Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Sice neočkuji, ale i tak zkusím odpovědět: máš v podstatě pravdu: dávky jsou „naměřené“ tak, aby očkování bylo ehm účinné. jen mě zaráží, že dr nebyla schopná počkat, až se ti malá uklidní a pak teprve očkovat. jestli to byla první dávka (nevím, o jakou vakcínu se jedná, ale většinou je třeba více očkování),tak by to snad vadit tolik nemělo, když se pak podává posilující booster. ale odpovídám jako laik, třeba se ti ozve někdo, kdo této problematice rozumí víc.
tak snad neva, že jsem odpověděla, i když jsi od neočka odpovídat nechtěla ![]()
Myslím, že by to vadit nemělo, kor když pak budou daklší dávky (nebo byly před tím)
Pro upřesnění - jedná se o jedinou dávku…tak snad to nevadí…díky za odpovědi ![]()
zakladatelka
A co to bylo za vakcínu? Pokud máš obavy - napiš dotaz na :
petras@vakciny.net
Odpovídá celkem rychle ![]()
@Anonymní píše:
Pro upřesnění - jedná se o jedinou dávku…tak snad to nevadí…díky za odpovědi
zakladatelka
@aleba píše:
A co to bylo za vakcínu? Pokud máš obavy - napiš dotaz na :
petras@vakciny.net
Odpovídá celkem rychle
ted koukam, ze radim to samy
jinak to budou asi meningokoky hadam
Vzala jsem stříkačku a jehlu, natáhla 0,5 ml, na látku odstříkla 0,1 ml a je z toho flek na 3 cm.
@danyk děkuji, to je pro mě erudovaná odpověď
![]()
jinak jsem napsala i na ten mail, tak uvidíme, co a jestli pan odpoví ![]()
zakl.
Mohu se zeptat, co Vám pan doktor odpověděl? Řešíme teď něco podobného u dítěte, díky.
Byly jsme očkovat a stalo se, že lékařka - protože dcera hodně plakala - očkovala ve velké rychlosti a viděla jsem zřetelně že ji po vyjmutí z jehly vyšplíchlo na ruku sestry i dceřino body. Jak očkuje váš lékař, stává se vám to? Je to normální, že zůstane nějaké zbytkové množství, co toto způsobí? Možná nad tím moc přemýšlím, ale to množství, které se aplikuje do těla 0,5ml je minimální - kolik z toho může být takový šplíchaneček? Představa, že jsem uhradila ne zrovna levnou vakcínu a vlastně se bude míjet s účinkem mi moc radosti nedělá
Anonym - doktorka sem chodí - díky. Neočkující prosím nekomentovat.