Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@ArumLily0 píše:
@jdukolem nevíš jak je to s těmi Loap? Jestli mají také s výstelkou z gumy a z kůže nebo jen z gumy…
netuším.. ![]()
Já je mám pro sebe(velikost 35) a za mě Keeny už nikdy. Nohy se v nich neskutečně potí, je v nich vedro, vůbec nemám pocit, že mám sandále. Cítím se v tom jak v teniskách. A v neposlední řadě z nich neskutečně smrdí nohy- a to mi z jiných bot nikdy nesmrdí, ani z uzavřených. Probírala jsem to s více lidmi a v tomto bodě se shodli všichni. Tolik vlastní zkušenost.
A sakra. Tak nevím. Kvalitní botasky. mít bude e teď teda. nevím jaké sandálky. Loni dostal Befado ale zase je pravda, že mi přišli takové fórové. Úplně otevřená špička, což bylo super, nepotil se ale zase toho nenachodil tolik. Na delší trasu měl kočár…
Ahoj, chci kupovat synovy (2roky), sandálky a našel jsem tyto https://www.eobuv.cz/…-orange.html
ale nevím zda nejsou v jeho věku ještě zbytečné a není lepší pořídit nejaké jiné, přece jen roste. Ale zase nevím jak moc rychle se mu zmnění velikost bot?
@Lykan Ahoj, tyhle dle mne mají pro dvouleté dítě příliš tlustou podešev. Pokud chceš Keen, volila bych CNX. Ohledně velikosti bot, počítala bych jednu velikost na jednu sezónu (roční období).
@Lykan to je pro tak malý dítě tvrdý kopyto! Já teď třeba taky dvouletemu kupovala Protetika glen navy krásně ohebné a dostatečně široké. Ty Kenny mají i hroznou špičku
@Lykan pro dvouletaka zbytecny. Tvrdy. Koukni na nike sunray. Lehky, ohebny a za 1/3 ceny.
@Lykan Kupuji je detem, ale az od 4 let, podrazka je malo obebna a tezko by se tak malemu chodilo, bolely by ho nohy. Takle malym jsem kupovala se spickou treba superfit sandaly . Kdyz koupis boty s doporucenym nadmerkem, tak vydrzi celou sezonu.
@ArumLily0 ahoj, me se zdaji na sandale taky moc uzavreny boty typu keen…presne si predstavim, jak by se mi potila noha. V lete mam nejradsi sandalky z kuze a co nejmin materialu pres nohu. Detem kupuju uz jen Little blue lamb, jsou ohebne, prostorne a pohodlne, kluk si je zamiloval ve dvou letech. Mrkni… Neco malo maji, ale cekaji prelom duben/kveten zbozi.
Celkove letos asi nestihaji vyrabet, vsude nedostatek sandalu, leto prislo moc brzo ![]()
Ja cekam na nasi velikost
https://www.littleshoes.cz/…e-blue-lamb/?…
RockPoint má teď na Keen slevy. Už jsem děcku objednala trackové boty na jaro/léto s 50% slevou.
@Svistice prý by ty Keen měly být jedny z nejširších na trhu, pokud nehledám mezi BF botama…je to tak? Nevíš náhodou…?
@vulpes Ano, ale záleží na modelu. Mám ozkoušené cca 3, které dětem na jejich ploutvičku sedí. U jiných zkoušených si dítě stěžovalo, že ho tlačí malíček, přitom se jednalo o stejnou velikost, ale ta prstová část byla prostě užší.
Je třeba dát pozor na typ boty. Model Targhee je mnohem užší než model Oakridge. Třeba syn model Targhee vůbec neobuje. Dcera má užší nohu a stejně je pro ní mnohem horší se do boty dostat, protože je úzká i kolem kotníku. Za nás je nejlepší Oakridge a pak sandály Newport. Měli jsme i Seacamp. Líbilo se mi, že jsou hodně ohebné. Ale pro naše děti nevhodné. Byly jim opravdu úzké.
Přidám se s dotazem - model Keen chandler je úzký nebo široký?
Mám naopak velmi úzkonohé dítě, Keeny měla sandálky Moxie, ten úplně nejužší typ (ty jsou mmch úžasně ohebné, ještě víc než CNX, a uzoučké, také víc než CNX) ![]()
Jako ty „širší“ mám ozkoušené KEEN TERRADORA (v nižší i kotníkové variantě) a Chandler.