Moře po MMR

202
11.10.23 13:19

Moře po MMR

Dobrý den,
dcera 3,5 roků byla před 5 dny na první dávce MMR, po naočkování mi doktorka řekla že reakce je až 5-10 den (což jsem nevěděla). V diskuzích čtu, jak reakce může být klidně i po 40 dnech 🤦‍♀️
Chtěli jsme tak za 10 dní k moři.
Nikdy neměla na žádne očko reakci, i když vím, toto je živá vakcína.
Ale přece nebudu čekat třeba 2 měsíce jestli nedostane horečky nebo se neosype..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
11.10.23 13:25

40 dní je blbost. Imunitní odezva by měla být maximálně do 2 týdnů, ale také nemusí být žádná. Klidně bych jela, přinejhorším si tam den dva poleží, stejně jako kdyby chytla rýmu v letadle :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
11.10.23 13:43

@LucieM34 mně tedy doktorka říkala, že nejčasteji do 10-14 dní je reakce. Což moje děti po první dávce v 18měsících měly. Po cca 14 dnech, jednodenní zvýšená teplota, jinak nic.Po druhé dávce už oba bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4333
11.10.23 16:28

No asi te nepotesim, prvni dite reakce po 14dnech klasicka (2dny horecky, protivna, nejedla), druhe dite masakr… po 10dnech 40ky horecky na 4 dny, pak uz jen teploty, protivna, nejedla, osypala se postupne cela, vpich boule pres cely stehno, hrozne to bylo 2tydny, dostavala se z toho 2 mesice…
na cestovani to fakt nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2906
11.10.23 17:12

Vubec bych se nebala jet 15 dni po ockovani na dovolenou. My jeli asi tyden po mmr ockovani taky, presne si nepamatuji den ale cca. 10-12 byla 1 den zvysena teplota. Pravda dite bylo jeste dost kocarkove, tak nas to nijak neomezovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
11.10.23 17:14

Moje děti žádnou reakci po této vakcine neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4333
11.10.23 17:31

Ja bych se spis zeptala jinak
to kam jedete a cim tam jedete je slucitelne s nemocnym ditetem? (ctyricitky horecky uz nejsou pohodicka, leky dostupne?, zabaly, chladek a stin?, do letadla vas pustit nemusi,…)
jo a prujem, z horecky dite muze mit prujem ciste jen protoze horecka
bohuzel to jestli vase dite bude nebo nebude mit reakci vam nikdo neslibi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.10.23 23:11

Pouceni pro priste - pred kazdym ockovanim si precti pribalovou informaci!!
Defacto jsi povinna to udelat, davas k ockovani tzv. informovany souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek