Barva očí u miminka

6007
8.4.22 22:40

Oči u miminka

Ahoj všichni.
Vím, že barva očí u miminek je hodně rozšířené téma, ale zajímá mě hlavně vaše zkušenosti u svých dětí.
Konkrétně pokud měla vaše miminka podobná očka tomu našemu, jaká barva z toho nakonec byla?
Vím, že finální barva očí se může ukázat až třeba ve 3 letech, ale naše miminko má od narození stejnou barvu očí, možná ji ještě spíše světlají. Všichni mě utvrzují, že jí takto zůstanou, nebo budou šedozelená, ale já si jsem prostě jistá, že budou hnědá.
Myslíte, že kdyby měla očka hnědá, budou vypadat ve 3 měsících takto? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18668
8.4.22 23:00

@Markéta188 co znám hnedoocky tak tam to bylo jasný už od narození. Vylozene hnede oči. Tady bych řekla nějaká zelená možná liznuta trochu do medove, ale klasickou tmavě hnědou z toho podle me nevydolujes. Ono záleží i na lidech - manžel tvrdí, ze má on modre, podle me má zelené.. no ale taky mi už 15 let tvrdí ze nemá sediny… ehm :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
8.4.22 23:16

@Markéta188 Tohle se nedá předpovědět.
Nejstarší dceři se oči vybarvily do tmavě hněda velmi rychle, snad během prvních pár týdnů života. Starší syn měl oči dlouho velmi neurčité, ještě v osmi měsících jsem nevěděla, zda bude hnědo/modro/zelenooký… Nakonec šel taky do hněda, ale světlejší odstín, ale do poslední chvíle to bylo velmi neurčité.
Mladší dcera i mladší syn jsou modroocí. Barva od narození klasická modrá, postupem času se ustálila na někdo by řekl světle modré, my říkáme šedivo-modré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
8.4.22 23:16

@Markéta188 nám Dr tvrdila, že prý skoro všechny děti mají nejprve modré oči… No třeba moje sestra, můj manžel i jeho sourozenci měli od narození hnědé a mají hnědé. Já i nais kluci (dvojčata) jsme měli modré oči. ja mám zeleno šedé a naší kluci mají zatím modro šedé. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
8.4.22 23:19

@Elea9 To je zajímavé i „moudrý strýček Google“ říká: ""Bezprostředně po narození duhovka téměř žádný pigment neobsahuje, a proto je většina dětí modrooká. Pigmentu postupem času přibývá a až kolem třetího roku věku by měl být definitivně ustálený."

Takže jste byli spíše tou menšinovou výjimkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
8.4.22 23:25

Ja mam tedy velmi tmave oci, skoro az cerne, a narodila jsem se s tmave modryma ocima, rikala mamka ze to bylo az zvlastni :lol: ale brzy se vybarvily do tmave hnede a synovi je rok a ctvrt a teda hodne neurcita barva, chvilema do zelena, do medove hnede, sede.. ale spis je zatim svetlooky, tak uvidime co z toho bude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6007
8.4.22 23:31
@Markétka111 píše:
Ja mam tedy velmi tmave oci, skoro az cerne, a narodila jsem se s tmave modryma ocima, rikala mamka ze to bylo az zvlastni :lol: ale brzy se vybarvily do tmave hnede a synovi je rok a ctvrt a teda hodne neurcita barva, chvilema do zelena, do medove hnede, sede.. ale spis je zatim svetlooky, tak uvidime co z toho bude :lol:

Skoro podobné má právě dcera. Vůbec nevím co to je vlastně za barvu.
Všichni právě tvrdí, že kdyby měla oči tmavé, tak už by to bylo poznat a ona je má pořád světlé. Já mám oči hnědé a partner takové ty kočičí, ale taky spíše do hněda. Každopádně já mám hnědé oči po babičce, rodiče mají modré a zelené, tak mě zajímá, kam ty geny skočí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
9.4.22 01:44

Myslím, že hnědé mít nebude. Má je hodně světlé, jestli, tak fakt jen malinko, třeba světle zelenohnědé. Moje druhá dcera se s hnědýma už narodila, kolikrát je má i tmavší než hnědou :D že si říkám, ona je má snad černé :lol: na světle ale je vidět hnědá, ale má je opravdu hooodně tmavě hnědé. Uvidíte no, barva očí se mění asi do 3 let, u nás se asi na 99% už nezmění :D Tak jsem zvědavá u Vás, dej jednou vědět :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
9.4.22 05:54

Obě moje holčičky oči modré v kojeneckém věku. Mladší 10m to zatím drží, starší 4r už je má takové šedé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.4.22 06:03

Budoucí hnědooké mimino mělo o poznání tmavé oči už po šestinedělí oproti našemu světl modrookému synovi. Barva není snad důležitá, jde o jiné věci - aby vidělo a nešilhalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
9.4.22 06:15
@Russet … Barva není snad důležitá, jde o jiné věci - aby vidělo a nešilhalo.

Jsem se te tuhle chtěla zastat, když komentovaly tvoje rypani, ale jak tak koukám i na obyčejné for fun diskuzi musíš rýpat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.4.22 06:34
@hospodki píše:
Jsem se te tuhle chtěla zastat, když komentovaly tvoje rypani, ale jak tak koukám i na obyčejné for fun diskuzi musíš rýpat :roll:

Tak rýpáním můžu nazvat i tvou reakci. Kdybys v pár měsících života řešila třeba anizokorii nebo nějaký jiný problém, tak by ti barva oka byla fakt jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.4.22 06:35
@Markéta188 píše:
Ahoj všichni.
Vím, že barva očí u miminek je hodně rozšířené téma, ale zajímá mě hlavně vaše zkušenosti u svých dětí.
Konkrétně pokud měla vaše miminka podobná očka tomu našemu, jaká barva z toho nakonec byla?
Vím, že finální barva očí se může ukázat až třeba ve 3 letech, ale naše miminko má od narození stejnou barvu očí, možná ji ještě spíše světlají. Všichni mě utvrzují, že jí takto zůstanou, nebo budou šedozelená, ale já si jsem prostě jistá, že budou hnědá.
Myslíte, že kdyby měla očka hnědá, budou vypadat ve 3 měsících takto? :oops:

Z čeho jsi jistá, že bude hnědooké? Podle mě bude světlooké každopádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
9.4.22 06:50
@Russet píše:
Tak rýpáním můžu nazvat i tvou reakci. Kdybys v pár měsících života řešila třeba anizokorii nebo nějaký jiný problém, tak by ti barva oka byla fakt jedno.

Ty mas dost. A kdybych řešila dlouhodobou neplodnost, tak bych měla byt šťastná i za postižené dítě :zed: fakt super logika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12624
9.4.22 07:31
@Russet píše:
Tak rýpáním můžu nazvat i tvou reakci. Kdybys v pár měsících života řešila třeba anizokorii nebo nějaký jiný problém, tak by ti barva oka byla fakt jedno.

Tak to by mohly zrusit vsechny diskuse krom, zdravotnich..kdyz ma nekdo nador, nebo ty o Ukrajine neb vsechny ostatni jsou nevyznamne, protoze nejsou tak fatalni..takhle nemuzes premyslet, kazdy ma pravo na jakekoliv problemy, nazory i kdyz tobe se zdaji o nicem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí