Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dala jsem, jako všechna doporučená očkování.
V tomhle jsem stará škola a věřím, že těch pro je pořád více, než těch proti…
Tak jako u kazdeho ockovani si zjistim, jak probiha dana nemoc a pak se rozhodnu, zda je to pro me natolik vazne onemocneni, abych nechala ockovat. A ano, Bexsero davam
Za mě určitě ano. Meningokoky jsou svi. ě, za pár hodin dokáží skutečně obrátit život naruby. Kromě očkování žádná jiná ochrana neexistuje. Přitom je v populaci velmi rozšířený, každý 10. jej nosí v těle, naštěstí většina o tom nemá ani potuchy.
@Luminance píše: Více
Přesně tak. Vše rozhodně nedávám, pročtu si, proti jakým nemocem to je a podle toho si vyberu
Dala jsem. Už jsem tu psala dřív, že na meningokoka mi v 18 umřela kamarádka, úplně zdravá a za pár hodin!! byla pryč. To prostě nebudu riskovat.
Mám bexserem naočkované všechny 3 děti. U těch starších jsem to ještě platila, což tenkrát vyšlo asi 3000 Kč za dávku. Myslím, že to mluví za vše. Vůbec bych neváhala.
Dala první i druhé dcerce
obě zvládly očkování úplně bez problémů…závažnost onemocnění zvítězila
Ano dala. Pro vidím v ochraně dětí před touto strašlivou nemoci. Závažně probíhající infekce jsou sice vzácné ale končívá to tak moc špatně že nechci riskovat. Také jsem očkovaná…navíc jsem zdravotník takže ta pravděpodobnost že se s nějakou takovouto chorobou setkám je u mě pravděpodobnějši. Nikdy bych si neodpustila kdybych to přitáhla domu a děti onemocnely…a já věděla že jsem tomu mohla předejít a neudělala jsem to. Mmch ano už jsem se setkala…a taky s TBC…o té taky celkem uvažuji že nechám naočkovat.
Dala, ale snad se nebudete rozhodovat podle maminek tady ![]()
Zalezi na vas ![]()
Dobrý den maminky.
Máme 10týdenní miminko, a po prvním očkování před týdnem se nám dr. zmínila o očkování Bexsero. Nechali jste své děti očkovat? Nebo nenechali? Prosím napište mi pro a proti. Nemůžeme se s přítelem rozhodnout jestli ano nebo ne
Moc děkuji.