Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
už nějakou dobu přemýšlím,jak vyřešit naše spaní a tak mě napadlo,jestli nemáte nějaké tipy
Máme byt 2+1 a chceme naši ložnici přenechat prckům pro dětský pokojíček a já s manželem se odstěhujeme na spaní do obýváku.Ale vůbec nevím,jestli koupit kvalitní rozkládací gauč nebo nějak zakombinovat postel
.Pokud máte někdo stejný problém,napište,jak jste to vyřešili a budu ráda i za nějakou fotečku.
Moc děkuju Lenka
Asi hodně záleží na tom, jak velký obývák máte. Pokud tam máte dostatek místa na postel, tak bych se jí jen tak nevzdala, ale pokud ne, tak kvalitní gauč, ale upřímně by se mi moc nechtělo každý den uklízet. Ještě je možnost vyklápěcí postele.
Ahoj, taky jsme meli loznici spojenou s obyvakem, aby mela dcera vlastni pokoj, fotku mam bohuzel jen tuhle - meli jsme patro na spani a sezeni udelane pod nim…
Tak mamča to má tak, že v obýváku dál od okna má postel a před ní má zatahovací látkové žaluzie, takže není nic vidět. Dělaj i s obrázkama a různě barevné. A pokud máš na konci místnosti vchod tak dej před postel třeba skříň a z druhý strany budou žaluzie a ze zbylých dvou stran zeď. ![]()
Ahoj, záleží jak máte velký obývák.My měli fakt velký, takže v něm byl obývák, pracovna, ložnice a jídelna ![]()
Pokud malý, moc se mi líbí jak to má alisee, to je úžasné.Takovou „postel“ mají i v ikea, já ji tam pokaždé obdivuju.
Ahoj když jsme byli menší tak se mamča odstěhovala taky do obýváku abych já měla svůj pokoj a brácha taky. Postel (měla válendu, ale vešla by se tam manželská, jenom by tam nemohla být z každé strany ulička) oddělila od obýváku velkou knihovnou, ze dvou stran byla stěna. Před ní nechala do stropu dát konzoli a závěs. Takže vznikla mini ložnice ![]()
Teď jsem si vzpomněla, že známí to vlastně taky tak mají. na začátku místnosti mají skříň, za ní koutek s postelí, uličku a obývací stěnu v půlce místnosti. No a potom obývací část.
Tohle taky budeme jednou řešit, máme 2+1 a poměrně velký obývák, chceme pořídit sklápěcí postele - abychom měli i úložné prostory, tak celou skříňovou sestavu + budeme mít i zvlášť klasický gauč na denní posezení,poležení, ale byl by to opruz pořád rozkládat a skládat, ty sklápěcí postele se mi zdají jako dobrá varianta.
Ahoj,tak my ted resime to same.Zatim jsem taky ve fazi zjistovani,jak se zaridili ostatni.Sousedka si nechala vyrobit skrin na miru pres celou bocni stenu obyvaku do ktere ji zabudovali postel.Takze kazdy vecer jen otevre skrin a roztahne postel,na bocich zbylo dost mista tak tam ma dostatek ulozneho prostoru..Tak mozna pujdem do neceho podobneho..
lennny píše:
Ahoj holky,
už nějakou dobu přemýšlím,jak vyřešit naše spaní a tak mě napadlo,jestli nemáte nějaké tipyMáme byt 2+1 a chceme naši ložnici přenechat prckům pro dětský pokojíček a já s manželem se odstěhujeme na spaní do obýváku.Ale vůbec nevím,jestli koupit kvalitní rozkládací gauč nebo nějak zakombinovat postel
.Pokud máte někdo stejný problém,napište,jak jste to vyřešili a budu ráda i za nějakou fotečku.
Moc děkuju Lenka
ahoj,přesně tohle teďkom řešíme,tak si ráda počtu,co ostatní napíšou ![]()
my to máme taky tak, ložnici uvolnili dětem na pokojíček a my se přestěhovali do obýváku.. pořídili jsme kvalitní gauč pro každodenní rozkládaní a matraci pro to určenou… Taky s enám to nechce rozkládat a stlát,ale jiná možnost není…
Co se týče pohovek - gaučů doporučuji si obhlídnout net i pár obchodů, vyzkoušet pro sezení i ležení.
Když jsme řekli požadavky paní na nás hleděla - že 20let se na gauči spát nedá a pro každodenní to není, a co si budem povídat, spát se tam jen nebude, co sexuální život - takže to musí vydržet že (to samo jsme prodavačce neřekli ale určo ji to je jasné)
možná v rozhodování ti pomůže nějaký článek
http://www.prozeny.cz/…cne-a-zdrave
Záleží jak bylo zmíněno na velikosti toho obýváku… Má to tak doma kamarádka. Vlastní klasický 3+1 byt (jenže 3 děti…dva kluky a holku, tak pro děvče obětovala ložnici, aby měla před klukama malá soukromí). V tom obýváku má navíc dvoje vstupní dveře, takže pokoj přepažila vyšší obývací stěnou (cca 1,8m) a nahoru ještě dala květiny. Ve spací části má letiště, ale jenom z dvou k sobě přiražených válend 80 cm širokých, vstupní dveře z chodby. Jinak má v obýváku rohovou sedačku, celkem velkou i křeslo, konferenční stůl a TV stolek. Je to v té části s oknem a vchod je z kuchyně. Je to tam na ťip ťop, ale přeplácaně to nepůsobí.
My jsme obývák zrušili a máme dětský pokoj a ložnici, obývací je kuchyně - je tam televize atd., ale my máme tedy kuchni velkou, velikostí srovnatelnou s pokoji, žádný panelákový krcálek.
Máme obývák malý… Tudíž rozkládací gauč. Prý kvalitní, ale máme ho asi 3 roky a už manžel trpí- leží tam, kde se sedí. Je pružinový. děti na něm skáčou a je to hrůza, přitom nebyl vůbec levný
. Trpíme a sníme o ložnici:D