Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zavolala bych dr a pro jistotu se optala, zda je to nornalni nebo zanet treba.
@Janli píše:
@wildcherry při sekci ti všechno pěkně vyčistí, takže pak jen krvácíš. Porod je něco jiného.Já tedy nevím, ale mě očistky nepáchly… Čerstvé určitě ne, jen ty, co byly chvíli na vložce. Chce to měnit vložku každou hodinu a sprchovat a sprchovat…
Není pravda, normálně jsem měla očistky po sekci.
@rozand mám sekci za sebou a dělohu mi čistili důkladně i kvůli ruptuře, proto jsem jen krvácela. Při klasickém porodu jsou opravdu očistky dost odlišné.
@Janli Jenže když rupturu nemáš, nikdo tohle nedělá. Odcházely mi očistky normální konzistence i síly.
Mě třeba ocistky nesmrdely…ale sousedka to tak měla musela k lékaři, který ji vyndal zapomenutou tamponaz a ta ji tam hnila, i tchýně toto řešila úplně ten samej případ.
@rozand jak v které nemocnici a jak který lékař. Nás v porodnici upozorňovaly všechny po císaři, že očistky nebudou, jen silnější krvácení.
@Janli Ale tys to tvrdila jako pravidlo, což není. Normálně pouze vyjmou placentu a otevřou deložní čípek, víc je nadstandard.
@wildcherry píše:
Jak po porodu?
Klasický porod jsem nezažila. Ale po sekci o tom všichni lékaři mluvili jako o očistkách, takže jsem byla doteď přesvědčená o tom, že to byly očistky. ![]()
Tak ono to smrdí hlavně ráno než se vysprchuju a vyměním vložku. Odpoledne už ne.