Očkování - argumenty pro dr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8877
8.4.14 10:54

Jinak si muzes na vakciny.net stahnou pribalovou informaci k hexe, kde je jasne psano, ze se muze ockovat od 6.tydne, ale jen v pripade, ze hned po narozeni byla provedenabvakcinacebproti hepatitide B

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
8.4.14 10:55

@Vemas ockovat hexu muze nejdrive od 9tydne, to se vas tykat nebude. Tudiz bych lekarce jen sdelila, kdy se vracim abychom si dohodly pripadnou dalsi kontrolu tot vse. Argumenty jine dle mne netreba, vy jste rodice, vy jste se tak rozhodli konec tecka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
8.4.14 10:56

Je vůbec jedna dávka hexy účinná? Nejsou potřeba alespoň dvě? Pokud ano, tak jak by to do prcka chtěla nacpat, aby se to stihlo, když odstupy jsou min. měsíc? Třeba píšu blbost, ale mám ten dojem, že jedna dávka ještě nechrání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
8.4.14 10:58

Argumentem může být to, že tak brzo se dítě očkovat nemá a ona by to měla vědět nejlíp. Dalším argumentem může být to, že dítě po očkování mívá pěkné horečky, bývá rozmrzelé apod. a to si v zahraničí a v letadle nelajzneš. Dál nic. Však k ní jít nemusíš a prostě odleť, tohle je výhradně tvoje (a manželovo) rozhodnutí ;)

• Citovat
  • Upravit
85334
8.4.14 10:58

Tak ono zalezi na tom, kde se budete pohybovat. Na letisti a v metru je spousta lidi, prcek muze snadno neco chytnout :nevim: prece jen je tam jina komunita… jestli se neockoje do 2 mesicu, tak je to dobry argument, navic kdo vi, jak by zareagoval na ockovano kratce pred cestou. Je to ale risk cestovat s tak malym ditetem, ktere nema temer zadne protilatky, to ale vis. Doktorka
Vas nutit nemuze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59389
8.4.14 11:00

@Iveta225 to určitě :lol: :lol:, hlavně když z toho něco maj :jazyk:. bohužel vlastní zkušenost :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
8.4.14 11:03

Moc vam dekuju za reakce :kytka:
Ona se me snazi presvedcit at letime hned po prvni davce :nevim:
Ja se prave bojim reakce a taky si rikam, ze z tech nemoci co jsou v hexe realne hrozi riziko nakazy? Treba ta zloutenka, to je ta fetacka, co se prenasi krvi ne?
Ty rotaviry ok, dejme tomu, to treba riziko je i kdyz zase dodrzujeme hygienu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
8.4.14 11:05
@Berousik píše:
Je vůbec jedna dávka hexy účinná? Nejsou potřeba alespoň dvě? Pokud ano, tak jak by to do prcka chtěla nacpat, aby se to stihlo, když odstupy jsou min. měsíc? Třeba píšu blbost, ale mám ten dojem, že jedna dávka ještě nechrání :nevim:

to me taky napadlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
8.4.14 11:08

Jediná reálná hrozba - co byste mohli chytit a co je v hexe (nebo v Pediacelu) - je černý kašel… Jestli jsi pro očkování tak trochu nalomená, tak zvaž např. 1)v jakém prostředí se budete pohybovat, 2)na jak dlouho jedete…

Mmch, mě to taky přijde brzy… Můj nejmladší syn (18 měsíců) ještě očkovaný nebyl a sama jsem byla dost překvapená, že on jako malé dítě („mimi s ne dost silnou imunitou“), měl z celé rodiny buď nejlehčí průběh nemoci, anebo ani neonemocněl. Podotýkám, že jsme v jeho kojeneckém věku marodili opravdu hodně a že je dosud kojený. Teď už máme asi 3 týdny kašel a náš nejmenší má opět nejlehčí průběh.

Příspěvek upraven 08.04.14 v 12:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
8.4.14 11:08

@Vemas rotaviry.muze chytnout dite i pres ockovani a vubec nemusi mit lehci prubeh, jak mnozi tvrdi bohuzel ;) zloutenka B se prenasi telnimi tekutinami, tedy krvi, spermatem a vag. sekretem ;-) http://www.zloutenky.cz/…tenka-b.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
8.4.14 11:09
@Vemas píše:
Moc vam dekuju za reakce :kytka:
Ona se me snazi presvedcit at letime hned po prvni davce :nevim:
Ja se prave bojim reakce a taky si rikam, ze z tech nemoci co jsou v hexe realne hrozi riziko nakazy? Treba ta zloutenka, to je ta fetacka, co se prenasi krvi ne?
Ty rotaviry ok, dejme tomu, to treba riziko je i kdyz zase dodrzujeme hygienu

Jestli jsou reálná rizika je vedlejší, do dvou měsíců se dítě neočkuje. Rotaviry se můžou dát i dřív, ale ani to dítě neochrání úplně. Pokud sis něco o očkování načetla, jakože asi jo, když píšeš o Pediacelu apod., tak sama musíš vědět, jestli je očkování proti rotavirům dobré nebo ne… Já osobně bych neočkovala a doktorce bych řekla, že si to rozmyslím a kdyžtak se před cestou stavím, abych od ní měla pokoj a pak bych se zařídila po svém. Naštěstí mám takovou doktorku, u které by tohle nehrozilo…

• Citovat
  • Upravit
16365
8.4.14 11:10

@Vemas realne riziko nakazy ukojence tohoto veku je z hexy nejvice tak cerny kasel, pricemz nejohrozenejsi jsou ale prave kojenci do 2m kteri se vubec neockuji takze tak. Predpokladam ze krome letiste minite vyhledavat hromady lidi co nejmene takze bych letela a pani dr nechala pani dr. Je to vase zodpovednost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
8.4.14 11:11

Pardon za OT, ale prvně bych si opravdu vážně rozmyslela, jestli je nutné letět s ani ne dvouměsíčním miminkem do USA. Chápu, že se chcete rozloučit, ale jestli taková dlouhá cesta s miminkem za to stojí. Já bych byla s prckem doma, a letěl by jen manžel. Příbuzný by měl chápat, že je to velký risk pro tak malé miminko. :? Zprostředkovala bych mu alespoň videohovor.

Ale jinak, doktorka ti němá co přikazovat, co máš a nemáš očkovat. Takže bych jí to v klidu řekla, že očkovat nebudete, a víc to s ní neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
8.4.14 11:12

A kojíš? T mi přijde hodně důležité. Protože pokud ano, nejspíš bych neočkovala a modlila se, protože v uzavřeném prostoru budete x hodin a nachrchlat tam může kdokoli cokoli. A pokusila se domluvit s aerolinkama na nějakém výhodnějším místě v letadle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
8.4.14 11:12

@Vemas odlet hned po první dávce je nesmysl.. než si tělo utvoří nějaké protilátky trvá to 2-4 týdny.. takže letět hned po první dávce riskuješ dvakrát.. Jednak riskuješ nějakou nežádoucí reakci a horečky - je to první očkování, takže nevíš jak bude malá reagovat, některé děti jsou citlivější a dopředu to nepoznáš. Za druhé jí zaměstnáš imunitu tím očkováním a po očkování se má několik dní nechodit do větších kolektivů, aby se zamezilo nějaké nákaze, která by pro imunitu znamenala dvojí zápřah a pak nemoc i rekace na očkování probíhají výrazně hůř. Jo a navíc když poletíš hned po první dávce, stejně nebude proti těm nemocem imunní a chráněná. Podnikat cestu s tak malým miminkem je prostě do určité míry risk, je to brzo.. ale to musíte vy zvážit. Chápu, že odkládat tu návštěvu není kam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek