Očkování do Emirátů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3724
30.9.23 16:31
@Anonymní píše:
tetanus mám v roce 2019, ten nepodceňuju…co se týče žloutenky, tak se bojím, že třeba někdo, kdo pracuje v hotelu v kuchyni to bude mít a nakazím se tímto způsobem :nevim:

To se ti muze stat prakticky kdekoliv. I v zapadni Evrope, CR…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
30.9.23 16:33
@Alušáček píše:
Tak zrovna v emirátech je skoda trávit čas jenom v hotelu. V Dubai je tolik co k vidění, očkováni jsem tedy vůbec neřešila. Byly jsme tak loni, ockovala jsem se jen na kovid protože to bylo povine pro vstup, žloutenka mě vůbec nenapadla.

Asi tak. Dubaj jako mesto rovnez neni nijak rizikove. Stejna pravdepodobnost hep. A je i v Evrope.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
30.9.23 18:02

Kus Arabskeho poloostrova jsem procestovala na vlastni pest, vcetne Emiratu a Dubaje a vubec nas ockovani nenapadlo. Ani na miste ne, vsechno bylo na velice slusne urovni, az na hordu rusu domacich v jednom ubytku v Dubaji :mrgreen: Ockovana jsem akorat proti tetanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.23 18:30
@Afrikana píše:
Kus Arabskeho poloostrova jsem procestovala na vlastni pest, vcetne Emiratu a Dubaje a vubec nas ockovani nenapadlo. Ani na miste ne, vsechno bylo na velice slusne urovni, az na hordu rusu domacich v jednom ubytku v Dubaji :mrgreen: Ockovana jsem akorat proti tetanu.

A jinak je to tam bezpečný? Nosila jsi nějaký hijab, šátek nebo tak něco?:)

• Citovat
  • Upravit
5229
30.9.23 19:33
@Anonymní píše:

Pripadala jsem si tam naprosto bezpecne. V arabskych zemich nosim volnejsi trictvrtaky pod kolena a tricko s kratkym rukavem a nikdy jsem problem nemela. Akorat do mesity to obcas chce satek pres hlavu. Takze velky satek, pro zmenu z Maroka :mrgreen:, s sebou taham pro vsechny pripady furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
1.10.23 00:09

V Emiratech jsem byla a ockovat se na zloutenku me ani nenapadlo. zloutenka typu A, je nemoc spinavych rukou a lze ji lehce predejit mytim rukou. Zloutenka typu B se prenasi krvi a pohlavnim stykem, tudiz se nakaze take da lehce predchazet. Do hotelu v UAE jsou obe ockovani opravdu zbytecna, zloutenky typu A bych se bala spise na ceskem nadrazich nez v Emiratech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
1.10.23 05:33
@Afrikana píše:
Pripadala jsem si tam naprosto bezpecne. V arabskych zemich nosim volnejsi trictvrtaky pod kolena a tricko s kratkym rukavem a nikdy jsem problem nemela. Akorat do mesity to obcas chce satek pres hlavu. Takze velky satek, pro zmenu z Maroka :mrgreen:, s sebou taham pro vsechny pripady furt.

Velky satek je do arabskych zemi nezbytnost, pokud chci do mesit. Nekde to je benevolentnejsi (treba zrovna UAE), ale hlava a ramena by do mesity mely byt zakryte vzdy. A treba na Chramovou horu v Jeruzaleme neexistuje jit ani v trictvrtakach a triku, musi byt dlouhe kalhoty a triko musi mit dlouhy rukav, zakryta hlava (i ve 40stupnich). Uplne nekompromisne. Takze ten velky satek je takovy zaklad. I v Asii se hodi. Nakonec do nekterych katedral v Evrope taky hlidaji tilka, minisukne atd. Ja to taham taky uplne vsude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15156
1.10.23 08:51
@Anonymní píše:

Tam je snad bezpečněji než v ČR, oblečení můžeš nosit běžné na které jsi zvykla. Jen do mešity pokud pujdes potřebuješ šátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.10.23 21:02

Pokud bych chtela tehotnet, tak bych si fakt nezanasela telo zbytecnym ockovanim.
Ono fakt neplati, ze „cim vic vakcin, tim vic adidas“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.23 02:53
@Lucie_Sx píše:
Pokud bych chtela tehotnet, tak bych si fakt nezanasela telo zbytecnym ockovanim.
Ono fakt neplati, ze „cim vic vakcin, tim vic adidas“.

no tak holt těhotenství trochu odložím, no…aktuálně je pro mě důležitější si ten život užít, cestovat a cestovat v klidu. Takže raději se naočkuju a o dítě se budeme snažit holt až za několik měsíců. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3724
8.10.23 07:35
@Anonymní píše:
no tak holt těhotenství trochu odložím, no…aktuálně je pro mě důležitější si ten život užít, cestovat a cestovat v klidu. Takže raději se naočkuju a o dítě se budeme snažit holt až za několik měsíců. :nevim:

Ja mam naockovano krome vztekliny fakt vsechno, davala jsem je ale postupne, podle zeme, typu cesty, planu, co tam budu delat. Mam projete desitky zemi na nekolika kontinentech, ale do UAE s cestovkou je to holy nesmysl. Lucie_sx je dost antivax (kazdeho pravo, do toho nechci sklouznout), proto ten nazor proti. Ja ti davam nazor proti taky. Ockovat na cesty by se mel clovek dle miry pravdepodobnosti nakazy. UAE s CK to urcite fajn, je to krasa, odpocinek, vsechno mozne, jen ne zadne dobrodruzstvi, kvuli kterymu je treba vydat prachy na zloutenky a tyfus. To si pockej na opravdove cestovani. Toto hrotis zbytecne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15156
8.10.23 07:52
@Anonymní píše:
no tak holt těhotenství trochu odložím, no…aktuálně je pro mě důležitější si ten život užít, cestovat a cestovat v klidu. Takže raději se naočkuju a o dítě se budeme snažit holt až za několik měsíců. :nevim:

Mám dojem, ze snad nevíš kam jedes emiráty jsou vyspělá zem, to není žádná špína a bordel kde se šíři žloutenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
8.10.23 08:06
@Alušáček píše:
Mám dojem, ze snad nevíš kam jedes emiráty jsou vyspělá zem, to není žádná špína a bordel kde se šíři žloutenka.

Byla jsi tam někdy? :think: vždyť tam má s hromadu dělníků z Asie. A teda špína a bordel tam byla. Pokud se teda člověk podíval i mimo obchodní centra a hotel.

• Citovat
  • Upravit
600
8.10.23 08:12

@Pitaya1 s dělníkama behem normální cesty ani žití nepřijdes absolutně do styku. Do emirátů je očkování zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
8.10.23 08:16
@pidalina píše:
@Pitaya1 s dělníkama behem normální cesty ani žití nepřijdes absolutně do styku. Do emirátů je očkování zbytečný.

Takže oni se do emirátů teleportují a nepřichází letištěm? Vůbec tam ta nimi nejezdí na návštěvu příbuzní? necestují MHD? že bych byla v jiných Emirátech? :think: očkování proti žloutence se hodí všude po světě

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek