Očkování Bexsero zdarma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
mackA159
12.5.20 17:51

Očkování Bexsero zdarma

Zdravím, nevíte někdo jak je to stím očkováním proti meningokoku vakcínou Bexsero? Co se musí splnit, a kolik dávek je hrazeno? Nikde to nemůžu pohledat.. Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19980
12.5.20 17:55

@mackA159 já někde četla že to není na bexsero ale na jinou vakcinu na meningokoka. Zavolej dětské doktorce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
12.5.20 18:00

Aktuálně je zdarma kompletně pro děti narozené po 1. 12. 2019. Pokud je dítě narozené před tímto datem, ale dostalo 1. dávku před dovršením 6 měsíců, mělo by mít zbytek (2. a 3. dávku) také zdarma. Ostatní děti se platí stále, ale aktuálně se snížila cena jedné dávky Bexsera na cca 1800,– (plus si bude pediatr účtovat 100-200,– za aplikaci). Zdarma mezi 1-2. rokem dítěte bude Nimerix, ten je proti ostatním typům meningokoka (Bexsero je pouze proti B).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
12.5.20 18:02

@mrsrestarick Moc dekuju! Dcera je 12.12, tak to je jen tak tak. Odkdy to prosím platí? ;)

• Citovat
  • Upravit
521
12.5.20 18:03

Teď od 1. května :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30910
12.5.20 18:11
@mrsrestarick píše:
Aktuálně je zdarma kompletně pro děti narozené po 1. 12. 2019. Pokud je dítě narozené před tímto datem, ale dostalo 1. dávku před dovršením 6 měsíců, mělo by mít zbytek (2. a 3. dávku) také zdarma. Ostatní děti se platí stále, ale aktuálně se snížila cena jedné dávky Bexsera na cca 1800,– (plus si bude pediatr účtovat 100-200,– za aplikaci). Zdarma mezi 1-2. rokem dítěte bude Nimerix, ten je proti ostatním typům meningokoka (Bexsero je pouze proti B).

A to s tim nimernixem jiz plati? To ze to do 2. let veku hradi pojistovna? Nikde jsem to nenasla a diteti budou 2 roky za par tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
12.5.20 18:36
@mrsrestarick píše:
Aktuálně je zdarma kompletně pro děti narozené po 1. 12. 2019. Pokud je dítě narozené před tímto datem, ale dostalo 1. dávku před dovršením 6 měsíců, mělo by mít zbytek (2. a 3. dávku) také zdarma. Ostatní děti se platí stále, ale aktuálně se snížila cena jedné dávky Bexsera na cca 1800,– (plus si bude pediatr účtovat 100-200,– za aplikaci). Zdarma mezi 1-2. rokem dítěte bude Nimerix, ten je proti ostatním typům meningokoka (Bexsero je pouze proti B).

Jj, je to tak, ale naše malá je narozená v červenci 2019, zbývá nám poslední dávka Bexsera a máme smůlu. Tak mi to teda aspoň řekl pediatr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
12.5.20 22:09

Skupina B je hrazena při zahájení do 6 měsíců věku. A, C, W, Y při očkování jednou dávkou ve druhém roce života. Obojí od května

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
13.5.20 15:14

@fíkofka Ahoj muzu se zeptat jestli jste meli na bexsero nejakou reakci? Dcera je narozena v srpnu 2019 a chtela bych ji dat ted nekdy prvni davku. Cetla jsem, ze starsi deti mivaji bolestive realce, ale nevim co tak malinke, jestli to treba nesnasi lepe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
13.5.20 17:23

@Merykara mrla teplotu a byla druhý den protivná, pediatr mě upozorňoval, že ten vpich je bolestivý, ale když jsem se toho místa dotkla, nepřišlo mi, že by ji to nějak bolelo. Ale jinak v pohodě. Hexu a Prevenar měla v pohodě bez reakce. Neměnila bych a druhému dáme Bexsero taky hned, jak to bude možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
13.5.20 17:35

@fíkofka Diky, tak snad to bude mit mirny prubeh. Mala mela prave reakci na druhou davku hexy a prevenaru, mela oteklou nozicku a teploty dva dny..ale samozrejme je to nic oproti nemocem pred kteryma to chrani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
16.5.20 19:37

@Merykara byli jsme včera. Dr nám doporučila hned doma dát preventivně Nurofen a pak ještě jednou večer. Dnes je celý den oplakana, chovaci, na stehýnku má flek a je vidět, že ji to bolí :,( i spala víc než jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
17.5.20 07:06

@Jafija to me mrzi, snad ji to brzo prejde. My jdeme zitra. Asi si uzijeme protoze ji lezou zoubky a uz tak je uplakana :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
17.5.20 11:28

@Merykara ajaj, tak to držím 0alce, at to všechno zvládnete. Jsme druhý den po očkování a stále je mrzutá, chce se častěji kojit celkové je taková plactiva :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.6.20 10:05

Ahoj holky, chápu správně, když se dá 1.davka do 6.mesicu, tak i zbylé jsou zadarmo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek