Obvod hlavy 40cm holčička 6.týdnu

6
3.11.12 21:30

Obvod hlavy 40cm holcicka 6 tydnu

Zdravim, pri sestitydenni kontrole namerila sestra dceri 40 cm obvod hlavy.
Pti narozeni mela 36, v 11 dnech 37 a ted ma 40-stejne jako hrudnicek.
Rekla jsem sestre ze mi to pripada hodne a ona ze pry to je normalni, a ani doktorka se nevzrusovala a napsala zdrava.
Ale podle percentiloveho grafu je to uz mimo miru. Je pravda, ze je velka, porodni hmotnost 4070 delka 53, v 11 dnech 4 kg delka 54,, v sesti tydnech 5300 g delka 56, ale i tak jsem trochu rozhozena a neustale ji merim a pozoruji hlavicku.
Mam proste strach, aby se neco neprosvihlo, jsem uzkostna, to priznavam.

Nekdo na tom byl stejne? Mam na PLDD tlacit, at nas nekam posle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
3.11.12 21:50

Já bych to nepřeháněla. Kamarádův mladej měl 42 cm, říkali mu bighead ;), teď mu bude 11 měsíců a je úplně v pohodě. Pokud je dcera zdravá a prospívá, tak bych věřila tomu, že není třeba ji tahat po neurologiích atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.11.12 21:51

Ale tak ona se i tím poměrem váha/délka přibíráním projevuje na horní hranici ne? Jsem teď letmo koukala na grafy pro holky. Pokud roste symetricky do délky, váhy a obvodu hlavy, tak bych to neviděla jako problém, blbý by bylo, kdyby se růstem hlavy pohybovala mimo tabulky a na délku na nějakém mnohem nižším percentilu.

Někoho hlavatýho v rodině nemáte? Myslím tím vy jako rodiče, prarodiče? Mohla by tam fungovat prachsprostá dědičnost, výraznější by bylo asi, kdyby dcerka dědila po mužské linii (otci, dědovi…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
3.11.12 22:01

Tak bacha, moje zlatíčko porodní míry 4040g, 53cm, hlavička 35cm, teď v 6 týdnech 5950g, 61cm, 40cm hlavička i hrudníček. Synovci měli stejně velké hlavičky. Tak klid, je to normální, kašli na tabulky. Moje zlato třeba už nosí oblečení 3-6měsíců, protože klasická 62 mu je prostě malá. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
3.11.12 22:02

A vy máte velké hlavy nebo malé? To je taky třeba brát v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
3.11.12 22:09

Bud ráda, že doktorka nevyšiluje..naše bývalá byla silně tabulková a jedno dvojče se jí obvodem hlavy nevešlo do tabulky o centimetr a už nás chtěla hnát na sono kvůli tomu, že to určitě bude hydrocefalus..nešla jsem nikam…máme prostě velký hlavy v rodině.. :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.11.12 22:23

Já měla u obou dětí problém opačný. první byl kvůli tomu na neurologii, přesto, že se stačilo podívat na mě a mého muže. u druhého si to už odpustila. jaké máte hlavy v rodině?

jak bylo napsáno, důležité jsou všechny parametry dohromady, a i rychlost růstu..(začínali jste na rozměrech mých dětí v 6týdnech :))

neboj, zrovna velké hlavy jsou něco, co dr. řešit a poznávat umí :wink: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.11.12 23:57

Tak moje starší dcera v 6 t. hlavička 39.5 cm, hrudník též, syn taktéž. Mladší dcera je drobnější, ta měla jen 38 cm obojí. Takže podle mě je to v pohodě :) My máme velké hlavy v rodině, já mám 58 cm (i moje babička, mamka…) a manžel 63 cm, což je i na chlapa dost :lol: Doktor říkal, že při pohledu na rodiče je to holt jasné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.11.12 23:59
@Gladys píše:
Ale tak ona se i tím poměrem váha/délka přibíráním projevuje na horní hranici ne? Jsem teď letmo koukala na grafy pro holky. Pokud roste symetricky do délky, váhy a obvodu hlavy, tak bych to neviděla jako problém, blbý by bylo, kdyby se růstem hlavy pohybovala mimo tabulky a na délku na nějakém mnohem nižším percentilu.Někoho hlavatýho v rodině nemáte? Myslím tím vy jako rodiče, prarodiče? Mohla by tam fungovat prachsprostá dědičnost, výraznější by bylo asi, kdyby dcerka dědila po mužské linii (otci, dědovi…)

Hele a ty už jsi porodila nebo ne? :mrgreen: Nevidím metr :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
4.11.12 00:18

Ahoj stahni si tento graf je výborný. zadáš data a ono se ti to krásně převede do grafu. vidíš krísně jak se to vyvíjí v linii jestli je pokles či naopak. doporučuji. http://www.szu.cz/…y-ke-stazeni?…
kliknout dole na - rustCZ.zip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.11.12 03:46
@ivuska.h píše:
Hele a ty už jsi porodila nebo ne? :mrgreen: Nevidím metr :think:

Grr, ještě né :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
4.11.12 11:35

Nas vojtik mel jen o cm mene (jak pri narozeni, tak pri 6t prohlidce)a taky vpohode ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
4.11.12 16:51

Já bych se také nebála, Dominik měl při porodu hlavičku 38 cm, 3380 g a 48 cm dlouhý, hrudníček 34,5 cm, v šesti týdnech měl hlavičku 40,5 cm, délku 55,5 cm a váhu 4600 g, na vyšetření jsme teda byli, ale vše bylo v pořádku prostě jen velká hlavička, je drobounký do ted a hlavu má větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3442
10.8.18 14:28

@okarina Ahoj, mohu se zeptat, jak to u vás pokračovalo dál? Moje dcerka měla při narození 35,5 cm obvod hlavičky, ve 2 týdnech 36 cm a v 6 týdnech 40 cm :roll: Dle dr. je to strašně moc (nejde o 40 cm, ale o to, že jí vyrostla za měsíc o 4 cm), je úplně nad grafem. Hnala nás na neurologii s podezření, že jí něco roste v hlavičce. To se naštěstí nepotvrdilo, neurologicky je v pořádku, ale dr. na neurologii se nezdála její hlavička, prý ji má dost atypickou. Což sice má, ale má ji tak už od porodu - protáhlý zátylek dozadu. Takže nás čeká antropologie k potvrzení nebo vyvrácení srůstu švů. Ale pořád mi vrtá hlavou ten obvod hlavičky. V rodině žádného ´´hlavatce´´ nemáme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.18 15:10

Syn měl po porodu také protáhlou hlavičku a pak jsem si ve zprávě přečetla,že mají podezření na Down. syndrom,naštěstí se neprokázal a je v pořádku.Teď je mu 18 a hlava vypadá normálne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure