Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Přiměřeně:-)
Hned na začátku, do oddělení, kam se leje aviváž. Ta se stejně vypouští až na závěr.
NO přiměřeně jak v pohádce:byl jednou král..a aby z toho pak nebyl cítit ocet..
Proto se ptám. ![]()
já tomu říkám 2-3 glo … měrná jednotka na prd, vím, ale líp to neumí, doma ti to ale můžu odměřit a pak napsat kolik to dělá
sandrik píše:
já tomu říkám 2-3 glo … měrná jednotka na prd, vím, ale líp to neumí, doma ti to ale můžu odměřit a pak napsat kolik to dělá
tak mi to vyšlo asi na 75ml … zkus to a uvidíš, já to nikdy neměřím, někdy dám víc, jindy míň
Až první várku vypereš, tak sama uvidíš, jestli ti přijde, žes ho dala málo nebo moc. Ono záleží asi i jak má kdo tvrdou vodu (my máme středně), kolik prádla dává do bubnu (pračka je na 5kg, ale kolik tam toho opravdu narvu netuším)
a taky co komu voní ![]()
Mamča -
… tak si to přečti ![]()
No dobře, tak tedy v kostce proto, že je:
*hypoalergenní narozdíl od jiných aviváží
*ekologický
*změkčuje vodu (nepotřebuješ calgonit ani jiný sajrajty)
*nezanechává nepříjemnou vlezlou vůni (aviváže mi ve většině případech smrdí)
*udržuje stálost barev
*dezinfikuje
*je levnější
sandrik píše:
Mamča -… tak si to přečti
No dobře, tak tedy v kostce proto, že je:
*hypoalergenní narozdíl od jiných aviváží
*ekologický
*změkčuje vodu (nepotřebuješ calgonit ani jiný sajrajty)
*nezanechává nepříjemnou vlezlou vůni (aviváže mi ve většině případech smrdí)
*udržuje stálost barev
*dezinfikuje
*je levnější
dík.až budu prát,bude zkouška.
Musi se ocet přidávat pouze tam kam se dává avivaz? Nebo se může dat tam kam se dává prášek na prani?(a prášek nasypat pak do bubnu?) A normálně pak použít i avivaz? Diky za ODPOVED
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak vyčistím bílou textilní obuv? Použila jsem Vanish a vodu, ale voda mi zanechala na botách hnědé linie. Problémem je, že bota má tmavě fialovou neodnímatelnou vložku, a proto se bojím obarvení. Opravdu pomáhá ocet proti obarvení? Děkuji za odpověď
Vsechny nové barevné věci namačim do octove vodY a od te dobY co jsem začala delat žádné obarvene pradlo…
Ahoj,
používám jablečný ocet místo aviváže. Prádlo zjemní a nedráždí kůži jako aviváž. Taky prý změkčuje vodu a zároven čistí pračku, takže za mě ![]()
ahoj..
já bych se zas ráda zeptala kolik toho octa na to 1 praní na plnou pračku.. Řekněme třeba kolik polévkových lžic? Díky.
PS:dáváte ho až nakonec ,nebo rovnou když začnínáte prát?