Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Fima Muzes to rozvést? Malá dostane první synflorix az v 5. mesicich, Dr. Nic o placení neříkala. ![]()
Hmm, tak já bych začala hexou a po mé zimní osobní zkušenosti s černým kašlem bych to teda zrovna moc neodkládala…
@Svistice Mě doktorka před dvěma lety říkala, že pokud se rozhodnu pro pneumokoka, musím dvě vakcíny naočkovat do 7 měsíců, jinak to pojišťovna neproplatí a budu to muset uhradit v plné výši. Tenkrát jsme to řešili, protože prcek měl už skoro půl roku a nevěděli jsme, jak ho budeme vůbec očkovat, měl tenkrát atopák v akutní fázi. Takže takhle u nás. Když začnete v 5 měsících, tak to ale stejně do těch 7 měsíců stihnete, ne?
Ahoj, já bych -pokud bych chtěla dat pneumokoky-odložila první povinné očkování minimálně do půl roku a dala místo hexy třeba pediacel, mezitím bych dala s odstupem prevenar. i když já asi nejsem ta pravá, kdo až ti měl radit, já dala malé jen pediacel, první dávka skoro v roce, pak druhá, třetí ještě ani nemá. Ale odložiLa bych každopádně a před očkováním nasadila homeopatika. ![]()
Už jste některá zažila černý kašel? Je to paráda… kdyby mi to chytlo mimino, tak si nejsem jistá, jestli by to přežilo i přes dnešní zdravotníckou péči…
@Black Cat tak zrovna o ochraně před černým kašlem podobě očkování by se dalo sáhodlouze polemizovat.. napříkad moje šestiletá na začátku prázdnin, ač je plně očkovaná… zajímavý je, že roční neočkovaná to od ní nechytla…
@Krrysa No otázkou je, jestli dcera měla opravdu černý kašel… nebo jenom podezření… ![]()
@Black Cat černý kašel je nejnebezpečnější pro novorozence, kdy se stejně nemůže očkovat. Navíc černý kašel prodela za svůj život každý z nás zhruba 2-3×. Hlášená nemocnost je nyní na stejné úrovni jako ve 40. letech, kdy se proti němu neočkovalo.
Takže v klidu bych hexu odložila tsk, aby se mohlo dát šetrnější očkovací schéma. A pneumokoky bych asi neočkovala (případně nejdřív ve 3 měsících)
@lucenka nehled ěna to, že púo první dávce stejně imnunita na černý kašel ještě nevzniká..
@Black Cat předpokládám, že naše paní doktorka není degen…
@Fima Tak to bychom ty 2 dávky do 7. měsíce snad stihnout mohli.
A proc chces odlozit hexu? To bych spis odlozila ty pneumokoky. Jinak my jsme ockovali hexu a za dva tydny potom prevenar ( mame oba s manzelem autoimunni nemocneni, tak protone dohromady ) a v pohode, ale kazde miminko je jine a neda se predpovedet, jak bude reagovat. Jo a i pres tyto geneticke predispozice snesl maly prvni hexu ve dvou mesicich uplne v pohode bez jakehokoli priznaku.
Ahoj…ockovani jsem odlozila a schema 2+1 u hexy…prvni hexu dostala ve 4mes…predtim uz mela za sebou 2davky rotarixu…ted stridame s prevenarem (abychom stihly 3 davky do 7mes, proplaci pojistovna)…pred ockovani davam thuyu a potom kombinuji s dalsimi homeopatiky dle druhu ockovani…po hexe:mirne zvysena teplota, po prevenaru: 37,8 a zarudle misto vpichu a byla trochu nevrla, ale jinak v pohode…pretacela se na bricho, vpich nevpich ![]()