Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Zástavanda tak to sama doma přeměř, pokud by to byl takto velký skok, tak je to opravdu problém, pokud se upsala, tak v pohodě ![]()
@Zástavanda píše:
@petramrk Ráno to přeměřím a budu moudřejší
@petramrk No on je docela pašík
ale nezdá se mi hlavička nějak neúměrná
To je fakt mega dcera ted na roční mela 43. Hned to ráno premer jsem zvědavá.
Naprosto souhlasim, 55 cm by bylo na první pohled zřejme, ze je totální nesoumer mezi hlavou a zbytkem těla. 55 cm mám já v dospělosti. Jinak mám k velikosti hlavy jednu poznámku. Mala mela při narozeni zase hodně malou hlavu - 32 cm a dohnala to. Akorát rehabilitační dr mi řekla, ze tak extrémně malou a divné tvarovanou hlavu dlouho neviděla, ze mimino vypadá jako hodne nedosene (byla v termínu). Dr jsem tehdy řekla, ze to ma asi po mne, ona se na me podívala, soucitne pokyvala hlavou a bylo vymalovano. Vase dr nebo sestra neumí měřit, 55 cm je blbost.
A třeba podle čepic by sis asi takového skoku taky všimla, ne?
V tom případe nemá 55 cm. Protože já teda čepici 12-24 měsíců faaaakt neoblecu… Zůstaň v klidu, dle fotky mi malém připadá naprosto OK.
@Ivanhoe007 No já tu naši obleču
je pletená a natahovací, změřila bych si hlavu ale jako na potvoru nemůžu najít metr ![]()
@Zástavanda To náš kluk měl vždycky taky čepici minimálně o jednu velikost větší než by odpovídala věkem a je úplně v pořádku. Na fotce mi hlava taky nepřipadá nijak nepřiměřeně velká.
A taky mi nepřipadá pravděpodobné, ze by se dr vůbec ne pozastavila nad tím, ze malému za pul roku zvětšila hlava objem o 11 cm…
@Zástavanda Ty jo, at mu z te cepice chudakovi neudelas síťovku… Já teda cepici pro dvouleté dítě nenavlecu… Ale pro šestileté už jo
. Neboj, malej je v pořádku…