Jak vyčistit botičky z nubuku?

1572
27.12.10 19:33

Jak vyčistit botičky z nubuku?

Ahoj, nevíte, prosím, jak čistit botičky z Nubuku (hověziny se sametovým lícem)? Koupila jsem malému kvalitní první botky, ale vzhledem k tomu, že je musí nosit po celý den (vytáčí špičky ven), a ještě převážně leze, tak vypadají hrozně. Díky za jekékoli rady, po nichž budou držet botky pohromadě? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5429
27.12.10 19:42

Netuším co se smí a nesmí-zkusila bych vlhký hadr(jestli teda v tomto případě pomůže)-nebo se zkus zeptat v drogerii nebo obuvi.
Pak udržovat sprejem-já koupila u Daichmana Univerzální impregnační spray-chrání před vlhkostí,mastnotou nečistotami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
27.12.10 21:48

Existuje speciální „kartáč“. Je to taková gumová harmonika na rukojeti, neumím to líp popsat, ale mám to, tak ti to kdyžtak můžu vyfotit. Ale v obuvi ti poradí. Jinak nubuk by se měl čistit za sucha, ale mě se osvědčilo úplně nejvíc udělat odvar z mýdlových ořechů, trochu botu navlhčit a pak to vykartáčovat tím speciálním udělátkem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
7.1.11 13:05

Mám velmi dobrou zkušenost s tímhle přípravkem.Má v sobě kartáček,namočíš a drbeš… udělá se špinavá pěna,kterou setřeš houbou namočenou ve vodě.opravdu i světlé boty jsem krásně vyčistila.nejlepší,co je na nubuk,kartáčky jsou k ničemu .
 www.boty-obuv.cz/…e-clean-7309

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Magdavanda
8.1.11 17:20

kartáč

Kartáč na nečistoty. Pár rád zde

• Citovat
  • Upravit
1212
10.1.11 19:28

Ahoj Callamaiko, prosím, kdo ti doporučil botičky a jaké konkrétně? Bylas někde se synkem na nějakém vyšetření? Můj malej taky vytáčí špičky ven, a to hodně (zatím jen stojí, obchází židle a gauč), je jak Chaplin 8-o . Doktorka to neřeší, že je ještě brzy (10 měsíců), na ortopedii prý až po roce. Spíš se setkávám s maminkami, jejichž dítka mají špičky dovnitř, jsi první, kdo má asi stejný problém, tak se ptám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková