Obrovský nárůst HCG

Napsat příspěvek
Velikost písma:
401
17.2.23 10:41
@TeeeT píše:
No…

Miminko je tam ZATÍM jedno, ale ta hodnota HCG se mu nelíbila, prý je divná. Takže buď se v té laboratoři prostě spletli nebo nekde vyplave ještě jedno, ale říkal, že to si nemyslí, protože viděl pěkný plodový obal a v něm žloutkový váček - odpovídá 5+2 embryo zatím není a pravděpodobně by už našel prý to druhý váček. Anebo je proste něco špatně (nějaká patologie plodu), ale zatím nevíme co.

Takže jdu teď na další odběr krve a znovu se zjisti ta hodnota a pak se uvidí. Jinak kontrola za 14 dnů, když vše bude OK.

Jako jaká je šance, že se spletou? Moc si to nemyslím.. Že by zrovna v tu chvíli byl ještě přesně někdo na stejném odběru. Navíc myslím že to plive počítač :think:

Držím palce ať to dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
428
17.2.23 11:01

@TeeeT tak může tam být záměna vzorků v laboratoři, nebo prostě chybný výsledek v laboratoři, ta šance není úplně velká, ale stát se to může…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
17.2.23 11:10

No tak sestřičky mi vůbec nepridaly.. Řešili jestli to udělají na STATIM (hned) nebo to nechají a ta jedna řekla.. To dej na STATIM on má asi podezření na ext…. Už to nedorekla. Když viděla ze na ni koukám. A pak řekla, ze to dělají stroje.

Výsledky po 14.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
428
17.2.23 11:29

@TeeeT ano stroje to dělají, ale jsou kroky, které probíhají než se to do stroje dá atd…ale to je teď úplně vedlejší. Třeba to dopadne dobře, budu držet pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
17.2.23 14:26

Holky tak aktualizace.. Volala sestřička, ze dnešní hodnota je 33,000 což už odpovídá té úterní hodnotě 15,900, zvyšuje se to jak má. Ale říkala ze je záhada, ze je to v tak brzkým tehotenstvi takhle vysoký, ze jsem teprve 38 dnů od prvniho dne MS. A to, že tam byl takový rychlý nárůst za týden. Ze se na to podívá pan doktor a bude mi volat.

Ale jako je dobrý ze to není treba 50 nebo 70 tis. To už bych tam měla asi mimozemstana :lol: :lol:

Nevím děvčata. Teď mám zase malinko klidnější mysl, ale uvidíme co mi řekne doktor, až zavolá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
17.2.23 16:10

@TeeeT zlaté časy, kdy se žádné hcg neodebiralo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10875
17.2.23 16:22
@JuicyLucy píše:
@TeeeT zlaté časy, kdy se žádné hcg neodebiralo :)

Urcite. A pak ty akutni mimodelozni, kdy zenskou odvezli v krecich z podlahy, nebo moly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
17.2.23 16:23

@Tarena obojí velmi vzácné a utz rozeznatelné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10875
17.2.23 16:30
@JuicyLucy píše:
@Tarena obojí velmi vzácné a utz rozeznatelné

A proc je utz ok a mereni hcg spatne? Oboji zjistuje, zda je vse v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
17.2.23 16:34

@Tarena nepíšu, že je měření hcg špatné, jen je velmi, velmi individuální, rozpětí v oficiálních zdrojích obrovské a zbytečně to může někoho vystresovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
17.2.23 16:45
@JuicyLucy píše:
@Tarena nepíšu, že je měření hcg špatné, jen je velmi, velmi individuální, rozpětí v oficiálních zdrojích obrovské a zbytečně to může někoho vystresovat :nevim:

Tak kdybych byla v tom obrovském rozpětí a bylo by vše v pohodě, tak to asi doktor neřeší.. :nevim: po dvou potratech jsem rada, že mě kontroluje a případně zakročí nebo plodu pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
17.2.23 16:50

@TeeeT já tím chci říct, že ty hodnoty HCG ti skoro nic neřeknou, jak ti psal sám ten doktor po internetu, maximálně se může hlídat, zda se cca dvojnásobní v tom začátku…ale i kdyby ne a v děloze bude normální nález, tak co? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
17.2.23 17:00
@JuicyLucy píše:
@TeeeT já tím chci říct, že ty hodnoty HCG ti skoro nic neřeknou, jak ti psal sám ten doktor po internetu, maximálně se může hlídat, zda se cca dvojnásobní v tom začátku…ale i kdyby ne a v děloze bude normální nález, tak co? :)

To přece není pravda, když se odběry opakuji mají velkou výpovědní hodnotu. Proto asi na ty odběry chodím.

Samozřejmě že musím počkat, ale i když si vezmeš procenta a “ku” při screeningu.. To je jako kdybys řekla, že ti to nic neřekne..

Existují tabulky a hodnoty které jsou v pořádku a to co je nad nebo pod se proste hlídá a ověřuje.

Cením si zkušeností holek, kterým si něčím podobným prošly a mohou mi k tomu říct svůj příběh. Díky tomu vím že mám naději, ze to bude v pořádku a zároveň některé zajímá jak to dopadne. Proto to sem píšu.

Nevím na co narazis.. Ale jestli si myslíš, ze je pak lepší zjistit ze se jedna o molární těhotenství až v pokročilém stadiu těhotenství, protože přesně to se muže stát (klidně až ve 12-20tt), když ti při podezření HCG neměří a za 14 dnů ti naroste mola jako prase tak to je tvůj názor, ale já s nim nesouhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
17.2.23 17:19

@TeeeT no a kdybys měla HCG ve 20 týdnu v astronomickych hodnotach, ale dle utz vše v pořádku, tak bys dělala co?

prostě dokud UTZ nepotvrdí patologii, tak je ti to docela k ničemu, ne? když vidíš zdravě se vyvíjející plod :)

a v momentě, kdy je UZT špatný a Dr. ti hlásí molu, tak je ti nějaká hodnota z krve k čemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
17.2.23 17:43
@JuicyLucy píše:
@TeeeT no a kdybys měla HCG ve 20 týdnu v astronomickych hodnotach, ale dle utz vše v pořádku, tak bys dělala co?

prostě dokud UTZ nepotvrdí patologii, tak je ti to docela k ničemu, ne? když vidíš zdravě se vyvíjející plod :)

a v momentě, kdy je UZT špatný a Dr. ti hlásí molu, tak je ti nějaká hodnota z krve k čemu?
??? Nerozumím ti. Nevadí, stejně to není k mému tématu. Tak tomu ani porozumět nemusím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí