Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 17 let. Je možné, že nejsem očkovaná proti hepatitidě B? Je to očkování povinné?
je to povinné. Ty nemáš očkovací průkaz? Podle čeho myslíš, že nejsi očkovaná.
@vokishka píše:Říkala mi to mamina.
je to povinné. Ty nemáš očkovací průkaz? Podle čeho myslíš, že nejsi očkovaná.
@Anonymní píše: Říkala mi to mamina.
a řekla ti, proč tě nenechala očkovat? Některá očkování jsou sice povinná, ale v poslední době je hromada rodičů, co své děti očkovat nenechají. To nemáš jen tohle?
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 17 let. Je možné, že nejsem očkovaná proti hepatitidě B? Je to očkování povinné?
Měla bys být očkovaná, od ročníku 1989 jsou všichni očkovaní. Koukni do očkovacího průkazu - myslím, že by byla očkovaná vakcínou Engerix. Případně Infarix hexa, ale ta myslím byla až později.
Mozna nejsi, ja jsem svoje deti proti hepB taky nedala, u mimin je to nesmysl. Mohou se doockovat jako starsi… ![]()
@Anonymní píše:
No a chces byt ockovana? Mas nejake rizikove povolani, jsi fetak, soulozis s hodne muzi bez ochrany nebo tak neco?
Je uplne jedno, jestli je to povinne. Ockovana byt nemusis.
@Lucie_Sx píše:
No a chces byt ockovana? Mas nejake rizikove povolani, jsi fetak, soulozis s hodne muzi bez ochrany nebo tak neco?
Je uplne jedno, jestli je to povinne. Ockovana byt nemusis.
Nemusis, ale dcera to mela jako podminku přijetí na zdravku.
@vokishka píše:
Nemusis, ale dcera to mela jako podminku přijetí na zdravku.
Proto se ptam, jak moc to potrebuje.