Obutí batolat na doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
13.1.11 17:35

My chodíme doma bosky všichni, tedy i batole, jestli je to dobře nebo špatně :nevim: ale aspoň se mu nepotí noha. Někam do herny, MC máme ty bačkůry s dírama jak jsou na první fotce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
13.1.11 17:38

Díky za tohle téma, taky to právě teď řeším. Zatím chodíme jen doma kolem nábytku a naše doktorka nám říkala, že má nosit pevnou kotníčkovou obuv…
Tak jsem si o tom začala něco zjišťovat:

Desatero výběru dětských botiček

•Dítě potřebuje novou a především kvalitní obuv. Pediatři nedoporučují dědit boty po sourozencích, kupovat použité boty přes internet či levné boty v tržnicích.

•V obchodě děťátku dobře změřte obě nožičky. Boty vybírejte podle chodidla, které se vám zdá trochu větší. Lepší je kupovat boty odpoledne, kdy má dítě nožičky nejširší.

•Boty by měly být lehké a ohebné v oblasti prstních kloubů. Obě tato kriteria zjistíte ještě před samým zkoušením. V prvním případě stačí botu potěžkat, v druhém zkusit, zda jde ohnout špičku boty k nártu. Před vyzkoušením také zkontrolujte, zda uvnitř bot nejsou nějaké hrany nebo švy, které by mohly dítě tlačit.

•Botičky by měly být z kvalitního materiálu (kůže, textil, goretex, sympatex), který je prodyšný a měkký – jakmile dítě zvedne v botě paleček, měli byste vidět, jak se vyboulí špička boty. •Boty musí být kotníkové, s pevnou patou a kulatou špičkou, která poskytuje dětským prstíkům dostatek místa.

•Boty musí dobře padnout do délky – ve špičce musí být 1 až 1,5 cm volného prostoru před palečkem nebo nejdelším prstem nohy. To je i rezerva pro růst a pohyb prstů.

•Šířka boty musí padnout nožce „na míru“, to znamená, že musí odpovídat obvodu nohy v místě prstních kloubů. Příliš úzká bota by nožičku deformovala, v příliš široké by zase noha při chůzi klouzala.

•Když zkoušené botičky sundáte, všimněte si, zda dítě nemá otlačeniny. Pokud ano, boty rozhodně neberte.

•Uvnitř musí být boty rovné, nikoli tvarované.

•Nejvhodnějším zapínáním jsou buď 2 až 3 suché zipy, nebo tkaničky, které ale musí být dobře zavázané.
Dobrá rada: Smiřte se s tím, že čím je děťátko menší, tím víc párů obuvi za rok spotřebuje. Nožičky miminek a batolat rostou závratnou rychlostí a pravidelné měření jejich velikosti minimálně jednou za měsíc je namístě. Za dva až tři měsíce už zřejmě budete muset kupovat botičky nové, ale zdravý vývoj nohy vašeho dítěte za to stojí! .{color: blue}"

Já jsem příznivec: http://www.detske-boticky.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
13.1.11 17:55

tak já jsem začala s papučkama, na radu rehabky, až terka začala opravdu chodit sama

noha se jí potila taky, takže je nosila bez ponožky, žádné otlaky nikdy neměla

nejdřív nám byly doporučeny kožené sandálky, ale to bylo ze zdravotního důvodu

pak jsem kupovala, bud ty, co jsou tu už ukázané nebo tyto http://www.dpk.cz/…omaci-obuv-1?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.1.11 20:21

Stejně jako holky s fotkami - látkové, otevřená špička, snadné zapínání, kotníkové a se spevněnou patou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
13.1.11 20:23

díky moc za odpovědi, kouknu na mmb po nějakých látkových a uvidíme…ještě jsem viděla i nějaké v krámku s obuví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.11 20:40
Laaja píše:
díky moc za odpovědi, kouknu na mmb po nějakých látkových a uvidíme…ještě jsem viděla i nějaké v krámku s obuví…

Já bych určitě aspoň ty první kupovala v obchodě, každému dítěti sedí jiný tvar boty… Až to budeš mít fakt vyzkoušené, tak proč ne…
Syn tedy doma chodí bos, ale do MC a podobně samozřejmě botičky má, dáváme tedy sandálky, hlavně proto, že má hubenou nohu a všechny zde ukazované botičky mu na noze kolem kotníku „kloktají“.

• Citovat
  • Upravit
9909
13.1.11 22:40

Tak my jsme koupili od DPK papučky první a docela jsme byli spokojení.Teď nám mají přijít od Fare jsou si podobné stylem.Tak snad to bude ok.
A co jsem teda slyšela já,že pokud máte doma koberce tak se může chodit bez bačkůrek,ale po podlaze v bačkůrkách.Já to třeba vidím na sobě,bačkory nenosím a docela mě bolí nohy,když jsem je nosila tak nebolely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.1.11 23:13

Máme od Fare tenhle typ a maximální spokojenost:
 http://shop.fare.cz/…_4011401.jpg

Hrozně se mi líbí, že mají takovou měkčí podrážku, je fakt ohebná, takže i když třeba u něčeho klečí, tak se trochu přizpůsobí. U těch klasických papuček mi to přijde jak prkno - nelíbí se mi to :nevim:

Dělají i sandálkový typ, ty možná vezmeme teď, jestli budou sedět a nebudou vypadat moc holčičí :lol:
 http://shop.fare.cz/…_4114481.jpg

Noha se v tom malinko potí, ale mají odvětrávací dírky na boku, takže nic hrozného. Řekla bych, že úplně stejně se mu potí, i když je nemá :lol:

Rozhodně doporučuju poprvé vyzkoušet, ať zjistíš, jakou má nohu. Třeba ty Pegres, co všeci kupujou, vůbec neobul a u dalších byl taky problém… Má celkem širší nohu a vysoký nárt - Fare nám sedí perfektně - co obuje, to padne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
13.1.11 23:24

Jé tyhle jsem teď objednala i barevně stejně,protože na zavazování neměli ty modré. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
15.1.11 18:27

y nosíme sandálky od Daichmna a jsou super. má je malá už asi 3 měsíce. Doporučuji sandoše . Normální bačkůrky jsme měli také, ale jak píšeš, potí se nožička…tak vzhůru do obchodu pro první botky… :-P :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
15.1.11 18:29

souhlasím. v bačkorech je ro lepší jak pro dospělé tak pro děti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.1.11 19:51
petra79 píše:
Jé tyhle jsem teď objednala i barevně stejně,protože na zavazování neměli ty modré. :potlesk:

Kurňa, tak zrovna byly malé přes nárt, tak máme zase zavazovací :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
15.1.11 22:12

Tak nám přišli a je pravda že přes ten nárt jsou trošku užší ale snad to trošku povolí.Ale příště budu trvat na zavazování,teď bych na ně musela čekat o něco déle a to už by jsme chodili bosý.Ani si je Lukáš nesundavá,ale co mě teda štve :cert: že klapou,máme všude podlahy a ťuká jako ženská na podpatku :mrgreen: Dobrý je to v tom,že ho slyším,že je na podlaze a né někde na lustru. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.1.11 23:02

Jj, to jsem si taky dneska všimla, že to klape a vzomněla jsem si, že Samík v těch prvních taky klapal a když lezl po kolenách, tak to kvíkalo :lol: Ale jak se to ochodilo, tak to muselo nějak přestat :think:

Snad vám to povolí, on je ani neobul :roll: Což potvrzuje, co tu zaznělo - neobjednávat boty z netu, pokud už doma jedny přesně takové nemám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
16.1.11 20:57

Je to tak,já to prubla,chtěla jsem právě objednat ty co už jsme měli,ale chválili tady ty fare a on má docela normální nožku tak jsem je zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková