Očkování dětí proti chřipce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
2.8.21 16:06

Jsem ovlivněná svou prací. Ano, nechávám očkovat sebe a celou svou rodinu, vzdálené příbuzné, sousedy, náhodné kolemjdoucí, zkrátka kazdeho, kdo neuteče, proti chřipce.

Ne proto, aby „nebyli v sezoně nemocní“, to stejné budou, ale aby byli chráněni před chřipkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42027
2.8.21 16:10
@Bábrdl píše:
Ale lze. Teoreticky můžeš i čtyřikrát. :mrgreen:

Nicméně naštěstí jen to jen teorie, kdybych někoho postupně v jednu sezonu infikovali všemi čtyřmi kmeny, tak by to šlo. Ale pochybuju, že by to přežil.

Pochopitelně je to jen teorie. Vetsinou cirkulují dva, navic by to musela být ultra smůla.

Chřipky je mnohem víc kmenů než 4, naštěstí funguje trochu zkřížená imunita, takže to fakt bývá 1. Naopak si troufám říct, že u zdravých lidí by ty reinfekce byly čím dál slabší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.8.21 16:36
@Havlova píše:
Chřipky je mnohem víc kmenů než 4, naštěstí funguje trochu zkřížená imunita, takže to fakt bývá 1. Naopak si troufám říct, že u zdravých lidí by ty reinfekce byly čím dál slabší.

Já vím velmi dobře, jak je to s chřipkou. :mrgreen:

Já bych hádala, že u dítěte, o kterém se bavíme, by rozhodně reinfekce různými typy a v rámci nich různými kmeny, slabší nebyly. Už proto, že by organismus byl silně oslabený bojem se sekundární bakteriální infekcí z předchozí nemoci.

Rozhodně bych nikomu nepřála to zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.8.21 16:41
@Bábrdl píše:
Já vím velmi dobře, jak je to s chřipkou. :mrgreen:

Já bych hádala, že u dítěte, o kterém se bavíme, by rozhodně reinfekce různými typy a v rámci nich různými kmeny, slabší nebyly. Už proto, že by organismus byl silně oslabený bojem se sekundární bakteriální infekcí z předchozí nemoci.

Rozhodně bych nikomu nepřála to zkoušet.

To mi přijde jako relevantní argument. Ze u dítěte s poruchou imunity může dítě ještě více rozhasit. Ale že by očkování nějak nepomohlo na zvýšenou nemocnost, o tom pochybuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.21 17:36

Taky nám teď dětská Mudr nabízí vakcínu na chřipku a popravdě nevím jak se k tomu postavit, jsme teď chvíli doma, chvíli ve škole a školce a vždy něco někdo donese a tak pořád dokola.. Naše Mudr běduje nad případným souběhem covidu a chřipky u dětí?

• Citovat
  • Upravit
201
14.10.21 17:53

Ted jsem se o tom radila s pediatrem, je nová vakcína jako sprej do nosu. Moje dítě je na to bohužel malý, ale od dvou, myslím, se dá použít. Do té bych šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24695
14.10.21 17:57
@Makola píše:
Ted jsem se o tom radila s pediatrem, je nová vakcína jako sprej do nosu. Moje dítě je na to bohužel malý, ale od dvou, myslím, se dá použít. Do té bych šla.

Ta vakcina je skoro deset leta stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.21 17:59

Jestli jsem to pochopila správně tak ta do nosu je živá vakcína kdežto injekční je inaktivovaná vakcína… A co je tedy lepší, budete někdo očkovat?

• Citovat
  • Upravit
36556
14.10.21 18:00
@Anonymní píše:
Taky nám teď dětská Mudr nabízí vakcínu na chřipku a popravdě nevím jak se k tomu postavit, jsme teď chvíli doma, chvíli ve škole a školce a vždy něco někdo donese a tak pořád dokola.. Naše Mudr běduje nad případným souběhem covidu a chřipky u dětí?

Vakcína proti chpřipce tě neochrání před ničím z toho, co „nosí ze školky“ (a možná ani před lehčím průběhem chřipky)
Ochrání ho před tím, aby nestrávilo X dní ve čtyřicíctkách, případně neskončilo na jip kvůli chřipce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.10.21 18:03
@Anonymní píše:
Jestli jsem to pochopila správně tak ta do nosu je živá vakcína kdežto injekční je inaktivovaná vakcína… A co je tedy lepší, budete někdo očkovat?

Je to tak.
Co je lepší nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.21 20:24
@Anonymní píše:

Pokud bych měla tu potřebu (jakože ji teda nemám), šla bych do té nosní. Určitě je lepší, aby organismus uměl rozpoznat a zničit virus hned z počátku na sliznicich a ne čekat, až se rozšíří do těla a pak reagovat protilátkami. To jest, dítě stejně onemocní, jen bude mít lehčí průběh. Je to to samé jako u covidu. Proto i očkovani virus chytí s přenáší ho s posvěcením státu dál.

• Citovat
  • Upravit
43031
15.10.21 07:14
@Anonymní píše:
Pokud bych měla tu potřebu (jakože ji teda nemám), šla bych do té nosní. Určitě je lepší, aby organismus uměl rozpoznat a zničit virus hned z počátku na sliznicich a ne čekat, až se rozšíří do těla a pak reagovat protilátkami. To jest, dítě stejně onemocní, jen bude mít lehčí průběh. Je to to samé jako u covidu. Proto i očkovani virus chytí s přenáší ho s posvěcením státu dál.

nosní vakcína na CV by byla požehnáním. A myslím, že by byla i lépe přijímaná. nejlíp, kdyby se dala koupit bez předpisu v lékárně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
24.10.21 19:35

Mohu se zeptat myslíte, že bude letos chřipka horší jak předpovídají nebo naopak, že nebude jako loni, kdy ji nahradil covid? Považuje za rožně naočkovat dítě na chřipku? Všude se o tom teď mluví… Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20830
8.11.21 21:27

Dobrý den,

otevřeli jsme novou poradnu: Očkování dětí proti chřipce. Paní doktorka je připravená zodpovědět všechny vaše dotazy.

Krásný den

Diana :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek