Očkování dětí proti chřipce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42014
2.8.21 10:39
@Pudloslava píše:
neudělá ti vakcína do nosu právě tu kýženou slizniční imunitu, co nám u CV vakcíny tak chybí?

Pravděpodobně ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42014
2.8.21 10:41
@stinga píše:
to se asi bez testu, podobného jako PCR na covid, nedá úplně poznat - ale v nemocnicích běžně ten test na chřipku dětem před covidem dělávali

Děláme i teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
2.8.21 10:51

Neni normalni, aby byl clovek „celou zimu nemocny“. Asi ji neco je, takze resit celkovy zdravi. A ne nejaky vakciny ma chripku, to ji v celkovym zdravi fakt nepomuze, to by mohl vedet prumerny absolvent gymnazia nebo ctenar wikipedie. Uz se tesim, az vymysli vakcinu na zlomenou nohu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
2.8.21 10:53

@AZ29 tak samozřejmě jsem to nemyslela doslova, že by byly děti úplně celou zimu nemocné. Ale prostě marodí častěji, než jiné děti. Takže hledám řešení a zajímá mě, zda má někdo s dětskou vakcínou proti chřipce zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65120
2.8.21 10:56
@AZ29 píše:
Neni normalni, aby byl clovek „celou zimu nemocny“. Asi ji neco je, takze resit celkovy zdravi. A ne nejaky vakciny ma chripku, to ji v celkovym zdravi fakt nepomuze, to by mohl vedet prumerny absolvent gymnazia nebo ctenar wikipedie. Uz se tesim, az vymysli vakcinu na zlomenou nohu. :roll:

no někdy to bohužel tak je, i když je jasné, že normální to není. A to i když se to řeší na alergologii, imunologii. Dcera měla v neustálý kolotoč, rýma, do týdne to bylo na průduškách, než se vyléčila, tak nějaký ten týden, pak tak týden dva zdravá a kolečko jelo znovu. Jakž takž pomáhal právě ten Bronchowaxom. Musela z toho období prostě vyrůst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
2.8.21 10:59
@Sonule78 píše:
Krásný den všem! Chci se zeptat na názor. Mám děti, které jsou často nemocné, hlavně v zimě. Zvažuji tedy nechat je očkovat proti chřipce. Trochu jsem pátrala, jaké možnosti existují a zjistila jsem, že je k dispozici vakcína pro děti už od 2 let, která se aplikuje střikem do nosu, tedy ne injekčně. Pořád váhám, jestli do dětí cpát další vakcínu, když jich takhle dostávají dost, ale zase si říkám že by jim to pomohlo. Skoro celou zimu řešíme zameškání ve škole, absenci na kroužcích a to nemluvím o tom, že jsem s nimi stále doma a dost mi to komplikuje i pracovní život. Nechali byste svoje děti proti chřipce očkovat?

a to jsou nemocné opravdu s chřipkou? před covidem jsem měla děti doma každý měsíc půlku doby, ale nikde ne s chřipkou, vždy nějaká virózka -) teploty, nebo kašel, nebo rýma atd. Chřipka to nebyla ani jednou, takže u nás by očko bylo k ničemu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
2.8.21 11:01

@Sonule78 Ach tak. Mozna bych se zkusila zeptat jinak. Treba: „Vy, kdo mate zdrave deti a celou rodinu, cim si myslite, ze to je?“ A taky se zeptejte sebe a svych deti, proc si mysli(te), ze nejsou zdrave. Co jim chybi.

A ja rovnou rikam, ze vakcinama tohle nevyresite. Vakcinace ma uplne jiny ucel, specificky, kdy je vhodna aplikovat. A neni to lek na zvysenou nemocnost, bohuzel, takhle jednoduche to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
2.8.21 11:03

@vokishka Bobek. :( Tak ale super, ze je z toho venku. Kazdopadne ockovani na chripku nebo cokoliv by uz tak poplasene imunite asi neprospelo - to tu rikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.8.21 11:07
@AZ29 píše:
@Sonule78 Ach tak. Mozna bych se zkusila zeptat jinak. Treba: „Vy, kdo mate zdrave deti a celou rodinu, cim si myslite, ze to je?“ A taky se zeptejte sebe a svych deti, proc si mysli(te), ze nejsou zdrave. Co jim chybi.A ja rovnou rikam, ze vakcinama tohle nevyresite. Vakcinace ma uplne jiny ucel, specificky, kdy je vhodna aplikovat. A neni to lek na zvysenou nemocnost, bohuzel, takhle jednoduche to neni.

souhlas. Čekat, že „děti jsou celý podzim-jaro“ na kopici, vyřeší vakcina na chřipku, je naivní. Mám z toho pocit, že doktorce je blbý, že nemůže udělat pro vás nic, tak nabízí alespon to očkování na chřipku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42014
2.8.21 11:26
@Lama Lama píše:
souhlas. Čekat, že „děti jsou celý podzim-jaro“ na kopici, vyřeší vakcina na chřipku, je naivní. Mám z toho pocit, že doktorce je blbý, že nemůže udělat pro vás nic, tak nabízí alespon to očkování na chřipku.

Ale může, třeba odeslat na imunologii k vyšetření (dceři pomohli až tam - maloměstské dítě, furt na zahradě, u zvířat, ovoce přímo ze zahrádky, sportovní vyžití minimálně 4× týdně). Nebo do léčebny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.8.21 11:28
@Havlova píše:
Ale může, třeba odeslat na imunologii k vyšetření (dceři pomohli až tam - maloměstské dítě, furt na zahradě, u zvířat, ovoce přímo ze zahrádky, sportovní vyžití minimálně 4× týdně). Nebo do léčebny.

Bud už proběhlo a bez výsledku nebo je pro ní z různých důvodů snažší nabídnout vakcinu, než léčebnu/imunologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
2.8.21 11:36
@AZ29 píše:
@Sonule78 Ach tak. Mozna bych se zkusila zeptat jinak. Treba: „Vy, kdo mate zdrave deti a celou rodinu, cim si myslite, ze to je?“ A taky se zeptejte sebe a svych deti, proc si mysli(te), ze nejsou zdrave. Co jim chybi.A ja rovnou rikam, ze vakcinama tohle nevyresite. Vakcinace ma uplne jiny ucel, specificky, kdy je vhodna aplikovat. A neni to lek na zvysenou nemocnost, bohuzel, takhle jednoduche to neni.

tomu říkám rada nad zlato, jeden otužuje, druhej teple oblíká :-)))
to je jako ptát se jubilantů, na radu, jak se dožít stovky :-)
každej ti něco řekne a vsaď se, že mezitím bude i chlast a cigarety :-)

co si představuješ pod pojmem „celkový zdraví“, co bys třeba navrhovala,¨, hádám, že „nějaký byliny“.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
2.8.21 13:59
@Pudloslava píše:
každej ti něco řekne a vsaď se, že mezitím bude i chlast a cigarety :-)co si představuješ pod pojmem „celkový zdraví“, co bys třeba navrhovala,¨, hádám, že „nějaký byliny“.-)

Hadas blbe, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
2.8.21 14:08
@Pudloslava píše:
každej ti něco řekne a vsaď se, že mezitím bude i chlast a cigarety :-)co si představuješ pod pojmem „celkový zdraví“, co bys třeba navrhovala,¨, hádám, že „nějaký byliny“.-)

Jak jsi rekla, ze ockovani prinejhorsim nic nezkazi - u nekoho, kdo je furt nahromade a zatim se nevi proc. Neuveritelny amaterismus, mela by ses opravdu lepe vzdelavat, nez nekomu neco udelas, jsi lekar, ne prodavac v trafice.

Jinak, ptala ses na me doporuceni? No za me prave hledat, co tomu devceti dela dobre a co ne. A jo - muze v tom byt psychika, a jo - navrat ke zdravi muze vyzadovat vyrazne zmeny v cele rodine. A nebo taky ne. Inspiraci ohledne zivotniho stylu by matka mohla hledat u tech, ktere jsem zminovala. No a pokud tam neni zadna zjevna pricina - takovy to, co vi kazdej, ale nikdo to nebere v potaz (spanek, jidlo, atd atd), tak lekar. Nejakej aspon prumerne soudnej teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.8.21 16:03
@stinga píše:
@Sonule78 pravou chřipku nemůžou navíc chytnout v jedné sezoně opakovaně, to nelze, letos ani chřipka nebyla,
ovoce na imunitu nestačí - kor to dnešní většinou uměle vyhnané,
ať vám doktorka předepíše už zmiňovaný Bronchowaxom a Luivac

Ale lze. Teoreticky můžeš i čtyřikrát. :mrgreen:

Nicméně naštěstí jen to jen teorie, kdybych někoho postupně v jednu sezonu infikovali všemi čtyřmi kmeny, tak by to šlo. Ale pochybuju, že by to přežil.

Pochopitelně je to jen teorie. Vetsinou cirkulují dva, navic by to musela být ultra smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek