Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, můžete mi prosím někdo změřit délku chodidla u 18-20m chlapečka. Potřebuju objednat botičky na jaro léto a nemám představu jakou velikost ![]()
Díky moc
No ja nevim, ale tohle preci nejde zmerit u nejakeho jineho chlapecka, ale jenom u toho tveho … velikost nozicky je opravdu individualni i u stejne vysokych a starych deti!
Nicmene pokud je to tvoje dite, odhadem bych sla do boticek o jedno cislo vetsich nez ma ted … muze to vyjit ale taky nemusi!!!! Kazdopadne malym detem se maji kupovat boticky o jedno cislo vetsi!!!
Sulanek
Beruno, nejlepší je vždycky botu vyzkoušet přímo na dané noze. Máme bačkorky vel .19 a to dvoje - jedny už byly malé, šla jsem koupit větší, ale stejná velikost jiné boty, značky, nám seděla a byla větší.
Navíc mají některé děti malou nohu, jiné velkou, pak je tu otázka výšky klenby a navíc odpředu nemá cenu kupovat.
Můj názor je počkat a pak je jít někam koupit osobně.
GaB
Ahoj Beru,
já právě kupuju Tomíkovi nové papučky, takže je čerstvě změřený
V ponožce má nožičku cca 13cm dlouhou. Jinak botky nosí č.22, papučky menší, protože do nich má jen tenké ponožky.
Ale každé mimi má jinak velkou nohu, tak radši počkej na více odpovědí a nějak to zprůměruj ![]()
Ahoj!
Já myslím, že není moc dobré objednávat botičky dopředu. Každé dítko má jinak veliké nožičky. Určitě je lepší je kupovat v dobu, až je bude opravdu potřebovat a vyzkoušet rovnou na nožičce, aby dobře seděly.
Moc díky, objednávám si nové botičky přes mmb, jsou to sportovní botky takže se dají využít téměř přes celý rok. Některé píšete, že je lepší je vyzkoušet, až v dobu, kdy je budu potřebovat, to sice ano, ale stejně moc nepoznám (velikost ano), jestli malému sedí nebo ne, on mi neumí zatim říct, jestli ho někde tlačí a u sportovních botek si myslim, že by neměl být problém.
díky
No Beruno, Bára mi taky neřekne, jestli jí tlačí, je tu sposutu diskusí, kde se dozvíš, jak to poznat. Např se řídím tím, že do botičky k nožičce dostanu ještě svůj prst.
Jinak sobě tvaky boty nekoupíš dopředu a to ti noha už neroste, bez vyzkoušení.
A právě tím, že to budete kupovat na míru odmala, se ton aučíš poznat sama. Teď je právě mnohem důležitější než kdy jindy, aby bota byla správně velká
Ale jinak dělej, jak myslíš
Ahoj.
My jsme mladší, ale jak vidím tak s „trochu“ obří nohou. Při měření má Radimek naboso 13 cm v 13 měsících.
Takže podle číslování v mm a s nadměrkem má č. 22. Jenže má vysoký nárt a do většiny 22 jsme ho nenarvali, navíc jsme zjistili, že číslování je „poněkud“ ošidné. ![]()
Ach jo. Kdyby alespoň řekl, jestli mu ta bota trochu sedí. ![]()
S papučkama je to jednodušší.
Ale nikdy bych boty nekupovala jen od oka bez něj. Možná obkouknout a vybrat, ale konečný model vždy vyzkoušet. Alespoň podle mě. ![]()
Beruška
Já mám skoro 3.letá dvojčátka a holčičce kupuju botičky vel.22 a kluk vel.26.Takže tak jak tady holky píší je to dost riskantní koupit botičky pokud je nevyzkoušíte.Jak to tady tak čtu tak moje 3.letá holčička má velikost nožičky jako 13.měsíční díte,takže doopravdy každé dítě je jiné.
Ahoj, ja se taky priklanim k vyzkouseni a nekupovat dopredu.
Julda ma totiz zrejme naopak extremne malou a uzkou nohu, prave ted nosi botky c. 19 od Essi, budou uz ji ale jen chvilicku, prave jsme koupili o cislo vetsi. Ted ale zaroven vyrazuju snehuly ve velikosti 20 a dalsi jsme koupili ve velikosti 21, jsou ale o hodne vetsi, pocitam s nimi na hory s tlustymi puncochacky. Takze cislovani fakt moc nesedi. Babicka nam koupila k vanocum sandalky od firmy DPK ve velikosti 20 a zaroven od stejne firmy zavrene snerovaci botky vel. 14(tj zhruba taky 20), myslene jako boty na doma. Snerovaci nam budou tak mozna na jare a sandalky jsme vratili, protoze ty Julde nebudou nikdy, jsou hrozne siroke, hlavne v pate( s tim budeme mit zrejme problem, uz se tesim na leto).
Takze tak
Mroe
To tak nemůžeš brát.náš malej měl ve 20m botky č. 22,stejně starej chlapeček měl 26 a o měsíc mladší měl 24. Každý dítě má jinak velkou nožku,nesnáším když někdo přijde do obchodu a řekne že chce papučky na dva roky
![]()
Ahojky, my jsme také obkreslovali na tvrdý papír. Potom jsme museli zkoušet a třeba zimní boty musí mít ještě o 1 číslo větší než je nadměrek (1-1,5 cm) protože má vysoký nárt, tokovou nožičku „kopejtko“
a do menších ho prostě neobujeme. Pamatuju si, že jsme vyzkoušeli všechny páry v jeho velikosti v Humanicu a ani jedny mu nesedly.
Takže to chce určo vyzkoušet a hlavně nedat na rady prodavaček, že pokud se nezakopává, jsou v pohodě (takhle hloupě jsem se nechala napálit a koupila velký a než do nich dorostl, bylo po sezóně).
Sendy
PS: Před každou koupí si necháme nožičku v obchodě ještě přeměřit.
Ahoj,
taky jsem z tech velikosti bot trochu zmatena.
Jedny boty 23mel Honzik skoto male, a druhe zimni mel dobre. Honde zalezi na usti botu, jaky ma dite nart atd. Na leto mame sice koupeny 24, ale nevim jestli je bude mit na jaro nebo podzim.Koupila jsem je, protoze rusili prodejnu obuci a byla sleva z 500 na 150-no neber to:-)
KAc+H