Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dám dám.. Já teď mám jen obavu aby to nebyla částečná mola nebo molární těhotenství anebo ten Down
.
Po ZT a SP ještě tohle k tomu, to už bych se asi zbláznila.
@TeeeT píše:
Dám dám.. Já teď mám jen obavu aby to nebyla částečná mola nebo molární těhotenství anebo ten Down.Po ZT a SP ještě tohle k tomu, to už bych se asi zbláznila.
Pravděpodobnost molárního těhotenství ny měla být fak strašně strašně malinká.
@TeeeT píše:
O molárním právě vím, ale tam by ještě mělo být krvácení zvracení a zvýšené příznaky.To já naštěstí nemám.
Jen doufám, ze je to tedy v pořádku a ze je tam jedno
Psala jsem e-mail lékaři, radši.
Molarni těhotenství mám za sebou, žádné tyto špatně priznaky a hcg ukázkové jako u normálního těhotenství.. a to byla kompletní mola..
Snad to nebude tvůj pripad ![]()
@TeeeT 8. nebo 9.tyden, už si to přesně nepamatuji.. týden na to jsem šla na revizi..
Kompletní mola a zákaz otěhotnět dalších 6 měsíců od doby, kdy jsem měla poprvé nulové hcg po revizi
@Anettt12 díky za informaci. To jsou hrozné zprávy
já po ZT a SP pevně doufám, že se mi mola i další komplikace vyhnou.
@ivašot. No min. zdvojnásobit co 2 dny. Většinou je tam jen nárůst větší ale.
@TeeeT bude to dobré. Nejhorší je s domnělým problémem vlézt na internet, to se proklikáte jen k tomu nejhoršímu.
Když jsem měla takto nesmyslný nárůst já, šlo o těhotenství a cystu zároveň…
Nicméně velký nárůst HCG nemusí znamenat nic jiného, než prosperující těhotenství… ![]()
@Veru333 píše:
Když jsem měla takto nesmyslný nárůst já, šlo o těhotenství a cystu zároveň…
Děkuji a můžu se zeptat, dopadlo tehotenstvi dobře? ![]()
Holky, zkusila jsem ještě poradnu ULEKARE.CZ a pan doktor píše, že se HCG muže zdvojnásobovat každý den. Což mě překvapilo.
Posílám odpověď, napsal to celkem hezky, možná by se vám mohlo hodit.. ![]()
Dobrý den, hCG je zcela individuální, rozhodně nelze dle hodnot predikovat týden těhotenství, tedy nelze ani říct že v tom a tom týdnu je normální tato a tato hodnota. Navíc nemusí stáří dle měsíčků odpovídat stáří dle ultrazvuku, který do cca 8.týdne též není zcela výpovědní hodnota ultrazvuku příliš vysoká. Hormon hCG stoupá cca dvojnásobně každý den (buňky se dělí na 2 a každá produkuje určité „nano“ množství hCG. Rozhodně neplatí, že u dvojčat je vždy hodnota 2× vysoká, nelze podle jeho hodnoty určit vady plodu apod. Jedinou spolehlivou výpovědní hodnotu má hCG v případě stagnace či poklesu v čase. Pak jde o zamlklé těhotenství.
MUDr. Petr Lidák
Specializace: Dětská gynekologie, Gynekologie, Porodnictví
@TeeeT píše:
Děkuji a můžu se zeptat, dopadlo tehotenstvi dobře?
Ano.
Cysta by v případě dobře založeného těhotenství neměla být problém. Ale já ji měla fakt velkou. Jako tenisák. A citila jsem ji.
Buď v klidu. Někdo má HCG 20000 a někdo 600 a těhotenství dopadnou dobře. Je to opravdu velmi individuální. Hlavně, jestli stoupá. Při tak velkých rozdílech ani nemusí stoupat pravidelně, jakože x2 co dva dny a tak… Vyleze nahoru rychle a pak se tam chvíli zdrží, podle ostatních hormonů… A pak zase vyleze…
Pokud by kleslo, je problém…
Ahooj, nemusi to znamenat vubec nic
ja ted zacinam 33.tyden tehotenstvi a na zacatku jsem byla na odberech HcG a 1. Bylo 697 a dva dny na to presne ve stejnou hodinu 2159
Takze se mi hcg trojnasobilo, taky jsem panikarila ale neznamenalo to ani molarni tehotenstvi, ani dvojcatka, ani zadnej jinej problem. Cekam jednoho, podle vsech testu tedy zdraveho chlapecka ![]()
No…
Miminko je tam ZATÍM jedno, ale ta hodnota HCG se mu nelíbila, prý je divná. Takže buď se v té laboratoři prostě spletli nebo nekde vyplave ještě jedno, ale říkal, že to si nemyslí, protože viděl pěkný plodový obal a v něm žloutkový váček - odpovídá 5+2 embryo zatím není a pravděpodobně by už našel prý to druhý váček. Anebo je proste něco špatně (nějaká patologie plodu), ale zatím nevíme co.
Takže jdu teď na další odběr krve a znovu se zjisti ta hodnota a pak se uvidí. Jinak kontrola za 14 dnů, když vše bude OK.
Jako jaká je šance, že se spletou? Moc si to nemyslím.. Že by zrovna v tu chvíli byl ještě přesně někdo na stejném odběru. Navíc myslím že to plive počítač ![]()