Očkování do Emirátů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1688
8.10.23 08:22
@Pitaya1 píše:
Takže oni se do emirátů teleportují a nepřichází letištěm? Vůbec tam ta nimi nejezdí na návštěvu příbuzní? necestují MHD? že bych byla v jiných Emirátech? :think: očkování proti žloutence se hodí všude po světě

Podle tveho uvazovani, to by ses musela ockovat vsude, i kdybys jela jen do Londyna, neprehanej prosimte, skoro nikdo se do Emiratu nebo Turecka ktere tu zaznelo neockuje, taky nevidim duvod..mozna leda bys jela na vlastni pest do vnitrozemi..nekteri lide by snad ani nikam cestovat nekeli, usetrili by si nervy a hysterii si mohli nechat. a neco jineho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
8.10.23 08:25
@ahhotep píše:
Podle tveho uvazovani, to by ses musela ockovat vsude, i kdybys jela jen do Londyna, neprehanej prosimte, skoro nikdo se do Emiratu nebo Turecka ktere tu zaznelo neockuje, taky nevidim duvod..mozna leda bys jela na vlastni pest do vnitrozemi..nekteri lide by snad ani nikam cestovat nekeli, usetrili by si nervy a hysterii si mohli nechat. a neco jineho :mrgreen:

Tak ono se stačí naočkovat jednou a pak už to několik desítek let není potřeba ;) takže bych využila toho, že mám kvůli cestování do zahraničí důvod se očkovat a pak to nemusela už dál řešit. A ono je vhodné se očkovat i když člověk nejezdí do zahraničí

• Citovat
  • Upravit
600
8.10.23 08:27

@Pitaya1 tak s takovouhle by jsi se měla očkovat na všechno i při cestě do vedlejšího okresu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15156
8.10.23 08:34
@Pitaya1 píše:
Byla jsi tam někdy? :think: vždyť tam má s hromadu dělníků z Asie. A teda špína a bordel tam byla. Pokud se teda člověk podíval i mimo obchodní centra a hotel.

Byla jsem v Dubaji dvakrát, jednou dokonce měsíc. Ano člověk se muže setkat s dělnikem v metru, stejně tak jako v ČR mužů jet v autobuse se spinavym bezdomovcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
8.10.23 08:49
@pidalina píše:
@Pitaya1 tak s takovouhle by jsi se měla očkovat na všechno i při cestě do vedlejšího okresu ;)

Tak ockuju se na to, co vyhodnotím jako rizikové. Takže jsem se před skoro 20 lety nechala proto žloutence očkovat a teď už to nemusím řešit a jsem za to ráda

• Citovat
  • Upravit
3724
8.10.23 08:58
@Pitaya1 píše:
Byla jsi tam někdy? :think: vždyť tam má s hromadu dělníků z Asie. A teda špína a bordel tam byla. Pokud se teda člověk podíval i mimo obchodní centra a hotel.

To je preci dnes vsude. Bezdomovce, ruzne potencialne nemocne, delniky z rozvojovych zemi potkas v jakekoliv vetsi evropske aglomeraci. Ja nejsem proti ockovani, jak jsem psala, mam naockovano prakticky vse (neni to na desitky let bohuzel, neco musis celkem brzy preockovat). Asi by se tu ale zakladatelka neptala na ockovani, kdyby se jela podivat do Londyna. Vubec by ji to nenapadlo. A pravdepodobnost setkani s asijskym, nebo v tomto pripade spis africkym delnikem, je tam podobna :think:

Vzdycky, kdy jedu do horoucich pekel, lidi se me ptaji, jestli se nebojim, davam k dobru historku, ze nejnebezpecnejsi situaci (jako fakt o krk) jsem zazila v jedne ze sousednich zemi na nadrazi. S tou nakazou v UAE je to podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
8.10.23 09:38
@Mutlice píše:
To je preci dnes vsude. Bezdomovce, ruzne potencialne nemocne, delniky z rozvojovych zemi potkas v jakekoliv vetsi evropske aglomeraci. Ja nejsem proti ockovani, jak jsem psala, mam naockovano prakticky vse (neni to na desitky let bohuzel, neco musis celkem brzy preockovat). Asi by se tu ale zakladatelka neptala na ockovani, kdyby se jela podivat do Londyna. Vubec by ji to nenapadlo. A pravdepodobnost setkani s asijskym, nebo v tomto pripade spis africkym delnikem, je tam podobna :think:Vzdycky, kdy jedu do horoucich pekel, lidi se me ptaji, jestli se nebojim, davam k dobru historku, ze nejnebezpecnejsi situaci (jako fakt o krk) jsem zazila v jedne ze sousednich zemi na nadrazi. S tou nakazou v UAE je to podobne.

A právě proto bych se nechala já žloutenku očkovat i kdybych neměla v úmyslu někam jet

• Citovat
  • Upravit
3724
8.10.23 09:49
@Pitaya1 píše:
A právě proto bych se nechala já žloutenku očkovat i kdybych neměla v úmyslu někam jet

Nechala bych si (nechala jsem si) naockovat zloutenku, kdyz jsem vedela, ze budu vsemozne cestovat. Bez cestování pak tedy je třeba mít naočkováno opravdu komplet vše, co existuje i ve střední Evropě. Za mě zbytečné. A pokud jedu jednou s CK do resortu, kde maximalne vyjdu na prochazku, nebo maly vylet, pak planuji tehotenstvi (nasledne materstvi) = ta dovolena v UAE bude spis jednorazova, pak bych do toho fakt nesla. Pokud bych jela jednorazove do Namibie tak jooo. Ale jedna hotelova dovolena v UAE (stejne jako Turecko, Egypt, Tunis, Maroko - bez cest na venkov) neni duvod k ockovani. Za me. At si to zvazi zakladatelka. Treba se budou snazit o mimino dele a ona mezitim projezdi svet, to nevime. Ale kvuli jedne ceste do Dubaje s CK, bych do toho nesla.

PS - kdyz uz, tak hepatitidu A. Becko, pokud nebude radit v posteli s „animatorem“ (coz pochybuji), by ji hrozilo jen pri nesterilnim lekarskem zakroku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
8.10.23 10:46
@Mutlice píše:
Nechala bych si (nechala jsem si) naockovat zloutenku, kdyz jsem vedela, ze budu vsemozne cestovat. Bez cestování pak tedy je třeba mít naočkováno opravdu komplet vše, co existuje i ve střední Evropě. Za mě zbytečné. A pokud jedu jednou s CK do resortu, kde maximalne vyjdu na prochazku, nebo maly vylet, pak planuji tehotenstvi (nasledne materstvi) = ta dovolena v UAE bude spis jednorazova, pak bych do toho fakt nesla. Pokud bych jela jednorazove do Namibie tak jooo. Ale jedna hotelova dovolena v UAE (stejne jako Turecko, Egypt, Tunis, Maroko - bez cest na venkov) neni duvod k ockovani. Za me. At si to zvazi zakladatelka. Treba se budou snazit o mimino dele a ona mezitim projezdi svet, to nevime. Ale kvuli jedne ceste do Dubaje s CK, bych do toho nesla.PS - kdyz uz, tak hepatitidu A. Becko, pokud nebude radit v posteli s „animatorem“ (coz pochybuji), by ji hrozilo jen pri nesterilnim lekarskem zakroku

Tak žloutenka existuje, nebo alespoň za mě existovala kombinovaná vakcína. A nechala bych si to dát kdykoliv právě i kvůli tomu, že žloutenku může chytit kdykoliv a kdekoliv i v Česku a Evropě.

• Citovat
  • Upravit
3724
8.10.23 11:05
@Pitaya1 píše:
Tak žloutenka existuje, nebo alespoň za mě existovala kombinovaná vakcína. A nechala bych si to dát kdykoliv právě i kvůli tomu, že žloutenku může chytit kdykoliv a kdekoliv i v Česku a Evropě.

Kombinovana asi existuje stale. Ale da se ockovat i zvlast. Posledni dobou jsem se ti nezabyvala, ale myslim, ze rozdil bude hlavne cenovy. Navic je treba zvazit i to, ze kazde ockovani ma i sva rizika. A to nejsem antivax… Takze bych A+B dohromady proste nezvazovala. Ja mam B, ale proto, ze v nekterych zemich se da nakazit i v lekarskem zarizeni. To ale neni Evropa ani UAE…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.23 14:19
@Mutlice píše:
Ja mam naockovano krome vztekliny fakt vsechno, davala jsem je ale postupne, podle zeme, typu cesty, planu, co tam budu delat. Mam projete desitky zemi na nekolika kontinentech, ale do UAE s cestovkou je to holy nesmysl. Lucie_sx je dost antivax (kazdeho pravo, do toho nechci sklouznout), proto ten nazor proti. Ja ti davam nazor proti taky. Ockovat na cesty by se mel clovek dle miry pravdepodobnosti nakazy. UAE s CK to urcite fajn, je to krasa, odpocinek, vsechno mozne, jen ne zadne dobrodruzstvi, kvuli kterymu je treba vydat prachy na zloutenky a tyfus. To si pockej na opravdove cestovani. Toto hrotis zbytecne ;)

děkuji ti za vysvětlení:) Já se rozhodla pro tu žloutenku, protože ji fakt člověk může chytit kdekoliv a já budu klidnější. Tyfus si očkovat nenechám, jen to Áčko žloutenku:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.23 14:23
@Alušáček píše:
Mám dojem, ze snad nevíš kam jedes emiráty jsou vyspělá zem, to není žádná špína a bordel kde se šíři žloutenka.

ale dobře vím, to není o tom…pro mě je to jistota, protože tu žloutenku může člověk chytit kdekoliv, i v Česku. Na tyfus se očkovat fakt nechystám.

• Citovat
  • Upravit
3724
8.10.23 14:42
@Anonymní píše:
děkuji ti za vysvětlení:) Já se rozhodla pro tu žloutenku, protože ji fakt člověk může chytit kdekoliv a já budu klidnější. Tyfus si očkovat nenechám, jen to Áčko žloutenku:)

To je asi rozumny kompromis. Zvlast, jestli chces cestovat vic. Tyfus je zbytecny do UAE. Jako vsude, je dobre pit jen balenou vodu..to plati prakticky kdekoliv, kde si nejsem 100% jeji kvalitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.10.23 14:50
@Mutlice píše:
Ja mam naockovano krome vztekliny fakt vsechno, davala jsem je ale postupne, podle zeme, typu cesty, planu, co tam budu delat. Mam projete desitky zemi na nekolika kontinentech, ale do UAE s cestovkou je to holy nesmysl. Lucie_sx je dost antivax (kazdeho pravo, do toho nechci sklouznout), proto ten nazor proti. Ja ti davam nazor proti taky. Ockovat na cesty by se mel clovek dle miry pravdepodobnosti nakazy. UAE s CK to urcite fajn, je to krasa, odpocinek, vsechno mozne, jen ne zadne dobrodruzstvi, kvuli kterymu je treba vydat prachy na zloutenky a tyfus. To si pockej na opravdove cestovani. Toto hrotis zbytecne ;)

Myslim, ze vsechny tvoje argumenty jsem shrnula slovem „zbytecne“ ;).
Ja vzdy rikam, ze se individualne musi zvazit benefit vs. riziko a tady to riziko proste nevidim :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.23 02:33

Holky hlásí se vám zakladatelka. Tak jsem tedy očkovaná proti žloutence. :dance:

Ale teď babo raď, chceme jet v tom prosinci a podívejte se, jaká je situace na středním východě. Tak si nakonec ještě říkám, zda tam jet. Emiráty jsou bezpečné, ale jde mi o tu cestu tam. 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek