Očkovaní encefalitida

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
536
12.6.22 17:57

Očkovaní encefalitida

Ahoj holky, podobné diskuze už tu sice jsou, ale ne moc aktuální, tak zakládám novou. Byly vaše děti očkovány proti klíšťové encefalitidě? Malý (3 roky) má jít zítra. Jsem z toho taková rozpolcená, nečetla jsem o tomto očkovaní zrovna nejlepší recenze. Na druhou stranu, malý je nonstop venku a bohužel za ty 3 roky měl už hodně klíšťat, i přes repelenty atd. Dost se té nemoci bojím. Jaké měly vaše děti reakce? A myslíte, že se za posledních 10 let ta vakcína třeba nějak vyvinula, že nemá takové vedlejší účinky? Jak byste se rozhodly vy? Pořád to můžu zrušit, ale fakt nevím, mám z té encefalitidy respekt. Doktorka neříkala o nějakých rizikách nic :nevim:
Děkuji moc za aktuální názory a zkušenosti!

Jinak, já dostala klíšťovku taky tak ve 3,4 letech a reakci jsem třeba neměla žádnou :nevim: A to už je přes 20 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1028
12.6.22 18:09

Proti klíšťovce jsme očkování doma všichni a nikdo (ani děti) neměl sebemenší reakci. Toto je jedno z nepovinných očkování, které jsem se rozhodla dát. Následky onemocnění můžou být velmi závažné. Pokud syn reaguje na očkování bez problémů, nebála bych se a šla na něj. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
12.6.22 18:11

Moje starší dcera měla v 5ti letech klistovou meningoencefalitidu, mladší jsem hned nechala naockovat, reakci neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
12.6.22 18:14

Naočkovat bych nechala, respektive dceru nechám hned jak to půjde. Sama jsem naočkovaná, jen je blbé, že musíš stále myslet na přeočkování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
12.6.22 18:16
@Gabiiinka píše:
Ahoj holky, podobné diskuze už tu sice jsou, ale ne moc aktuální, tak zakládám novou. Byly vaše děti očkovány proti klíšťové encefalitidě? Malý (3 roky) má jít zítra. Jsem z toho taková rozpolcená, nečetla jsem o tomto očkovaní zrovna nejlepší recenze. Na druhou stranu, malý je nonstop venku a bohužel za ty 3 roky měl už hodně klíšťat, i přes repelenty atd. Dost se té nemoci bojím. Jaké měly vaše děti reakce? A myslíte, že se za posledních 10 let ta vakcína třeba nějak vyvinula, že nemá takové vedlejší účinky? Jak byste se rozhodly vy? Pořád to můžu zrušit, ale fakt nevím, mám z té encefalitidy respekt. Doktorka neříkala o nějakých rizikách nic :nevim:
Děkuji moc za aktuální názory a zkušenosti!Jinak, já dostala klíšťovku taky tak ve 3,4 letech a reakci jsem třeba neměla žádnou :nevim: A to už je přes 20 let…

očkování je povolené od 1 roku. Po konzultaci se 2 pediatry a lékařkou zabývající se vývojem vakcín jsem očkování 3 letému dítěti dala. Následky žádné. Za 10 let se žádný vývoj v této vakcíně opravdu neuskutečnil. Jen pro zajímavost, např. ve Francii tuto vakcínu nemají a neočkují, prý není důvod. Ovšem viděla jsem 3 letou holčičku s probíhající encefalitidou a to opravdu nechceš u svého dítěte zažít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
12.6.22 18:24

Jsme s dceou ockovane obe, zadnou reakci jsme nemely. Krom teda toho, ze dcerka byla takova vlacna. Je ji 7,5roku a loni jsme mely 3 davku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
12.6.22 18:25

Děkuji moc za všechny reakce! Jsem trochu klidnější a souhlasím s tím, že bych opravdu nechtěla u malého zažít encefalitidu… Na očkovaní zatím reagoval bez větších obtíží, jen u první hexy měl teplotu, ale to je normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
12.6.22 18:50

Heled nevahej. Ted zas nebyla zadna zima a klistat bude vsude mraky… takze bych ockovala a klidne uz ted tim zrychlenim schematem…
Jinak ja minuly rok dodelala ockovani na klistovku abych pak par dnu po tom chytla borelku… jesteze aspon na to jedno uz ockovani je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
12.6.22 18:51

Letos jsme byli na boostru po 3 letech. celkem tedy uz 12. dávka v rodině a nikdo nikdo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
12.6.22 18:54

Tak zrovna klíšťovku bych určitě naočkovat nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
12.6.22 19:42

Syn a dcera (7 a 3roky) oba ockovani jsou a nemeli zadnou reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
12.6.22 20:11
@Gabiiinka píše:
Děkuji moc za všechny reakce! Jsem trochu klidnější a souhlasím s tím, že bych opravdu nechtěla u malého zažít encefalitidu… Na očkovaní zatím reagoval bez větších obtíží, jen u první hexy měl teplotu, ale to je normální

Dcera byla ve 4 letech, reakce žádná ale ona obecně po očkováni reakce nemívá. Synovi plánuju dat taky okolo 4 let, s manželem oba očkováni jsme.
Tady bych rozhodne neváhala a dala bych, reakce se neboj, radši risknout teplotu po očkováni než zažít encefalitidu 8o

Jeste dodám, ze znám i děti co byly na očkováni už ve 3 letech. Naše současná pediatricka očkuje klistovku pry většinou v 5, ja ji dceři dala dřív a nebyl problém. Bývala detska ockovala už od 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.6.22 20:23

Čeká mě to tenhle měsíc u obou dětí, syn 5 a dcera 3 roky. Neváhám, fakt se toho onemocnění bojím. Radši přežiju pár dní teploty, než následky encefalitidy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
12.6.22 20:50

Syn 7 let. Zrychlené schéma a bez realce. Jsem klidnější. Čeká ho v létě tábor a klíšťata jsou všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
8.3.26 06:43

Ahoj, obnovují diskuzi.
Holky, nechaly byste naočkovat i 14m minco? Jsem spíš rozhodnutá pro NE, pro letošní rok, do budoucna bych určitě ráda. Má už za těch 14 měsíců velkém 9 očkování + plánují dodatkového meningokoka, tak mi to přijde už jako fakt dost. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek