Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
jsem 25 dní po porodu a očistky mají stále červenou barvu. je jich méně, ale jsou červené. Jak to bylo u vás? Mám se znepokojovat?
Díky za odpovědi
Peťula
Ahoj, co si vzpominam, tak do 3 tydnu jsem mela po nich. Pak uz byly velmi slabe. Po 6tinedelí jsem byla radsi na kontrole. Jestli nemas ji ne obtize, tak bych jeste pockala a kdyby porad trvaly, radsi bych zasla na prohlidku. misa
Tak u mě očistky odcházely sedum týdnů, už si přesně to úplně přesně nepamatuju, ale červené byly hodně dlouho snad čtyři pět týdnů, možná o chloupek dýl ale je fakt, že nejdřív jich bylo moc a pak se to množství snižovalo. Ale asi jsem moc nepomohla. Myslím že pokud nejsou nějaké jiné komplikace, tak je to v pořádku.
Ahoj. Mně po cisaři byly očistky přes 6týdnů. Už mi to docela vadilo, ale nedá se s tím nic dělat, Pokud silně nekrvácíš, tak se moc nevzrušuj.
Ahoj.
Po císaři jsem měla očistky asi 3 týdny, silné ale celkem rychle přestávaly. Spolubydlící ( z nedonošeneckého oddělení) po spontálním porodu měla 3 týdny normální a pak začala krvácet „jako z prasete“ ( její vlastní slova). Trvalo to týden a pak se situace ustálila. Myslím, že je to výrazně individuální.
Beruška
Ahoj,
u mě krvácení tedy trvalo pár dní. Fakt asi jen týden, ale nahnědlý výtok, i když slabý jsem měla dlouho… Vzpomínám si, že ještě dlouhou dobu jsem se neodvážila bez slipovky ven… Ale na kontrolu po šestinedělí, už jsem šla bez ní.
Pokud nemáš bolesti břicha, teploty… tak to neřeš. Na kontrolu po šestinedělí stejně musíš, tak tam se případně dozvíš co a jak. Ale stejně se tělo musí „vyčistit“…
Mirka
Peťulko, po porodu jsem se „čistila“ skoro měsíc a také jsem z toho už byla zoufalá.
Zkus se zeptat, až půjdeš po 6-ti nedělí na kontorolu.