Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky…
Já mám za týden úplně nesmyslný nárůst HCG. Beru teda Utrogestan, ale ten by to snad dělat neměl..
Co si o tom myslite???
7.2. HCG 590 4+0
14.2. HCG 15906 5+0
Poslední MS 11.1.2023
@TeeeT píše:
Holky…Já mám za týden úplně nesmyslný nárůst HCG. Beru teda Utrogestan, ale ten by to snad dělat neměl..
Co si o tom myslite???
7.2. HCG 590 4+0
Poslední MS 11.1.2023
14.2. HCG 15906 5+0
Možná dvojčata ![]()
@TeeeT hm, no, to vypadá, že tam asi nebude jen jedno, ale víc…
@TeeeT nejsem sice doktor, ale hcg takto na začátku těhotenství může růst. Četla jsem, že se může za 24 hodin zdvojnásobit. Takže když to počítám, tak jste pořád v toleranci. Nicméně pro vlastní klid můžete zavolat svému gynekologovi.
Muže to znamenat i něco špatného? Je to nárůst za 168 hodin..
No dvojčátka neeeee
![]()
Myslite ze je teda možný, ze je tam jedno a je to OK? Nebo spis ne?
@TeeeT píše:
Muže to znamenat i něco špatného? Je to nárůst za 168 hodin..No dvojčátka neeeee
Myslite ze je teda možný, ze je tam jedno a je to OK? Nebo spis ne?![]()
a na ultrazvuku jsi ještě nebyla?
@TeeeT píše:Špatný by to bylo když by to nerostlo.
Muže to znamenat i něco špatného? Je to nárůst za 168 hodin..No dvojčátka neeeee
Myslite ze je teda možný, ze je tam jedno a je to OK? Nebo spis ne?![]()
@TeeeT a co takhle zavolat doktorovi pro klid duše. Za to nic nedáte a doktor si to naúčtuje vaší pojišťovně.
No jdu na UTZ v pátek, ale budu teprve 5+3 podle MS. Tak nevím co bude vidět.
Kdybyste se divili proč tak brzo, tak jsem po 2 potratech, takže jsem hlídaná od začátku a na Utrogestanu ![]()
@Magda124 píše:
@TeeeT a co takhle zavolat doktorovi pro klid duše. Za to nic nedáte a doktor si to naúčtuje vaší pojišťovně.
No já právě nevím jestli mám volat.. Nechci plašit, říkám si jestli bych neměla vydržet. Jinak se mi nic neděje, jen mírný běžný příznaky ![]()
@TeeeT píše:
No jdu na UTZ v pátek, ale budu teprve 5+3 podle MS. Tak nevím co bude vidět.Kdybyste se divili proč tak brzo, tak jsem po 2 potratech, takže jsem hlídaná od začátku a na Utrogestanu
při tomto hcg bude určitě něco vidět
@TeeeT píše:
No já právě nevím jestli mám volat.. Nechci plašit, říkám si jestli bych neměla vydržet. Jinak se mi nic neděje, jen mírný běžný příznaky
já bych klidně zavolala
@TeeeT píše:
No já právě nevím jestli mám volat.. Nechci plašit, říkám si jestli bych neměla vydržet. Jinak se mi nic neděje, jen mírný běžný příznaky
volala bych, za to nic nedáte. Navíc, když máte takovou zkušenost, tak doktor to určitě pochopí. Jinak já byla na 1. ultrazvuku 6+2 a už srdíčko tlouklo a mimi mělo 6,8 mm.
Ja bych vydrzela do kontroly. Bez UZ vysetreni ti nerekne doktor nic a ted tam stejne nemusi byt nic jeste spolehlive videt.
Mně se HCG první dny obden 2,5nasobilo a vše bylo v pořádku. Tobě se přibližně 2,75nasobi, což možná není tak markantní rozdíl, tak by to mohlo být ok. A že jsou to vicercata je samozřejmě možné, to se brzy dozvíš.
Z těch negativních příčin - molární těhotenství, ale tam by to rostlo asi daleko rychleji… Držím pěsti ![]()