Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak pokud bude mít teploty, tak z očkování, ne z nemoci. Nebude nakažlivá.
@vokishka píše: Více
Ona to myslí spíš opačně. Že její dítě bude mít narušenou obranyschopnost po očkování, tzn. bude možná víc chytlavé na bacily, víry.
Můj muž třeba říká, že jsem tichý přenašeč bacilů. Sama nic nechytím a v kolektivu to řádí. Běžně se v tom pohybuji. To už musí být fakt echt haj. l silný, abych to chytila. Ale domů nosím i co nechytím a on to chytá.
@vokishka no myslím to opačně aby naopak ona nechytla něco přes strejdu když bude na ty návštěvě a pak přijede k nám.. jako nikdy nic malá odtamtud nechytla (tuk tuk) ale teď bude po tom očkování no
@Anonymní píše: Více
Odložila bych to očkování nebo bych nezvala návštěvu.
Sama jsem to tak udělala, když jsme se v zimě stěhovali a pomáhali mi naši a kamarádka.
Mně ty vakcíny přijdou jako nálož na imunitu, dítě by mělo mít klid.
No strejda má dovést podklady ke smlouvě odhledne pojistky..
Tak já bych kdyžtak s malou byla v ložnici, aby se strejdou nepřišla do kontaktu..
@Kelsey píše: Více
no nevím, jsou děti, které chodí do jesliček nebo potom do školky, i školáci se očkují. A nikdo nezůstává druhý den doma, kdyby náhodou něco chytil.
Není pravda, že nikdo. Naše doktorka doporučuje minimálně tři dny bez školky pí očkování, já vzhledem k neblahým zkušenostem nechávám doma před i po.
Moje jsem taky normálně nechávala po očkování. Žádné opatření nebylo. Mají tuhý kořínek. Je jen tak něco nepoloží. Ale jsou to děcka vesnice. Tisíckrát vygůlané v blátě a nevím čem. Malý byl od dvou let ve státní školce. Krom neštovic žádná extra nemocnost. Ale někdo je prostě chytlavější, kdyby stojky dělal.
Ne. Pokud by bylo třeba, vezmeme si dovolenou. Nicméně verši část očkování probíhala v době, kdy jsem byla na rodicaku.
A školní děti, školkové děti taky nechávate doma, protože sourozenec byl na očkováni?
Jako asi bych nalezla na návštěvu jeslí, školky, veliké dětské oslavy, narvaného metra. Ale tedy návštěva strejda, která nebude na hodiny a je sám mi už přijde přehnaně opatrné.
Nevím, nikdy by mě to nenapadlo řešit, i kdyby náhodou něco strejda v té LDN chytil, tak to fakt po 2 hodinách nebude šířit dál, takže co se vlastně řeší?
Pokud by se to týkalo našich dětí, tak bych návštěvu v klidu přijala. Oy mají dobrou imunitu a po očkování nemají ani zvýšenou teplotu. Bylo teda pár případů, kdy jsem očkování odložila. Třeba když starší přinesly ze školy nějakou horečku. Ale toho, co popisuješ, bych se u našich holek nebála.
Pokud tvoje dítě je na očkování citlivější, tak návštěvu odlož nebo od ní dítě izoluj.
Zítra čeká moji roční holčičku očkování, v úterý by měl dojet strejda ale předtím se bude stavovat u svého švagra na LDN (je po složité operaci nohy, dostává morfiove náplasti) tak nevím jestli dceru držet od strejdy dál.. předpokládám že bude mít teploty tak bude mít klidový režim. A ještě jeden dotaz, dcerka když má radost nebo rychle trepe hračkou tak jakoby píská - možná vdechuje vzduch do sebe.. doktorky se určitě zeptám ale setkali jste se s tím? Kašel apod. nemá.