Očkování - argumenty pro dr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1946
8.4.14 11:13

@werunkaw123 tak kdyz bude reagovat na očkováni tak s nim muze v USA jít k dr a ten neco dá na horečku, kdyz očkovat nebude a dítě neco chytne otak skončí v nemocnici tak si vyber, my očkovali a nikdy mi nereagoval ani na ty rotaviry, at si děla co chce je to její dítě a její rozhodnuti ja bych za sebe očkovala nikdy nevis koho kde potkal a co za nemoci ma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
8.4.14 11:14

Tak upřímně, očkovat tam malé mimčo bych nenechala, ale taky bych ho netahala do USA. Chápu, že se chcete rozloučit, ale jela bych bez miminka! Je to samozřejmně na vás, ale riskování je to veliké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
8.4.14 11:16

@Marlej myslíš, že jediná reakce na očkování je horečka? ono to má svůj důvod proč ty děti se očkují až po 9 týdnu života a ne dříve… Už takhle bude pro mimčo dost zátěž ta cesta a vše okolo toho.

Jinak potkat můžou vždy takhle někoho jak píšeš nemocného a může mít úplně něco jiného než na co je hexa a rotaviry :nevim:

a že vy jste reakci nikdy neměli, buď jedině ráda… Já jsem reakci u své dcery po očkování zažila, a kéž by to byla jen ta teplota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
8.4.14 11:19
@lekarnicka28 píše:
@Vemas odlet hned po první dávce je nesmysl.. než si tělo utvoří nějaké protilátky trvá to 2-4 týdny.. takže letět hned po první dávce riskuješ dvakrát.. Jednak riskuješ nějakou nežádoucí reakci a horečky - je to první očkování, takže nevíš jak bude malá reagovat, některé děti jsou citlivější a dopředu to nepoznáš. Za druhé jí zaměstnáš imunitu tím očkováním a po očkování se má několik dní nechodit do větších kolektivů, aby se zamezilo nějaké nákaze, která by pro imunitu znamenala dvojí zápřah a pak nemoc i rekace na očkování probíhají výrazně hůř. Jo a navíc když poletíš hned po první dávce, stejně nebude proti těm nemocem imunní a chráněná. Podnikat cestu s tak malým miminkem je prostě do určité míry risk, je to brzo.. ale to musíte vy zvážit. Chápu, že odkládat tu návštěvu není kam..

fakt to trva 2-4tydny?
No to je dalsi vec bojim se, ze mu to rozhodi imunitu jeste vic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
8.4.14 11:22

@hvězdička25 no to je ono. Risk je ockovat risk je letet bez ockovani a risk letet celkove.
Mam strach ockovat, ale bojim se i neockovat, ze bych si pak neco vycitala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59392
8.4.14 11:24

@Vemas na jak dlouho tam letíte? Takhle brzo bych neočkovala :? ale poradila bych se v očkovacim centru přesně kde budete a jak to vidí oni ale ani ne ve 2m to fakt ne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
8.4.14 11:25

@werunkaw123 tak to asi máme kliku :nevim: ja bych takovou cestu neryskovala my zijem v Německu a do ČR sme jeli az kdyz bylo prckovi 2,5 mesice a to sme byli skoro jen doma, kdyz se boji očkováni tak bych návštěvu odřekla a vyřešila to videohovorem, neni to ono ale nebude nic riskovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
8.4.14 11:26

NEočkovala bych, stejně nebudou protilátky.
A neletěla bych :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
8.4.14 11:26

@Marlej S tím souhlasím… rozhodně bych nikam takhle daleko s takhle malým mimčem nejela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85346
8.4.14 11:28
@Cosmos píše:
Pardon za OT, ale prvně bych si opravdu vážně rozmyslela, jestli je nutné letět s ani ne dvouměsíčním miminkem do USA. Chápu, že se chcete rozloučit, ale jestli taková dlouhá cesta s miminkem za to stojí. Já bych byla s prckem doma, a letěl by jen manžel. Příbuzný by měl chápat, že je to velký risk pro tak malé miminko. :? Zprostředkovala bych mu alespoň videohovor.Ale jinak, doktorka ti němá co přikazovat, co máš a nemáš očkovat. Takže bych jí to v klidu řekla, že očkovat nebudete, a víc to s ní neřešila.

Asi tak, taky bych poslala manzela a zprostredkovala videohovor… i kdyz se jedna o rakovinu v poslednim stadiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694

@Vemas Já posouvala očkování i kvůli cestě 200 km jen v rámci Čech :lol: Prvně očkovat před devátým týdnem bych nenechala, za druhé…hned po očkování vyrazit, když absolutně nevíš, jak na očkování bude reagovat…mazec, že tohle doktorka doporučí 8o

K cestování malých miminek. Zdaleka to nebude první miminko, co poletí letadlem. Létají celkem běžně. Pravdou je, že já bych neletěla, ale nejsem v situaci, kdy někdo z příbuzných žádá poslední rozloučení :think: Něco jiného je účast na pohřbu…tam už to mrtvému bude fakt jedno, ale pokud jde o rozloučení, zřejmě bych se také rozhodla letět. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946

@werunkaw123 my zase ted přemýšlí me jestli očkovat meningokoka B :nevim:
Vyšlo by nas to na 300€ a to je dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
8.4.14 11:29

A nemůžeš prostě nechat děťátko doma, respektive zůstat doma s ním pokud kojíš…ono, co se týče očkování hexy samotné, tak největší riziko je ten černý kašel, ale další je to, že tak malé mimi nemá ještě plně vyvinutou imunitu a v USA se ve větší míře vyskytují i jiné nemoci a proti těm, ač by jsi nechala hexou očkovat by mimi chráněno stejně nebylo. Já osobně bych zůstala doma a to aby příbuzný viděl miminko zařídila jinak (skype, fotky atd).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
8.4.14 11:38

@Vemas
Rotaviry nejsou povinne, infekcni jsou ale velice, nicmene v usa je lekarske zazemi solidni, takze pripadnou infekci preckate.
Hexa se ockuje od 9.tydne, jedna davka neochrani. Imunitni system nezamestna ani omylem tak, jako prodelany infekt. Pertuse je u kojencu velmi nebezpecna.
Osobne bych s takovym mrnetem neletela, at leti tata sam.
Porad se treba mailem s dr. Jitkou skovrankovou z motola, lepe nez zde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
8.4.14 11:39

Ahoj, já nejsem „antiočkovací“, ale očkování jsem odložila a budeme očkovat Pediacelem.
Na tvém místě bych já neočkovala. Miminko může mít po cestě reakci a co pak? Pokud nebudete vyhledávat masy lidí a nákupní centra, dodržovat hygienu apod., tak si myslím, že by se nemělo nic stát. :think:
A doktorku bych vyměnila, ale co se týče mě a doktorů, tak jsem dost radikální :cert: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek