Ochrana před těhotenstvím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6.5.17 12:01

Ochrana pred tehotenstvim

Dobry den,
zajímalo by mne, zda tu je nekdo kdo pouziva jako ochranu pred dalsim tehotenstvim kondom a mohl se na nej spolehnout (pokud neprasknul)? Slysela jsem totiz, ze kondom muze propoustet, coz me dost vydesilo. Jsem po druhem porodu, dalsi dite neplanujeme (alespon zatim urcite ne) a pouzivame prave kondom. Antikoncepci neberu a brat nechci. Vim, ze kondom muze prasknout, ale ze by propoustel..? Diky za pripadne odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.5.17 12:05

Chlap šel na vasektomii. Ale my máme dvě děti a víme že další nechceme. My se chránili po druhém kondomem - jednou nám praskl. Nic se nestalo. Ale pak ani nevíme jak jsem otěhotněla - nevíme jestli praskl či ne. Šla jsem na přerušení a chlap na vasektomii a od té doby máme klid. Já se pak bála každého sexu a neužívala jsem si ho. Teď super!

• Citovat
  • Upravit
4214
6.5.17 12:06

Žádná ochrana není 100%-ni, i ten kondom může selhat. Nejlepší ochrana je nesoulozit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
6.5.17 12:12

Nevyřešilo by to, kdyby jste používali kondom + přeruš. soulož?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
6.5.17 12:18

@Blond redhead my jsme extra plodný pár a už 2 roky jedeme pouze na kondomy a hodně často :mrgreen:. Nikdy se nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.17 12:40

@radkka
To mne taky napadlo..jen nevim co na by na to manžel.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.17 12:42

@Aamanda
Dekuju za odpoved.. po prvnim diteti jsme se taky takto chránily a v pohode, ale ted jsem slysela tuhle informaci, tak me to dost vydesilo a jsem z toho dost nesva, protoze ted druhe dite opravdu nechci (mame cerstve miminko)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
6.5.17 12:44
@Blond redhead píše:
@radkka
To mne taky napadlo..jen nevim co na by na to manžel.. :think:

Nezbývá, než se zeptat. Všechno může selhat, kondom pro mě osobně není spolehlivá metoda. Pokud by praskl, tak bys šla pro postinor, když HA odmítáš? Jestli může nějakým způsobem „propouštět“ netuším, ale vím z okolí o případu, kdy žena otěhotněla aniž by zpozorovali narušení kondomu, partner tehdy nechtěl věřit, že je dítě jeho a došlo až na testy otcovství… bylo jeho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
6.5.17 12:47

@Blond redhead Pro mě byla nejspolehlivější antikoncepce ta hormonální. Stala se ze mě díky ní taková frigida, že jsme nesouložili prakticky vůbec. Už nikdy víc ;). Že ti tu někdo napíše, že kondomy nejsou 100%, tak to je pravda. Ale je pravda, že ani HA není 100%. Poměrně často je tu diskuse na téma selhala mi HA, jsem těhotná. I ze svého okolí znám nejeden případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.17 13:04

@Aamanda
Ano, zadna ochrana neni 100%
K HA se uz vracet taky nechci, protoze jsem po jejim vysazeni mela tak silene rozhazeny cyklus, kdy jsem si uvedomila, ze to pro telo neni opravdu nic dobreho.
Kdyz me po prvnim porodu nabehl opět cyklus mela jsem menses jak hodinky, taky jsem citila kdy mam ovulaci. Tak doufam, ze to bude obdobne i ted, ale do te doby se proste nejak chránit chci a přerušované soulozi 2× neverim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
6.5.17 13:07

@Blond redhead no to ano, ale když bude kondom+přerušovaná soulož, tak by se nemělo na 90% nic stát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.17 13:11

@tumpach
Ale pri správném používání kondomu by se také preci nemelo nic stat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.17 13:13

@tumpach
Myslim tim napr. pridrzeni špičky kvuli přebytku vzduchu, aby nedoslo k prasknuti, pridrzeni pri vytahování u kořene aby nesklouznul..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
6.5.17 13:14
@Blond redhead píše:
@tumpach
Ale pri správném používání kondomu by se také preci nemelo nic stat, ne?

Já myslím, že když s ním chlap umí zacházet, tak je to téměř 100%. My jsme opravdu hodně plodní, to už bych byla 10× těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
6.5.17 13:29
@Aamanda píše:
@Blond redhead Pro mě byla nejspolehlivější antikoncepce ta hormonální. Stala se ze mě díky ní taková frigida, že jsme nesouložili prakticky vůbec. Už nikdy víc ;). Že ti tu někdo napíše, že kondomy nejsou 100%, tak to je pravda. Ale je pravda, že ani HA není 100%. Poměrně často je tu diskuse na téma selhala mi HA, jsem těhotná. I ze svého okolí znám nejeden případ.

Hormonální antikoncepci bych taky nedoporučovala, tady na emiminu to není zrovna moc spolehlivá antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí