Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj všichni,
potřebuji poradit, za chvíli budu kupovat dětem první botičky na doma a nevím, jestli klasika papuče nebo kožené sandálky. Ty peníze jsou šílené, ale co jsem tak slyšela, tak v papučkách se strašně potí nohy a to nechci. A sandálky, když koupím na jaře, vydrží mi až do léta? Asi ne, co?
A kdyžtak přidejte i tipy na papučky nebo sandálky, které se vám osvědčilli. Mě zatím nejvíc nadchla zn.Fare.
Dík
Ahoj,tak jsou i takove backorky,ktere jsou jako sandalky,maji otevrenou spicku ![]()
Mi je mame a jsem spokojena
já mám s látkovýma bačkůrkama špatnou zkušenost. tyhle mrňavý jsme nikdy neměli, dětem v tom nedržela vůbec noha, a to jí nemají nijak malou a hubenou…
teď, co kupujeme lindě klasické látkové bačkory, tak můžu říct, že jestli koupit kožené sandálky, které námv vydrží půl roku, anebo každé dva měsíce kupovat látkové, tak to finančně vyjde na stejno. Přidje mi, že ty látkové stejně nemůžeš koupit se „správným“ nadměrkem, protože jinak to dítěti spadne z nohy…
My nosili doma než Tom začal regulérně chodit, capáčky. http://www.capacky.cz/…i-hneda.html?…
Tak pokud jen chodil kolem nabytku,tak mel jen latkove capacky,nebo jen ponozky s protiskluzem.
Ale jak zacal v 11ti mesicich uz sam chodit,dostal klasicke latkove backurky,jak jsem davala odkaz a nemuzu si stezovat.Boty nepadaji,on si je nesundava.
Tak mi jsme koupili kožené botičky od PEGRESU a nemužu si je vynachválit a vydrželi dětem víc jak pul roku a cena 350kč nebyla tak hrozná ,už z nich vyrustají tak jim je na doma koupíme zase,pro malé děti se bačkorky vubec nedoporučují.
Deti kdyz uz sami pekne chodi tak se nedoporucuji backurky???
To jsem teda jeste nikde neslysela
Ty Nolen capáčky máme a občas je dávám, zatím mi chodili kolem nábytku, takže jsem neřešila. Ale malý už chodí s aktivním chodítkem a za jednu ruku, tak uvažuji a sonduji co a jak.
A objednávali jste ten Pegres přes net nebo kupovali v obchodě?
Jo a dcera je schopná se vysoukat i z punčocháčků a ponožky má dole pořád…capáčky taktéž. Tak fakt nevím
![]()
Pajule22 píše:
Ahoj,tak jsou i takove backorky,ktere jsou jako sandalky,maji otevrenou spicku
Mi je mame a jsem spokojena
Máme takové - nebo hodně podobné, vlastně od začátku, co začala chodit (to bylo v deseti měsících). Nohy má někdy zpocené, ale ty bačkůrky mají atest a jsou cenově velmi přijatelné ![]()
Vítek nosil do prosince sandálky, co měl v létě na ven a teď má klasický manžestrový bačkorky s otevřenou špičkou.http://www.oblibene.cz/…dre-more.jpg Krásně větrají.
lleennttiillkkaa píše:
Vítek nosil do prosince sandálky, co měl v létě na ven a teď má klasický manžestrový bačkorky s otevřenou špičkou.http://www.oblibene.cz/…dre-more.jpg Krásně větrají.
Máme úplně stejné bačkorky,stojí cca 160kč,zrovna v sobotu jdem kupovat nové,tyhle už má okopané ![]()
My máme akorát jiný obrázky. Nechtěla jsem zavazovací, protože by si je pořád rozvazoval a navíc jsem teda chtěla to větrání, přesně stýly nás asi 160kč
Ahoj Laajo,
mně říkala rehabilitačka, že nejlíp doma bez botiček, tak dlouho, jak to jen půjde, botičky jen až budou chtít chodit venku. Prý je to pro nohu z toho vývojového hlediska nejlepší. Ale zároveň říkala, že kdybych se zeptala ortopeda, tak ten by určitě řekl, že botičky nejlépe hned, a to kotníkové
Takže ani odborníci se neshodnou ![]()
Taky máme ty látkové bačkůrky s otevřenou špičkou a zapínání se zámečkem. Nemůžu si stěžovat, i když měl období, kdy je sundával a ještě ten pásek vytahoval z prostředního oka. To neustálé navlíkání mě přivádělo k šílenství
Ale jsou cenově rozhodně dostupnější než kožené sandálky. Některé vydržely dva měsíce, jiné déle - podle toho, jak rychle zrovna rostl. A jak rychle je dokopal.