Hnědé skvrny ve vlasech

1078
30.10.05 08:56

Hnědé skvrny ve vlasech

Ahoj,
právě jsem objevila hnědé skvrny na pokožce ve vlasech u naší malé (7,5 m). Nevíte, co by to mohlo být? Do 6,5 m byla plně kojena, teď jíme zeleninku, ovoce a samozřejmě mlíčko. V noci ji ještě kojím. Má atopický ekzém, ale ten se projevuje jinak a jinde. Prořezávají se jí zoubky.
Mám s tímto problémem jít k doktorce? Jinak je malá bez teplot a stejná jako vždy, to znamená, že je chvílemi veselá a chvílemi protivná (ale to díky zoubkům).Děkuji za vaše rady

Ivulka + Elča 7,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2793
30.10.05 09:29

Ivulko,
a nemůžou to být ty šupinky,co mívají miminka?(seborrhoická dermatitida).Moje mamča pracovala v jeslích a prý to mívají i větší mimča a batolátka.
Zkoušelas to nehtem odloupnout?Nebo jsou to jen skvrny?

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
30.10.05 10:10

Teď jsem to vyzjoušela a odloupnout to jde. Takže to mám asi namazat olejíčkem a vyčesat, že? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
30.10.05 12:54

Jo,jo,namaž,nech nějakou hodinu působit a vyčeš hustým hřebínkem.Jde to i nehtem,já to tak dělala na fontanelce,ale opatrně.

Ahoj Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
30.10.05 19:02

Ahoj, Ivulko, Šupinky ve vláskách má naše malá s přestávkami od narození až do teď; olupovat se to prý nemá (no, já se taky občas neovládnu :lol: :oops: ); natíráme to olejíčkem, ale dětská lékařka nám doporučila modrou Indulonu. Tak ať máte brzy hlavičku bez šupinek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
30.10.05 19:37

Bebatko,

tak já jsem ještě neslyšela,že by se to olupovat nemělo,právě naopak.Vlasové kořínky se pod vrstvou šupin jakoby dusí a vlasy špatně rostou.
Já šupinky odstraňuji,navíc to vůbec nevypadá hezky,když má miminko jen malinko vlásků,ta žlutá vrstva je hodně vidět.

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
31.10.05 10:16

Hanko, děkuji za opravu - mojí mamince to kladla na srdce nějaká její známá dětská lékařka, ale možná tím myslela násilné olupování(?). Opravdu nevím. Stejně jsme ty stroupky, co na kůži držely pevně, samozřejmě neolupovali (jednou mi po vyčesávání jemným dětským kartáčkem trošinku krvácela, tak si od té doby dávám pozor) a jak už jsem psala, ty uvolněné jsem navzdory výše uvedenému doporučení nedokázala neloupat :lol: . Malá má vlasů od narození spoustu, takže na ní to naštěstí není ani vidět, pokud vlásky nerozhrneme. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
31.10.05 10:56

Ahoj,

taky jsem nejprve mastila a vyčesávala, ale nikam to nevedlo. Pak mi poradili popužít Nizoral. Stačilo jednou použít množství velké asi jako malinký oříšek a od té doby (cca půl roku) se už šupinky neobjevily.

Lasička a Matýsek 10 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.11.05 20:29

Ahoj, misto olejicku jsme si koupili Xerial Capillaire, je to balzamek a necha se pusobit jen asi 10 minut a jde to pak vycesat. je to trochu drazsi, ale prijde mi to setrnejsi. Opatrne, ale odloupnout se to asi musi, pry to casem prestane.

• Citovat
  • Upravit
2
22.11.10 13:17

nizoral

ahoj. našemu malému se ve vláskách objevily hnědé šupinky. poradíte mi, jak na ně, aby se už nevrátily? už jsme z nich nešťastný :think: .děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
22.11.10 13:32

Tak my na to tenkrát dostaly nějakou mastičku co mi poradila sestřička už ale nevím jak se jmenovala :oops: ale říkala namazat třeba hod před koupáním a pak po umytí kartáčkem na zuby jemně vyčesávat co půjde. Asi zatýden byla hlavička čisťounká :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
22.11.10 13:36

Malý měl ty šupinky, když byl miminko - namazali jsme mu to normálním olivovým olejem, co se používá na vaření, nechali chvíli působit a vyčesali, měl rok pokoj.

Teď se to objevilo zas, radila jsem se s pediatrem a ten nám předepsal nějaký spešl olejíček z lékárny, ale říkal, že obyčejným to jde taky. Namazali jsme dvě hodinky před koupáním, pak vlásky umyli šamponem a je po stroupcích :palec:

• Citovat
  • Upravit
2
22.11.10 14:58

já to zkoušim namazat dětským olejíčkem. snad nám to teda pomůže. Lukýnek akorát moc nedrží, tak to snad zvládneme. jinak děkuji, maminky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.17 21:55

nizoral

Ahoj dnes jsem si koupila ten nizoral já, ale moje 3leta dcera m v hlavě hnědé supinky.. Můžu ho použít? Nebo prodávají nějaký dětský? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
5.5.17 22:39

Znam jen Bioderma ABCDerm babysquam krem na supinky ve vlasech. Namazat, umyt a drbat a vycesavat.Ale chce to vickrat.Mam dceru 2 roky a porad se ji to vraci.Ale Nizoralu bych se asi bala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí