Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chci se Vás zeptat, kdy nejdříve je poznat,že je žena těhotná.Vím,že těhotenské testy to ukáží třeba už 10.den po oplodnění,ale spíš mě zajímají osobní zkušenosti. poznala to některá z Vás hned nebo dřív než za 10 dní??
Díky moc za odpovědi Anajka a Alžbětka 15 měsíců
Ahoj Anajko,
já osobně to na sobě tedy nepoznala (to si dřív vlastně všiml přítel, že se „něco děje“), ale má kamarádka má dvě děti + 2 potraty za sebou a ta to na sobě po tom prvním dítěti poznala vždycky snad hned… tvrdila, že jí „divně bolí prsa“, ale ne tak, jako třeba před MS, zkrátka jinak… ![]()
U toho posledního těhu „jsem byla“
- mluvila jsem s ní asi 2dny po početí, byla si 100% jistá, měla jsem ji za blázna, za 2 týdny volala, že musí na potrat…
Tak asi tak, nikdy bych nevěřila, že se to dá poznat takhle rychle…
Ahoj Anajko,
já jsem to prvně poznala přesně 10 den po početí - začaly mě hrozně bolet prsa, ale test fungoval až pár dnů po vynechání MS. Bohužel to nedopadlo.
Tentokrát jsem se necítila nijak neobvykle, tak trochu bolesti podbřišku jako před MS a v den očekávané MS tam byly dvě čárky jak tlustou fixou.
Nejspíš je to pokaždé fakt jiné.
Ahoj,
já to taky poznala nejdřív na prsou, bolely, ale jinak - jako by pálily. A taky únava, strašná! A čárky tam za pár dní opravdu byly ![]()
Ahoj holky,u me to bylo tak,ze jsem byla silene unavena a chtelo se mi porad spat.A taky me obcas pichalo v podbrisku.Vzdycky jsem mela rada kafe a co jsem otehotnela, tak jsem ho nemohla ani citit,ale po celou dobu tehotenstvi jsem vubec nezvracela.Petra
Ahoj. Já jsem otěhotněla před dovolenou a i když jsem vůbec nemohla vědět, že jsem těhotná, měla jsem takovou nějakou „tuchu“. jo a taky mi bylo v době oběda hrozně špatně od žaludku- což jsem ale přičítala mořským vlnám
O těhotenství jsem se dozvěděla až později doma. Petra
Holky díky,chtěla jsem vědět,jestli to některá z Vás poznala dřív než ukázal TT 2//.Začli jsem se snažit s manželem o druhé mimi,ale je to jen několik dní a já se začínám cítit někdy divně.Zvláštní tlak v podbřišku,v žaludku,jen tak jemně,ale cítím to.A tak si říkám,co kdyby už…Ale možná si to jen vsugerovávám:(
Já jsem zjistila,že se začíná něco dít asi 25 den cyklu.Začaly mě bolet prsa / bradavky /.Ty mě nikdy nebolívaly ani při menstruaci.Bolelo mě taky břicho,ale byl to úplně stejný pocit,jako bych to měla dostat.Navíc jsem si měřila bazální teplotu a ta se pořád držela na 37.0 stupních.Lenča
Ahojky. Já mám teď asi podobné pocity jako anajka. Je to sice teprve pár dní, ale mám pocit, že se něco děje…
ale psychika je děsná věc ![]()
ahoj. Mně to test ukázal až třetí den po vynechání menzes. První den byl negativní, ale já to stejně věděla. Cítila jsem se trochu jinak. Prsa mě snad ani nebolela, ale bylo mi celkově divně, nemohla jsem vůbec spát a neměla jsem moc chuť na jídlo…no prostě takovej zvláštní pocit.
Ale vydržte, chce to trpělivost a test ukáže
.
Hodně štěstí!
čauky Jajda
No tak jsem to dostala
Sice nějak moc brzo,ale dostala. Je šílené,co psychika dokáže. A to jsem si opravdu myslela,že to vyšlo. kromě příznaků,které jsem popisovala na začátku se k tomu ještě přidalo motání hlavy
Ach jo.Ale díky za všechny odpovědi.
Anajka
Ahoj holky, mam takovy divny dotaz. Prsa me neboli, ale kdyz si zmacknu bradavku, tak s ni neco vytece. Jednou to byla cira tekutina a po 2 bila. O mimi se snazime uz dlouho, ale nejsem si nicim jista. Dekuji vsem za odpoved ![]()