Očkování do Emirátů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.9.23 13:11

Očkování do Emirátů

Dobrý den, chceme na dovolenou do Emirátů, ale nevím, jestli se mám očkovat proti žloutence. Ráda bych otěhotněla a očkovací schéma je na půl roku, co jsem se koukala na Twinrix. Moc se mi do toho nechce. Riskli byste to bez? Hovořila jsem s lékařkou z pojišťovny a ta mi řekla, že by to doporučovala. Pracovníci cestovky zase říkají, že není potřeba. Prosím poraďte, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3724
30.9.23 13:48

Co tam jedeš dělat? Zrovna v UAE nevidím důvod :nevim:
Jestli na dovolenou, tak to je úplně zbytečné. Je to podobné jako do resortu v Egyptě /to je asi lepší UAE/, Turecku apod. Někde to sice píší jako doporučené, ale pokud budeš někde u moře v hotelu, tak zbytečně vyhozené peníze za mě.

PS - nectu poradne. Kdyz cestovka, tak plazova dovolena. Tak to fakt nevidim duvod. Ja jsem proockovana snad na vse, krome vztekliny. Ale ty cesty byly batuzkarsky do rozvojovych zemi, do vesnic, dzungle atd.

Příspěvek upraven 30.09.23 v 14:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21526
30.9.23 13:49

Zavolej si do očkovacího centra a domluv se tam. Na pracovníky cestovky bych nedala. Ti nemají vzdělání v očkování. Já mám třeba naočkované obě děti, u sebe a manžela bych to zvažovala také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2380
30.9.23 14:03

A nejsi už naočkovaná? Podle mně lidi pod 35 jsou většinově očkování už od mala, to se běžně dělalo v těch 10-12, je to evropský standard, cestování necestování. Já jsem starší a taky jsem očkovaná už od těch 12. :think: Za mě zrovna žloutenka je základ, podle mě důležitější než tetanus - protože tetanus prakticky nikomu nehrozí (pokud se nerýpe v hlíně), ale šance, že (nejen u kuchyňského personálu) natrefíš na někoho, kdo si nemyje ruce, je dost velká. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.23 14:25

Jsem rocnik 88 a ockovana na zloutenku jsem v detstvi nebyla. Ono se neockovalo uplne ‚plosne‘ a nektere rocniky to nemely povinne. Kazdopadne.. pokud planujes v Emiratech dovolenou v rezortu, Dubaji nebo A. Dhabi, tak bych to neresila. Pokud planujes cestovat po zemi a jist vsude mozne, tak bych to zvazila, ale v rezortu je to (podle me) zbytecne..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.23 15:36
@Mutlice píše:
Co tam jedeš dělat? Zrovna v UAE nevidím důvod :nevim:
Jestli na dovolenou, tak to je úplně zbytečné. Je to podobné jako do resortu v Egyptě /to je asi lepší UAE/, Turecku apod. Někde to sice píší jako doporučené, ale pokud budeš někde u moře v hotelu, tak zbytečně vyhozené peníze za mě.

PS - nectu poradne. Kdyz cestovka, tak plazova dovolena. Tak to fakt nevidim duvod. Ja jsem proockovana snad na vse, krome vztekliny. Ale ty cesty byly batuzkarsky do rozvojovych zemi, do vesnic, dzungle atd.

Příspěvek upraven 30.09.23 v 14:15

jen dovča a hotel :) děkuji za odpověď…jinak proti žloutence B jsem očkovaná z roku 2004 Engerixem B, tak proti žloutence B jsem snad chráněna.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.23 15:37
@Tomie píše:
A nejsi už naočkovaná? Podle mně lidi pod 35 jsou většinově očkování už od mala, to se běžně dělalo v těch 10-12, je to evropský standard, cestování necestování. Já jsem starší a taky jsem očkovaná už od těch 12. :think: Za mě zrovna žloutenka je základ, podle mě důležitější než tetanus - protože tetanus prakticky nikomu nehrozí (pokud se nerýpe v hlíně), ale šance, že (nejen u kuchyňského personálu) natrefíš na někoho, kdo si nemyje ruce, je dost velká. :think:

To Béčko, jak píšu výše, to jsem měla třetí dávku v roce 2004, jsem ročník 90, takže na to bych očkovaná měla být. Na žloutenku typu A očkovaná nejsem, tu zvažuji. :think:

• Citovat
  • Upravit
2149
30.9.23 15:42

Tak pokud se jedná o hepatitidu A, tak očkování není v povinném schématu, tzn. že očkován je jen ten, kdo se nechal naočkovat na vlastní žádost, to se týká i dětí. Do Emirátů v resortu bych to nehrotila, pokud budeš dodržovat běžnou hygienu.
@Tomie Rozhodně většinově lidi očkovaní na hep. A nejsou, o když by ideálně měli být. Tetanus můžeš dostat i při poranění cizím předmětem, a navíc to člověk velmi pravděpodobně na rozdíl od žloutenky nepřežije, takže bych to nepodceňovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
30.9.23 15:55

V ramci cestovatelskych ockovani mam hepat. A, tyfus a hlidam si tetanus, u deti to same. Do hotelu v SAE bych zloutenku A fakt neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.23 16:03
@Sabinka píše:
Tak pokud se jedná o hepatitidu A, tak očkování není v povinném schématu, tzn. že očkován je jen ten, kdo se nechal naočkovat na vlastní žádost, to se týká i dětí. Do Emirátů v resortu bych to nehrotila, pokud budeš dodržovat běžnou hygienu.
@Tomie Rozhodně většinově lidi očkovaní na hep. A nejsou, o když by ideálně měli být. Tetanus můžeš dostat i při poranění cizím předmětem, a navíc to člověk velmi pravděpodobně na rozdíl od žloutenky nepřežije, takže bych to nepodceňovala ;)

tetanus mám v roce 2019, ten nepodceňuju…co se týče žloutenky, tak se bojím, že třeba někdo, kdo pracuje v hotelu v kuchyni to bude mít a nakazím se tímto způsobem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.23 16:05

Holky a co břišní tyfus do Emirátů? Ten je asi zbytečnej, ne?

• Citovat
  • Upravit
15152
30.9.23 16:09
@Anonymní píše:
jen dovča a hotel :) děkuji za odpověď…jinak proti žloutence B jsem očkovaná z roku 2004 Engerixem B, tak proti žloutence B jsem snad chráněna.

Tak zrovna v emirátech je skoda trávit čas jenom v hotelu. V Dubai je tolik co k vidění, očkováni jsem tedy vůbec neřešila. Byly jsme tak loni, ockovala jsem se jen na kovid protože to bylo povine pro vstup, žloutenka mě vůbec nenapadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
30.9.23 16:10

Přenáší se orofekálni cestou, takže pokud ten nemocný není fakt čuně, riziko nákazy je malé, typicky se vyskytuje u děti s horšími hygienickým návyky. Ale pokud máš strach, tak se nech naočkovat, doporučené přeočkování je tuším po 6-12 měsících, v “nejhorším “ případě na něj půjdeš později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
30.9.23 16:11

Tyfus je zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.23 16:14
@Sabinka píše:
Přenáší se orofekálni cestou, takže pokud ten nemocný není fakt čuně, riziko nákazy je malé, typicky se vyskytuje u děti s horšími hygienickým návyky. Ale pokud máš strach, tak se nech naočkovat, doporučené přeočkování je tuším po 6-12 měsících, v “nejhorším “ případě na něj půjdeš později.

moc díky :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek