten doktor po internetu, maximálně se může hlídat, zda se cca dvojnásobní v tom začátku…ale i kdyby ne a v děloze bude normální nález, tak co? ![]()
@JuicyLucy píše:
@TeeeT já tím chci říct, že ty hodnoty HCG ti skoro nic neřeknou, jak ti psal sám ten doktor po internetu, maximálně se může hlídat, zda se cca dvojnásobní v tom začátku…ale i kdyby ne a v děloze bude normální nález, tak co?
To přece není pravda, když se odběry opakuji mají velkou výpovědní hodnotu. Proto asi na ty odběry chodím.
Samozřejmě že musím počkat, ale i když si vezmeš procenta a “ku” při screeningu.. To je jako kdybys řekla, že ti to nic neřekne..
Existují tabulky a hodnoty které jsou v pořádku a to co je nad nebo pod se proste hlídá a ověřuje.
Cením si zkušeností holek, kterým si něčím podobným prošly a mohou mi k tomu říct svůj příběh. Díky tomu vím že mám naději, ze to bude v pořádku a zároveň některé zajímá jak to dopadne. Proto to sem píšu.
Nevím na co narazis.. Ale jestli si myslíš, ze je pak lepší zjistit ze se jedna o molární těhotenství až v pokročilém stadiu těhotenství, protože přesně to se muže stát (klidně až ve 12-20tt), když ti při podezření HCG neměří a za 14 dnů ti naroste mola jako prase tak to je tvůj názor, ale já s nim nesouhlasím.
@TeeeT no a kdybys měla HCG ve 20 týdnu v astronomickych hodnotach, ale dle utz vše v pořádku, tak bys dělala co?
prostě dokud UTZ nepotvrdí patologii, tak je ti to docela k ničemu, ne? když vidíš zdravě se vyvíjející plod ![]()
a v momentě, kdy je UZT špatný a Dr. ti hlásí molu, tak je ti nějaká hodnota z krve k čemu?
@JuicyLucy píše:??? Nerozumím ti. Nevadí, stejně to není k mému tématu. Tak tomu ani porozumět nemusím.
@TeeeT no a kdybys měla HCG ve 20 týdnu v astronomickych hodnotach, ale dle utz vše v pořádku, tak bys dělala co?prostě dokud UTZ nepotvrdí patologii, tak je ti to docela k ničemu, ne? když vidíš zdravě se vyvíjející plod
a v momentě, kdy je UZT špatný a Dr. ti hlásí molu, tak je ti nějaká hodnota z krve k čemu?