Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky,vy co máte děti ve školce, jak to děláte s očkováním? Dáváte naočkovaná dítka normálně do školky, nebo nechávate doma?
Malý má jít na pětileté očkování (záškrt, tetan, dávivý kašel - jestli se nepletu). Na první dávku měl reakci (teplota, ukňouraný, očkováné místo ho bolelo). Určitě se zeptám i doktorky, ale ta bývá obvykle hodně úzkostlivá (třeba nechat 14 dní po atb. doma apod.).
většinou v den očkování už je doma, ale další den jde…když je bez reakce.
eLena F píše:
Kdybych své děti očkovala, tak je nechám doma aspoň tři týdny po očkování, jsou to potenciální přenášeči nemoci. Takže za mně - doktorka má pravdu!
tak to si neumím nějak představit, jedině snad že není problém s hlídáním.
jsem s mladší doma a není problém nechat i staršího…
spíš mi šlo o to, že on chodí do školky opravdu rád, má spoustu kamarádů, doma se s malou nudí
navíc teď byl spřestávkama doma prakticky od vánoc (virózy, nachlazení, teploty …), pořád něco
jakmile budeme úplně zdraví, tak máme přijít na očkování
AKo moze nakazit ockovane dieta ine deti??? Ved sa jedna o nezivu vakcinu, tam to jednoducho nie je mozne..
Skor by som sa bala, ze moje dieta chyti daco od druhych..
„Pětileté“ očkování jsem odmítla - záškrt se u nás nevyskytuje již několik let, černý kašel ohrožuje pouze mimina do 6 měsíců a tetanus dáme, až za pár let budeme chtít jít ke koním.
O nakažení jiných dětí od právě naočkovaného pochybuji - žádná z těch vakcín není živá, pokud vím. Spíš bych se bála, že moje dítě kvůli imunitě oslabené po očkování nezvládne nějakou banální virózu a skončí v nemocnici.
A ještě se zeptám, pokud se jedná o živou vakcínu, dodržuje se táto doba karantény? Já děti do školky nedávám, tak o tom nic nevím ![]()
Nestretla som sa, ze by dakto daval pozor na ostatne deti ohladom prenosu z MMR ockovania..Iba viem, ze tehulky radsej to ockovanie u deti odkladaju..Podla mna je mozne riziko prenosu, ak ma zaockovane dieta prejavy dakej z tych chorob, vyrazky, mozno teplota.. ![]()
Viem, ze ked bolo este stare lyzickove ockovanie na obrnu, tak virus sa vylucoval stolicou, to mohol teda clovek lahsie chytit.. alebo pri ockovani na rotavirusy, tam sa tiez vylucuje stolicou, a poznam aj deti z okolia, co to tak v rodine pochytali..
A v skolke ma toto ockovanie asi vacsina deticiek, cize ak ma daktore dietatko oneskorene ockovanie, podla mna sa s tym moc ani nepocita..
U vas sa ockuje v 5 rokoch??? U nas az v 6 http://detskechoroby.rodinka.sk/…lendar-2012/ a konecne aj u nas sa neockuje TBC
jo,jo mudra ho chtěla očkovat na pětileté poradně, ale byl nemocný, tak máme přijít jakmile bude zdravý (prý je to očkování důležité a chce ho mít naočkovaného co nejdřív, já osobně to teda zdržuju už třetí měsíc, protože úplně zdravý zatím nebyl)
No, ono sa ockuje v danom roku a netreba robit paniku z par mesiacov… ak si clovek vytvori dake protilatky, nemali by vyprchat zo dna na den a navyse nie je prave najjednoduchsie tie choroby v nasom okoli dostat.. A este k tomu uz nejak aj vybudovany imunitny system, nenechala by som sa rozhodne zastrasovat.. Teraz su aspon tu vsetci naokolo chori, bude aj lepsi cas na ockovanie ![]()