Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem teď 32tt a na ultrazvuku mi řekli, že moje miminko je menší než by mělo být. Prý má vše vyvinuté dobře, ale mělo by mít asi o 300g víc, než má. Máte s tím některá zkušenost? Díky.
Nelam si s tím hlavu, doktoři se kolikrát spletou při odhadu hmotnosti i o půl kila ![]()
Ahojky, netrap se s tím, myslím že velikost je dána i geneticky a vším ostatním.A pokud mimi prospívá, něřešila bych, budeš mít lepší porod ![]()
Pokud jsou průtoky a placenta v pořádku, tak bych to neřešila. Váhové odhady občas bývají +- autobus.
Myslím,že 300g je úplně v pořádku a UTZ co se hmotnosti miminka týká rozhodně není 100% ![]()
Ajjaa píše:
Myslím,že 300g je úplně v pořádku a UTZ co se hmotnosti miminka týká rozhodně není 100%
Co,není 100%?!
Já bych tomu nedala ani 50%! Když tady někdy pročítám zkušenosti mamin - co jim řekli na utz a jaké se pak skutečně narodilo miminko…
Mimochodem, co mám (měla jsem) těhule kolem sebe, tak nikomu ty odhady váhy plodu na uzt nedělali a aspoň pak není co zbytečně řešit ![]()
Mě doktor sám v porodnici řekl že je ten odhad na ultrazvuku +- 400 g…takže klíííd…
Mě sice váhu miminka dhadl skoro přesně, ale říkal že ty odhady opravdu nebrat moc vážně. A pokud je vše jak má, miminko prospívá, tak pohoda.
Suzsi,mne doki povedal utz 500g hore-dolu.Okolo 30tt mňa strašili že je naše mimi malé - nakoniec 2týždne pred porodom mi povedali, že to bude nejaké veľké,či už nechcem porodiť - boli vianoce a my sme chceli ledňáčka - tak sme to nechali osudu(termín bol 13.1)nakoniec ma utz 7.1. prijali predpoklad 4800g - malý sa narodil 8.1. - 4300g/53cm.Zdá sa mi, že lekári sú strašne tabuľkový - všetci sa musia dať do určitej kolonky…
Tím bych se nestresovala. Mě říkali skoro od začátku, že mám malé mimi. Vše měla vyvinuté, jen byla hubená. Kontrolovali průtoky placentou, vše bylo ok, tak jsem se tím ani nestresovala. Navíc odhady váhy bývají někdy dost mimo.
Naty se narodila hubená, byla hrozně drobná, ale v pořádku. Měla jsem malou placentu.
vubec se tim nestresuj, odhady jsouv opravdu VELMI nepresne … mne nahnali na sal ze vahovy odhad 2 tydny pred porodem je pres 4kg (bali se ze mi rupne jizva po prvnim cisari) a kdyz maleho vyndali tak mel 3,1 kg takze se doktori sekli o 1kg!!!!!!
Díky všem. Jsem se uklidnila. Skoro si říkám, že dřív bez ultrazvuků, triple-testů, genetiky atd. byly maminy ve větší pohodě. Většině mých kamarádek, co mají krásné zdravé děti, v těhotentství něco nevyšlo.. Já se vždycky vystresuju, když se začnou tvářit, že nejsem v normě..
Taky jsem plašila. Na prvním USG na 20.týdnu doktor nemohl najít pravou pěstičku. Pak jí našel, Luky si jí jen šikovně schoval,ale já trnula, jestli je opravdu „celý“ až do porodu ![]()
Jinak nám 2 dny před porodem odhadovali, že bude tak do tří kil a narodil se s váhou 3630g
. Sami ale říkali, že je to jen orientační a sekanec o půl kila není žádná míra ![]()
Mě doktor den před porodem oznámil,že malá má tak 3,5kg a když se narodila měla 3 980g.Takže žádná přesná míra
Vůbec bych neplašila,pokud je jinak všechno v pořádku ![]()
Suszi píše:
Ahoj holky, jsem teď 32tt a na ultrazvuku mi řekli, že moje miminko je menší než by mělo být. Prý má vše vyvinuté dobře, ale mělo by mít asi o 300g víc, než má. Máte s tím některá zkušenost? Díky.
Ahoj,mě se spletly o více než 1 kg!!!!Takže to je dost nepřesné,s tím se nezatěžuj.Týden před porodem mi na ultrazvuku řekly že bude mít 3600g a měl 4850g!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Přidávám se k holkám: nic si z toho nedělej, oni tím utz to mimčo nezváží, jen odhadují. Mně řekli před porodem, že je syn průměrně velký, 3,5 kg, pak měl 4,26 kg ![]()