Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mackA159 já někde četla že to není na bexsero ale na jinou vakcinu na meningokoka. Zavolej dětské doktorce
Aktuálně je zdarma kompletně pro děti narozené po 1. 12. 2019. Pokud je dítě narozené před tímto datem, ale dostalo 1. dávku před dovršením 6 měsíců, mělo by mít zbytek (2. a 3. dávku) také zdarma. Ostatní děti se platí stále, ale aktuálně se snížila cena jedné dávky Bexsera na cca 1800,– (plus si bude pediatr účtovat 100-200,– za aplikaci). Zdarma mezi 1-2. rokem dítěte bude Nimerix, ten je proti ostatním typům meningokoka (Bexsero je pouze proti B).
@mrsrestarick Moc dekuju! Dcera je 12.12, tak to je jen tak tak. Odkdy to prosím platí? ![]()
@mrsrestarick píše:
Aktuálně je zdarma kompletně pro děti narozené po 1. 12. 2019. Pokud je dítě narozené před tímto datem, ale dostalo 1. dávku před dovršením 6 měsíců, mělo by mít zbytek (2. a 3. dávku) také zdarma. Ostatní děti se platí stále, ale aktuálně se snížila cena jedné dávky Bexsera na cca 1800,– (plus si bude pediatr účtovat 100-200,– za aplikaci). Zdarma mezi 1-2. rokem dítěte bude Nimerix, ten je proti ostatním typům meningokoka (Bexsero je pouze proti B).
A to s tim nimernixem jiz plati? To ze to do 2. let veku hradi pojistovna? Nikde jsem to nenasla a diteti budou 2 roky za par tydnu.
@mrsrestarick píše:
Jj, je to tak, ale naše malá je narozená v červenci 2019, zbývá nám poslední dávka Bexsera a máme smůlu. Tak mi to teda aspoň řekl pediatr
Skupina B je hrazena při zahájení do 6 měsíců věku. A, C, W, Y při očkování jednou dávkou ve druhém roce života. Obojí od května
@fíkofka Ahoj muzu se zeptat jestli jste meli na bexsero nejakou reakci? Dcera je narozena v srpnu 2019 a chtela bych ji dat ted nekdy prvni davku. Cetla jsem, ze starsi deti mivaji bolestive realce, ale nevim co tak malinke, jestli to treba nesnasi lepe..
@Merykara mrla teplotu a byla druhý den protivná, pediatr mě upozorňoval, že ten vpich je bolestivý, ale když jsem se toho místa dotkla, nepřišlo mi, že by ji to nějak bolelo. Ale jinak v pohodě. Hexu a Prevenar měla v pohodě bez reakce. Neměnila bych a druhému dáme Bexsero taky hned, jak to bude možné.
@fíkofka Diky, tak snad to bude mit mirny prubeh. Mala mela prave reakci na druhou davku hexy a prevenaru, mela oteklou nozicku a teploty dva dny..ale samozrejme je to nic oproti nemocem pred kteryma to chrani
@Merykara byli jsme včera. Dr nám doporučila hned doma dát preventivně Nurofen a pak ještě jednou večer. Dnes je celý den oplakana, chovaci, na stehýnku má flek a je vidět, že ji to bolí
i spala víc než jindy.
@Jafija to me mrzi, snad ji to brzo prejde. My jdeme zitra. Asi si uzijeme protoze ji lezou zoubky a uz tak je uplakana ![]()
@Merykara ajaj, tak to držím 0alce, at to všechno zvládnete. Jsme druhý den po očkování a stále je mrzutá, chce se častěji kojit celkové je taková plactiva ![]()
Ahoj holky, chápu správně, když se dá 1.davka do 6.mesicu, tak i zbylé jsou zadarmo?
Zdravím, nevíte někdo jak je to stím očkováním proti meningokoku vakcínou Bexsero? Co se musí splnit, a kolik dávek je hrazeno? Nikde to nemůžu pohledat.. Děkuji