Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevite treba o ockovacimmce centru? Chtela bych nazor nezaujateho odbornika ![]()
@BellinkaX jee ted pisu zdali nekdo nevi kam se obratit na nezaujateho odbornika
@Ve-ru to urcite nebudeme. Pokud budou kolem nejaci lide bude to rodina. Zadny divoky presuny z mista na misto, obchodaky a podobne.
On je asi i risk starsi sourozenec ten ze skolky/skoly prinese spoustu nemoci
Nebudu se vyjadřovat k očkování dvouměsíčního dítěte. To je prostě blbost na entou.
Pokud byste ale před cestou ockovali, dítě bude mít oslabenou imunitu z očkování, může tedy v letadle chytit banální nemoc, která se vlivem očkování rozvine do větších rozměrů. Takže nejen, že nebude chráněné před nemocemi v Pediacelu, protože ještě nebude mít vytvořené protilátky - po jedné vakcine už vůbec ne, ono bude i mnohem nachylnejší na běžné nemoce. Po očkování byste měli zůstat pár dní doma.
Někde jsem narazila na to, že s první dávkou vakcíny se poperou mateřské protilátky, a aby očkování mělo nějakou účinnost, tak je potřeba další dávka.
Následující se týká cca šestitýdenních štěňat (ale u dětí to asi bude fungovat podobně).
"Vakcinační virus musí být velmi koncentrovaný, neboť v případě přetrvávající mateřské imunity se část vakcinačního viru (případně všechen) naváže na cirkulující protilátky. Zbytek viru podráždí imunitní systém štěněte k tvorbě protilátek, která je ovšem v tomto období slabá. Vzniká tzv. imunitní okno. Štěně nemá mateřské protilátky, neboť' část se rozpadla a zbytek se navázal na vakcinační virus. V této době již štěně nemá (nebo téměř nemá) mateřské protilátky. Imunitní systém štěněte je schopný dostatečné odpovědi na vakcínu po dvanácti týdnech stáří.
http://www.mazlicci.cz/…/13500/print
Tak malé dítě bych neočkovala, ani bych s ním necestovala.
Příspěvek upraven 08.04.14 v 11:48
@Vemas
Tak tam ![]()
Nebo brno dr. Jirsenska zlata nebo hradec kralove dr. Kosina… si vyber ![]()
@Vemas dr bych slušně poděkovala a očkování stejně nedala - čím jako to dítko máš tak strašně ohrozit? nechápu. V žádném případě bych na to nepřistoupila.
@Vemas Ahoj, jsi rozhodnuta pro Pediacel a odklad. Nevidím tedy sebemenší důvod očkovat Hexu a rotaviry takhle malému miminku. Nehledě na to, že první dávka žádnou ochranu neposkytuje. Lékařce bych neargumentovala, max. tím, že chceš pro své dítě to nejlepší
Přeji šťastnou cestu ![]()
@Vemas
Neni zac ![]()
Preposles mi odpoved pak do SZ, pokud nevadi? Ze zajmu… Dekuji
Jak se píše výše-dr., která ti před minimálně 11. hodinovým letem NUTÍ očkování, včetně NEpovinného, by u mě pozbyla důvěru. Nejenže je mimi malé na očko, jak by se řešily v letadle, popř. v USA, reakce? Horečka je to nejmenší. U dvou očkování najednou-což je alespoň pro mě nemyslitelné-je to obrovská zátěž a ani kdybych nikam neletěla, bych dvě najednou nedala a první odložila na dobu co by to šlo.
Každý by měl mít veškeré dostupné informace a rozhodovat se podle svého přesvědčení a své vůle.
Dcera měla jako reakci na očkování 3. hodinový pláč. Nikdo mě na takovou reakci neupozornil, upozorňuje se na max teplotu a místní reakci. Ale od té doby si vyhledávám informace a jsem čím dál víc přesvědčená, že očkování není až tak bezpečné, jak se nás farmaceutické firmy a někteří lékaři snaží přesvědčit.
Protože každé dítko je jiné, ne všechny děti musí reagovat stejně-logicky-na jednu stejnou vakcínu.
Osobně bych neočkovala a pokud bych si byla jistá nějakým zázemím i co se lékařské péče týče v USA. tak bych letěla.
Osobně bych hexi nedala ani omylem, mimčo je malé ajedna dávka stejně neřeší vůbec nic.. navíc na něj obrnu asi nikdo neprskne… to bych se spíš bála těch rotarvirů, a le o tomto očku nevím nic, nedalala jsem ho ani jednomu dítku..
@Vemas jojo, opravdu účinek nastupuje řádově v týdnech.. Do těla vpravíš něco, co tělo napřed rozpozná jako vetřelce, pak začne proti tomu bojovat, vymýšlet a tvořit protilátky a pak paměťové buňky, aby až to potká příště, už měl zbraně rychle tasené a nemoc nestihla propuknout, protože vetřelec nebude mít čas se pomnožit a infekce tak rozjet. I reakce na očkování - horečky aj., bývají 2-7dní po očkování. Já teď řešila Priorix, MMR a tam mám od experta potvrzené, že imunita je nejdřív po 4 týdnech. To je živá vakcína narozdíl od Hexy, takže Hexu nebo i pediacel bych odhadovala na minimálně 2 týdny. Imunitu očkováním nerozhodíš, ale zatížíš, zaměstnáš ji a ona pak bojuje na jedné frontě a „nevšimne“ si tak rychle, že má vetřelce číslo 2 a nemá všechnu palebnou sílu na toho vetřelce 2, jestli mi rozumíš, co se snažím říct.
Takže bodnout očko a během pár dní odlétat je dle mne ta nejhorší varianta.