Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Máte někdo zkušenost s boty Keen pro děti?
Jde mi hlavně o to, jak odpovídají jednotlivé velikosti amerického číslování tomu evropskému (českému)?
Samozřejmě můžete i psát, jak jste s nimi celkově spokojené ![]()
Ahoj. Dcera je má, pro představu - velikost uvedená na botě: EU 33, US 1, UK 13, 19 cm
No - v reálu jsou ais větší, dceři jsou ještě docela velké, přitom tlapku má reálně dlouhou 19,7 cm a velikost u českých bot tak 32… Tak sjem ti asi moc nepomohla. Ale botky jsou fajn.
Ahoj. Znacka Keen je velice kvalitni - jak pro detskou, tak dospelackou obuv.
Velikosti USA a prevod na ceske najdes treba tady:
http://www.zappos.com/…sizing.zhtml
![]()
Syn ma sandalky Keen, rika jim raketacke boty, ma je moc rad. Nedavno jsem je vyprala v pracce a jsou zas jak nove. Jediny problem, ze se mu v nich poti noha a zrovna ty jeho nemaji Anti odor upravu. Ja jsem si pak koupila taky podobne Keen a jsem s nima moc spokojena. A vlastne mam i terenni plne boty s nepromokavou upravou, Taky moc super a pohodlne. ![]()
Díky moc reakce. My je máme s manželem taky a jsme spokojeni, tak zvažuju pořídit je i pro syna.
Mě hlavně zmátla tato tabulka
http://www.rockpoint.cz/…t-boty-keen/
Nějak mi tam nevychází ten poslední řádek „CM“.Syn má asi 15,5 cm, tedy 24-25 velikost boty a CM v této velikosti udávají 12-13 centimetrů ![]()
Jo a nemají tam velikost 27 ![]()
Pokud máte ale zkušenost, že velikosti odpovídají, tak jedině dobře ![]()
Taky by mě zajímaly zkušenosti s těma velikostma. Syn má nožičku cca 13 cm, což u nás odpovídá velikosti tak 22. Našla jsem, že velikost v centimetrech u Keenů znamená, na jak velkou jsou určeny nožičku a že stélka je vždy o 1-1,5 cm větší. Takže podle toho by potřeboval velikost US8 EUR 25 13 cm. Takže jsem je objednala a teď se modlím
aby to tak fakt bylo a chvíli mu vydržely ![]()
Prosím, kdo má zkušenost s těmito sandály? Nejde mi o kvalitu, ale o to, jestli se v tom dětem nepotí noha naboso, když mají gumovou stélku? Zatím jsme měli vždy sandále s koženou nebo textilní stélkou, tak nevím, jestli je mám pořídit.
Jano, moje děti mají Keeny už třetí sezonu a noha se jim v tom nepotí. ![]()
Nemám zkušenost s dětskýma, ale s dospěláckejma. Já mám keeny s gumovou stélkou a manžel s koženou. Noha v botách skvělě drží, takže i když je v té s gumovou stélkou spocená, tak to neklouže a nijak nevadí. Je mnohem lepší na údržbu, než ta s koženou. Manžel je sice s koženou stélkou spokojenej, ale radši by tu gumovou. Jinak ta gumová stélka je moc příjemná.
Keeny jsou jedny z nejkvalitnějších na trhu, máme je všichni i malá ( 2,5 roku ) a v zimě určitě pořídím i dětské pohory. Noha se v sandálech nepotí.
@Jana10 píše:
Prosím, kdo má zkušenost s těmito sandály? Nejde mi o kvalitu, ale o to, jestli se v tom dětem nepotí noha naboso, když mají gumovou stélku? Zatím jsme měli vždy sandále s koženou nebo textilní stélkou, tak nevím, jestli je mám pořídit.
Boty jsou super, syn už je má třetí sezonu a manžel je má taky už ai 4 roky, noha se nepotí, materiál je rychloschnoucí, nohy si smočili v potoce a za chvíli byli boty suché ![]()
Souhlas s lol
. Obě moje děti fičí celý léto v keenech a naprostá spokojenost, projdou kdečím, vlastně se furt někde ráchaj v řece nebo kaluži, vždyť je to přece matko waterproof
. A my dospěláci jim se sandálama zdatně sekundujem, chlap má i zimní pohorky, Kajdě jsem na letošní zimu koupila ty modrý kozačky, boží… jsme taková chodící reklama na Keen ![]()
Díky za reakce i za chodící reklamy
. Chápu, proč je ta stélka gumová, když se v nich dá ráchat kdekoliv, jen jsem si nebyla jistá, jestli je to za každých okolností příjemný povrch. Tak jste mě přesvědčily, že je vyzkouším.
Tedy nevím ,jak sandále, ale botky kotníkové,co máme, jsou menší než číslování české, máme superfit 24, ty jsou nám malinko velké a keen 25 kotníkové kožené , ty jsou tak na knop,že jsem je ani nevytáhla a napodzim je radši prodám.
Tak ja jsem s nima jako dospelak mooc spokojena (mam take zimni i letni a doporucuju kde chodim), ale detsky jsou lehce sirsi. Chtela jsem je pro dceru a ma hodne drobnou a uzkou nozicku, ze ji nesedly, tak na to davat pozor ![]()