Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Mám už tuším 4. rok ale jiný model, asi ten CNX, potřebovala jsem něco o fousek širšího. Jsou velmi pohodlné, když jdu lesem tak si šňůrku víc stáhnu, abych měla nohu pevnější, nošení na nich zatím není i přes časté používání vidět, jsem fakt spokojená.
Já si nedávno pořídila CNX a za mě super, na noze je skoro necítím a noha je v tom zpevněná dost. A přijdou mi i příjemně úzký (oproti jiným modelům) a nevypadají hampulácky na mý malý noze (mám sotva 36).
@Moise Mám Keen CNX, mám úzkou nohu a ty mi seděly nejlépe. Ostatní na mě byly většinou moc široké. Podle mě záleží na co přesně je chceš..zda běžně na kolo a tůry a výlety..tam všude je nosím a je mi v nich bezvadně. Pokud bych chtěla třeba vysloveně vysokohorskou turistiku, pak bych volila pevnou patu..něco jako třeba ten Owyhee. Ale Keen obecně je dobrá značka a volba - jen si musíš správně vybrat zátěž a hlavně aby byly pohodlné na noze. Já do CNX vlezla a bylo to ono, hned jsem to cítila.
@Moise píše:
Zkusím oživit diskusi, jakou máte zkušenost s botami zn. keen pro dospělé? Konkrétně se mi jedná o sandále, model Whisper:
http://damska-obuv.heureka.cz/…eutral-gray/
Dneska jsem se měla na noze a pořád se nějak nemůžu rozhodnout. Odešly mi klasické trekové sandále rieker, které jsem měla několik let a byly super. Přijde mi, že v nich jsem měla pěkně zpevněnou nohu, patu, daly se pásky pořádně utáhnout. Ty keeny jsem na noze skoro necítilaProdavačka mi říkala, že je to jen nezvyk
Potřebuju je na kolo, na tůry, prostě na sport. Nerada bych je koupila za ty prachy a pak zjistila, že se mi v nich blbě chodí![]()
mám je (ale ne žůžové
) a trávím v nich v podstatě celé léto. Základem je pořádně vyzkoušet a pak drží jak přibité. Utahování nic moc, ale ta bota drží jaksi… samovolně. Vysokohorskou turistiku bych v nich neprovozovala, vše ostatní úplně v pohodě.
Mam model Venice, prisel mi na outdoor aktivity lepsi (bytelnejsi podrazka a lepe sedel) ![]()
@Bejbyy píše:
Venice je širší ale nižší, Whisper má vysokej nárt.
jj, přesně tak to bylo. Bohužel pořádně neseděly ani jedny a ten třetí model, co tu byl zmíněn, tak ten nemají k vyzkoušení. Teď jsem náhodou natrefila na ty moje riekery, dělají i po letech hodně podobný model a sedí mi mnohem líp. I když teda mají otevřenou špičku. Jinak díky všem
![]()
Dobrý den, moc prosím o radu, chci malé koupit Newport Kenn, ale nevím, jakou velikost, chci je jen na jednu sezónu, pak zase koupím další. Malá má nohu 15,5 cm, ale kenn 26 uvádí jen 16 cm a pak až 28 a tojo 17cm. Malá má užší nožku, bojím se, aby ty 28 nebyly velké. Děkuji moc předem. ![]()
to chce vyzkoušet naživo, každá bota má trošku jiný tvar a šířku a nemusí sednout.
@canada vyzkoušet. Naslepo bych se nebála u ověřené boty vzít nadměrek 1,5cm u uzavřené boty. U té menší bych měla strach, že dítěti skokově v létě povyroste noha a budou ho tlačit.
Já sama jsem vyzkoušela dva střihy keenu a nesedl mi na moji úzkou nohu ani jeden. Nakonec jsem si naživo musela vybrat úplně jinou botu, i když jsem to nesla těžce. Keeny byly mé vysněné ![]()
Moc děkuji. zkusili jsme, 26 a je dokonce i větší.
Jinak jsem si i já zkusila CNX a padla mi 37 jak ulitá, tak jsem nahlodaná. ![]()
@canada a jaké jsou, jak silnou mají podrážku? Zrovna tyhle zatím nikde neměli, abych je okoukla naživo.
Jéé, no abych pravdu řekla, to jsem si nevšimla, ale asi ne, nepůsobily vůbec masivně nebo nějak hromotlucky, jak to u trekových bývá.
Mate prosim nekdo zkusenost s juniorskym modelem sandalu Keen pro dospeleho? Mam vel. 39 a nektere juniorky v teto velikosti jsou a cena je samozrejme nizsi nez u damskych modelu. Predem dekuji za reakce ![]()