Očkování a školka?

1227
9.3.12 13:02

Očkování a školka?

Holky,vy co máte děti ve školce, jak to děláte s očkováním? Dáváte naočkovaná dítka normálně do školky, nebo nechávate doma?
Malý má jít na pětileté očkování (záškrt, tetan, dávivý kašel - jestli se nepletu). Na první dávku měl reakci (teplota, ukňouraný, očkováné místo ho bolelo). Určitě se zeptám i doktorky, ale ta bývá obvykle hodně úzkostlivá (třeba nechat 14 dní po atb. doma apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5345
9.3.12 13:04

většinou v den očkování už je doma, ale další den jde…když je bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
9.3.12 13:10

Příspěvek upraven 20.03.12 v 19:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
9.3.12 13:13
eLena F píše:
Kdybych své děti očkovala, tak je nechám doma aspoň tři týdny po očkování, jsou to potenciální přenášeči nemoci. Takže za mně - doktorka má pravdu!

tak to si neumím nějak představit, jedině snad že není problém s hlídáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
9.3.12 13:19

jsem s mladší doma a není problém nechat i staršího…
spíš mi šlo o to, že on chodí do školky opravdu rád, má spoustu kamarádů, doma se s malou nudí
navíc teď byl spřestávkama doma prakticky od vánoc (virózy, nachlazení, teploty …), pořád něco
jakmile budeme úplně zdraví, tak máme přijít na očkování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
9.3.12 13:21

Příspěvek upraven 20.03.12 v 19:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
9.3.12 13:33

AKo moze nakazit ockovane dieta ine deti??? Ved sa jedna o nezivu vakcinu, tam to jednoducho nie je mozne.. :nevim: Skor by som sa bala, ze moje dieta chyti daco od druhych..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
9.3.12 13:46

Příspěvek upraven 20.03.12 v 23:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
9.3.12 13:50

„Pětileté“ očkování jsem odmítla - záškrt se u nás nevyskytuje již několik let, černý kašel ohrožuje pouze mimina do 6 měsíců a tetanus dáme, až za pár let budeme chtít jít ke koním.

O nakažení jiných dětí od právě naočkovaného pochybuji - žádná z těch vakcín není živá, pokud vím. Spíš bych se bála, že moje dítě kvůli imunitě oslabené po očkování nezvládne nějakou banální virózu a skončí v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
9.3.12 13:50

A ještě se zeptám, pokud se jedná o živou vakcínu, dodržuje se táto doba karantény? Já děti do školky nedávám, tak o tom nic nevím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
9.3.12 14:03

Nestretla som sa, ze by dakto daval pozor na ostatne deti ohladom prenosu z MMR ockovania..Iba viem, ze tehulky radsej to ockovanie u deti odkladaju..Podla mna je mozne riziko prenosu, ak ma zaockovane dieta prejavy dakej z tych chorob, vyrazky, mozno teplota.. :nevim:

Viem, ze ked bolo este stare lyzickove ockovanie na obrnu, tak virus sa vylucoval stolicou, to mohol teda clovek lahsie chytit.. alebo pri ockovani na rotavirusy, tam sa tiez vylucuje stolicou, a poznam aj deti z okolia, co to tak v rodine pochytali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
9.3.12 14:04

A v skolke ma toto ockovanie asi vacsina deticiek, cize ak ma daktore dietatko oneskorene ockovanie, podla mna sa s tym moc ani nepocita..

U vas sa ockuje v 5 rokoch??? U nas az v 6 http://detskechoroby.rodinka.sk/…lendar-2012/ a konecne aj u nas sa neockuje TBC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
9.3.12 14:18

jo,jo mudra ho chtěla očkovat na pětileté poradně, ale byl nemocný, tak máme přijít jakmile bude zdravý (prý je to očkování důležité a chce ho mít naočkovaného co nejdřív, já osobně to teda zdržuju už třetí měsíc, protože úplně zdravý zatím nebyl)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
9.3.12 14:24

No, ono sa ockuje v danom roku a netreba robit paniku z par mesiacov… ak si clovek vytvori dake protilatky, nemali by vyprchat zo dna na den a navyse nie je prave najjednoduchsie tie choroby v nasom okoli dostat.. A este k tomu uz nejak aj vybudovany imunitny system, nenechala by som sa rozhodne zastrasovat.. Teraz su aspon tu vsetci naokolo chori, bude aj lepsi cas na ockovanie ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
9.3.12 14:29

Zulok má pravdu, v létě a na podzim tělo má víc sily… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie