Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Na očistky už si moc nevzpomínám, ale taky ze mě odcházely nárazově. Mám takové i MS.
@CokeLady píše:
Je to různé, neznervoznuj se. Nejběžnější je, že očistky vycházejí v několikahodinových intervalech navázaných na kojení. Tam je to skoro pravidlo, že dítě dáš k prsu, ono začne sát a z tebe jdou očistky… holt příroda je nechutná
Jsem se po ranu zase pobavila
![]()
@Anonymní píše:
Jsem dva týdny po porodu sc. Nevím, jestli je to v pořádku, ale… vložku mám téměř čistou a vždy 2× za den zakrvácím a to docela dost, že si musím vždy vyměnit vložku a pak zase nic…Vím, že tělo se má čistit 6 týdnů, ale takto???Při porodu před dvěma lety jsem jen špinila, ale nyní je to krev
jo, je to normální.. u mě i týden nic, pak se spustí
je to otrava, ovšem ono to jednou skončí ![]()
To ja se cistila 8 tydnu. A jenom krev. Byla bych v klidu. Kazda to mame jinak ![]()
Dobry vecer, nemate zkusenost s koncem ocistku jako hlen? Vlozku mam cely den cistou, ale parkrat (hlavne po noci) mam na papire nazloutly hlen (prirovnala bych to k hlenu z nosu - pardon), jsem 5 tydnu po porodu cisarem a dr budu volat, abych se objednala na kontrolu po sestinedeli..nic m neboli, nepali, nesvedi, bricho taky ok, tak me to docela znervoznuje. Po prvnim porodu bylo vse ok a uz si nepamatuju na ten samy zaver cisteni ![]()
@Anonymní píše:
Dobry vecer, nemate zkusenost s koncem ocistku jako hlen? Vlozku mam cely den cistou, ale parkrat (hlavne po noci) mam na papire nazloutly hlen (prirovnala bych to k hlenu z nosu - pardon), jsem 5 tydnu po porodu cisarem a dr budu volat, abych se objednala na kontrolu po sestinedeli..nic m neboli, nepali, nesvedi, bricho taky ok, tak me to docela znervoznuje. Po prvnim porodu bylo vse ok a uz si nepamatuju na ten samy zaver cisteni
Ano, u prvniho jsem mela dlouho zluty hlen. Vse bylo ok. Ale dr mi delala stery, pro jistotu.
@Anonymní píše:
Jsem dva týdny po porodu sc. Nevím, jestli je to v pořádku, ale… vložku mám téměř čistou a vždy 2× za den zakrvácím a to docela dost, že si musím vždy vyměnit vložku a pak zase nic…Vím, že tělo se má čistit 6 týdnů, ale takto???Při porodu před dvěma lety jsem jen špinila, ale nyní je to krev
Tak já to měla taky nárazově, později jsem i 4 dny nic na vlozce neměla a pak zase, tak jswm z toho byla otrávená. Každopádně já to měla taky asi 8 týdnu, sice malinko, ale přece, ale po těch šesti týdnech jsem zahučela do vany a prděla jsem na to. A doktorka říkala, ze ty očistky jsou v pořádku i po tom šestinedělí.
Měl někdo jen krátké očistky a rychlou rekonvalescenci? Nebo to fakt teče 6 týdnů a z toho nejméně 2 týdny silně? to mě fakt děsí
Já měla nejsilnější očistky první 3 dny, pak to sláblo a do 14 dní stačila intimka
Za to šití mě bolelo ještě 3týdny po porodu ![]()
U mě trvaly tři týdny… prvních 10 dni bylo dost, pak to slablo… nakonec ještě zhruba týden velmi slabé spineni akorát na intimku… včera jsem byla pět týdnu po porodu a úplná pohoda, takže je to fakt individuální
a nedes se, ony jsou pak jiné starosti než řešit ocistky, to beres tak nějak jako automat, když se staras o mimco ![]()
@Annabela11 Jeežiš
To si nedovedu představit, mě to bolelo dost, cpala sem se Paralenem už od prvního dne
a to sem měla jen pár stehů. To není moc normální že to bolí tak dlouho ne? ![]()
U mě byla první noc hrůza, musela jsem několikrát měnit spodní prádlo, košilku i prostěradlo. Další dny už to bylo v normě. Měla jsem to celé šestinedělí.
Tak ja mam jinou zkusenost, ja jsem krvacela opravdu dost dlouho, asi mesic v kuse a pak jsem to po tydnu nebo dvou zase hned dostala, takze pecka. Ale to je dost individualni. Kamaradka krvacela tyden a druha zase cele sestinedeli. ![]()