Očkování - argumenty pro dr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6024
8.4.14 11:40

Nevite treba o ockovacimmce centru? Chtela bych nazor nezaujateho odbornika :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
8.4.14 11:41

@BellinkaX jee ted pisu zdali nekdo nevi kam se obratit na nezaujateho odbornika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
8.4.14 11:43

@Ve-ru to urcite nebudeme. Pokud budou kolem nejaci lide bude to rodina. Zadny divoky presuny z mista na misto, obchodaky a podobne.
On je asi i risk starsi sourozenec ten ze skolky/skoly prinese spoustu nemoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
8.4.14 11:45

Nebudu se vyjadřovat k očkování dvouměsíčního dítěte. To je prostě blbost na entou.
Pokud byste ale před cestou ockovali, dítě bude mít oslabenou imunitu z očkování, může tedy v letadle chytit banální nemoc, která se vlivem očkování rozvine do větších rozměrů. Takže nejen, že nebude chráněné před nemocemi v Pediacelu, protože ještě nebude mít vytvořené protilátky - po jedné vakcine už vůbec ne, ono bude i mnohem nachylnejší na běžné nemoce. Po očkování byste měli zůstat pár dní doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
8.4.14 11:46

Někde jsem narazila na to, že s první dávkou vakcíny se poperou mateřské protilátky, a aby očkování mělo nějakou účinnost, tak je potřeba další dávka.

Následující se týká cca šestitýdenních štěňat (ale u dětí to asi bude fungovat podobně).
"Vakcinační virus musí být velmi koncentrovaný, neboť v případě přetrvávající mateřské imunity se část vakcinačního viru (případně všechen) naváže na cirkulující protilátky. Zbytek viru podráždí imunitní systém štěněte k tvorbě protilátek, která je ovšem v tomto období slabá. Vzniká tzv. imunitní okno. Štěně nemá mateřské protilátky, neboť' část se rozpadla a zbytek se navázal na vakcinační virus. V této době již štěně nemá (nebo téměř nemá) mateřské protilátky. Imunitní systém štěněte je schopný dostatečné odpovědi na vakcínu po dvanácti týdnech stáří.
 http://www.mazlicci.cz/…/13500/print

Tak malé dítě bych neočkovala, ani bych s ním necestovala.

Příspěvek upraven 08.04.14 v 11:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
8.4.14 11:47

@Vemas
Tak tam :lol:
Nebo brno dr. Jirsenska zlata nebo hradec kralove dr. Kosina… si vyber :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.4.14 12:13

@Vemas dr bych slušně poděkovala a očkování stejně nedala - čím jako to dítko máš tak strašně ohrozit? nechápu. V žádném případě bych na to nepřistoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
8.4.14 12:45

@Vemas Ahoj, jsi rozhodnuta pro Pediacel a odklad. Nevidím tedy sebemenší důvod očkovat Hexu a rotaviry takhle malému miminku. Nehledě na to, že první dávka žádnou ochranu neposkytuje. Lékařce bych neargumentovala, max. tím, že chceš pro své dítě to nejlepší ;) Přeji šťastnou cestu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
8.4.14 12:58

@BellinkaX tak jsem psala do toho motola. Snad odepise. Diky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
8.4.14 13:03

@Vemas
Neni zac :hug:
Preposles mi odpoved pak do SZ, pokud nevadi? Ze zajmu… Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
8.4.14 13:03

@BellinkaX urcite, snad odepise :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
8.4.14 13:04

@Vemas
Odepise urcite, vetsinou pise rano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
8.4.14 13:39

Jak se píše výše-dr., která ti před minimálně 11. hodinovým letem NUTÍ očkování, včetně NEpovinného, by u mě pozbyla důvěru. Nejenže je mimi malé na očko, jak by se řešily v letadle, popř. v USA, reakce? Horečka je to nejmenší. U dvou očkování najednou-což je alespoň pro mě nemyslitelné-je to obrovská zátěž a ani kdybych nikam neletěla, bych dvě najednou nedala a první odložila na dobu co by to šlo.
Každý by měl mít veškeré dostupné informace a rozhodovat se podle svého přesvědčení a své vůle.
Dcera měla jako reakci na očkování 3. hodinový pláč. Nikdo mě na takovou reakci neupozornil, upozorňuje se na max teplotu a místní reakci. Ale od té doby si vyhledávám informace a jsem čím dál víc přesvědčená, že očkování není až tak bezpečné, jak se nás farmaceutické firmy a někteří lékaři snaží přesvědčit.
Protože každé dítko je jiné, ne všechny děti musí reagovat stejně-logicky-na jednu stejnou vakcínu.
Osobně bych neočkovala a pokud bych si byla jistá nějakým zázemím i co se lékařské péče týče v USA. tak bych letěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
8.4.14 14:04

Osobně bych hexi nedala ani omylem, mimčo je malé ajedna dávka stejně neřeší vůbec nic.. navíc na něj obrnu asi nikdo neprskne… to bych se spíš bála těch rotarvirů, a le o tomto očku nevím nic, nedalala jsem ho ani jednomu dítku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
8.4.14 15:53

@Vemas jojo, opravdu účinek nastupuje řádově v týdnech.. Do těla vpravíš něco, co tělo napřed rozpozná jako vetřelce, pak začne proti tomu bojovat, vymýšlet a tvořit protilátky a pak paměťové buňky, aby až to potká příště, už měl zbraně rychle tasené a nemoc nestihla propuknout, protože vetřelec nebude mít čas se pomnožit a infekce tak rozjet. I reakce na očkování - horečky aj., bývají 2-7dní po očkování. Já teď řešila Priorix, MMR a tam mám od experta potvrzené, že imunita je nejdřív po 4 týdnech. To je živá vakcína narozdíl od Hexy, takže Hexu nebo i pediacel bych odhadovala na minimálně 2 týdny. Imunitu očkováním nerozhodíš, ale zatížíš, zaměstnáš ji a ona pak bojuje na jedné frontě a „nevšimne“ si tak rychle, že má vetřelce číslo 2 a nemá všechnu palebnou sílu na toho vetřelce 2, jestli mi rozumíš, co se snažím říct. :lol: Takže bodnout očko a během pár dní odlétat je dle mne ta nejhorší varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek