Očkovali byste dnes?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
9.10.13 13:25

Jestli to chces mit za sebou a ockovat ted, asi bych dala, jinak bych to s klidem nechala na jaro :nevim:…ale pokud ted nekdy, tak radsi ted, nez bude jeste hur.

ja byla vcera, dite mi prislo nejzravejsi za celou dobu a stejne melo cervenej krk, to ma snad nonstop uz od narozeni. Ockovani probehlo, uz tak mel odklad skoro rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
9.10.13 13:31

@Genovesa u nás to proběhlo včera, sem tam zakašle, ale poslechově dobrý, rýmu nemá, ale ono jak se tu píše.. za chvíli přijde období nemocí a čekala bys do jara..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
9.10.13 13:33

No, přiznám se, že odklad jsem si prosadila já. Tak si říkám, aby něco hnusně nechytla a já si pak nevyčítala, že jsem nešla dřív. Asi i uvidím, jak to bude zítra :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
9.10.13 13:45

Já bych odložila. Vůbec nic se nestane, když bude očkovaná až na jaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibie
9.10.13 13:51

My jsme ockovani odlozili minuly tyden. Rovnou jsem oznamila, ze chci ockovat az v cervnu pristiho roku, sice se to sestre nelibilo, pry at se domluvim s Dr. ale nic nikdo nezmuze. Nejsem ochotna nechavat ockovat zivou vakcinou. Moje zkusenost je, ze pokud chytnou rymu nebo kasel na podzim, tak to mame s nejakymi prestavkami do toho cervna. A to bude ockovana prosim pekne az po 3 roce…

• Citovat
  • Upravit
3594
9.10.13 14:04
@Genovesa píše:
Ahoj, zítra má jít malá (2 roky) poprvé na mmr vakcínu. Mně dneska začalo malinko (fakt trošku) škrabat v krku, jinak jsem ok, rýmu nemám. Malá taky ok. Už bych to ráda měla za sebou, ale nevím, jestli teda jít, co myslíte?

Ahoj, já bych nešla. Ale já bych nešla nikdy. To však nejspíš slyšet nechceš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bubiii
9.10.13 14:04

Radeji bych očko odsunula. Klidně az na dobu, nez půjde dítě do MŠ, nebo na nekonečno… Priorix lze legálně odkládat podle rodičů. Pokud Tě, skrabe byť malinko v krku, uz se něco chystá.
Navíc Priorix ma špatné nežádoucí účinky. Cetlas pribalový leták? Rozumíš všemu, co se tam piše? Všechny letáky lze vygooglit, nebo najít na vakciny.net
Hodně štěstí. :hug:

• Citovat
  • Upravit
11620
9.10.13 14:07

Já se přiznám, že se bojím nejen komplikací vakcíny, ale i těch nemocí. Ani jedno nemusí být bez problému. Bojím se, aby přes zimu něco z toho nelapla. Asi rozhodnutí nechám na mudře, ona je v tomto docela opatrná a rozumná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
9.10.13 14:30
@Genovesa píše:
Já se přiznám, že se bojím nejen komplikací vakcíny, ale i těch nemocí. Ani jedno nemusí být bez problému. Bojím se, aby přes zimu něco z toho nelapla. Asi rozhodnutí nechám na mudře, ona je v tomto docela opatrná a rozumná.

No, kdyz se bojis komplikaci z vakciny, pridej si k tomu moznou virozu…nemusi se stat nic, ale muze uz byt v inkubacce a pak muze byt prubeh nemoci horsi. Stoji to za to? Lepsi je ockovat na jare, az skonci tyhle besy :? Ty nemoce jsou bezny pro detsky vek, spalnicky jsou sice blby, ale riziko, ze je pres zimu chytne, je minimalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
10.10.13 18:01

@asha ty jsou typicke pro letni mesice, jeslti se nepletu :think:

MMR je fakt pitoma vakcina, reakce byva treba asi az za deset dnu a jestli se mezitim rozjede choroba. No asi bych to fakt nechala na jaro :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
11.10.13 16:34
@Genovesa píše:
Ahoj, zítra má jít malá (2 roky) poprvé na mmr vakcínu. Mně dneska začalo malinko (fakt trošku) škrabat v krku, jinak jsem ok, rýmu nemám. Malá taky ok. Už bych to ráda měla za sebou, ale nevím, jestli teda jít, co myslíte?

Příspěvek upraven 29.05.14 v 23:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
11.10.13 18:56

@Babe007 Tak já nemám tušení, jestli děti v kolektivech, kam chodíme, jsou očkované. Dotazy tohoto typu většinou vedou k ohnivým diskusím, nadto neznám maminky zpravidla tak dobře, aby mi nebylo blbé se na tohle ptát. A když už se někdy zeptám, máma zpravidla nemá tucha, na co je dítě očkované a jen si matně vzpomene, kdy asi byli naposled 8o :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
11.10.13 18:58

Děkuji všem za reakce. Vzhledem k tomu, že mě škrabalo nepatrně v krku jen půl dne, nechala jsem pediatru kouknout do krku, nikde nic a dítě je teda naočkované. Tak se modlím, aby to proběhlo bez reakce. Pediatra tvrdila, že za celá léta, co očkuje priorixem, nikdo reakci nehlásil. Předchozí vakcína prý byla nic moc. Tak nevím. Co se týká očkování, je naše pediatra docela opatrná. Rotaviry ani pneumokoka mi nedoporučila, hexu malé odložila, protože byla drobná. První dostala až asi v šesti měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
5.1.15 08:40

Popis to doktorce, urcite ti poradi. Dle meho nazoru mala ryma nevadi, hlavne, kdyz nejsou horecky. Kdyz bys cekala, az budou deti uplne fit, tedy i bez rymi, tak se taky na ockovani nemusis vubec dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
5.1.15 08:46

Počkala bych, abys na nich aspoň 10-14 dní nic patologického nepozorovala, až pak bych očkovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek