Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
dcera 3,5 roků byla před 5 dny na první dávce MMR, po naočkování mi doktorka řekla že reakce je až 5-10 den (což jsem nevěděla). V diskuzích čtu, jak reakce může být klidně i po 40 dnech 🤦♀️
Chtěli jsme tak za 10 dní k moři.
Nikdy neměla na žádne očko reakci, i když vím, toto je živá vakcína.
Ale přece nebudu čekat třeba 2 měsíce jestli nedostane horečky nebo se neosype..
40 dní je blbost. Imunitní odezva by měla být maximálně do 2 týdnů, ale také nemusí být žádná. Klidně bych jela, přinejhorším si tam den dva poleží, stejně jako kdyby chytla rýmu v letadle ![]()
@LucieM34 mně tedy doktorka říkala, že nejčasteji do 10-14 dní je reakce. Což moje děti po první dávce v 18měsících měly. Po cca 14 dnech, jednodenní zvýšená teplota, jinak nic.Po druhé dávce už oba bez reakce.
No asi te nepotesim, prvni dite reakce po 14dnech klasicka (2dny horecky, protivna, nejedla), druhe dite masakr… po 10dnech 40ky horecky na 4 dny, pak uz jen teploty, protivna, nejedla, osypala se postupne cela, vpich boule pres cely stehno, hrozne to bylo 2tydny, dostavala se z toho 2 mesice…
na cestovani to fakt nebylo
Vubec bych se nebala jet 15 dni po ockovani na dovolenou. My jeli asi tyden po mmr ockovani taky, presne si nepamatuji den ale cca. 10-12 byla 1 den zvysena teplota. Pravda dite bylo jeste dost kocarkove, tak nas to nijak neomezovalo.
Ja bych se spis zeptala jinak
to kam jedete a cim tam jedete je slucitelne s nemocnym ditetem? (ctyricitky horecky uz nejsou pohodicka, leky dostupne?, zabaly, chladek a stin?, do letadla vas pustit nemusi,…)
jo a prujem, z horecky dite muze mit prujem ciste jen protoze horecka
bohuzel to jestli vase dite bude nebo nebude mit reakci vam nikdo neslibi
Pouceni pro priste - pred kazdym ockovanim si precti pribalovou informaci!!
Defacto jsi povinna to udelat, davas k ockovani tzv. informovany souhlas.