Výsledky protilátek u tetanu

Anonymní
6.10.23 15:16

Výsledky protilátek u tetanu

Ahojky :mavam:

Nechala jsem si dělat protilátky na tetanus a vyšlo mi 0,470 která se řadí do krátkodobé ochrany a je doporučováno preockovani. Chci se zeptat zda to urgetne musí být hned nebo do kdy je tedy potřeba se preockovat. Pracujeme na zahradě, máme psa a tak bych nerada něco podcenila, ale zároveň do sebe nechci hned píchat. Tak zda protilátky ještě vystačí a popřípadě na jak dlouho? Nevíte některá? Díky za radu :) :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1326
6.10.23 16:25

Tak když jste si je nechala nabrat a víte výsledek, proč očkování odkládat? Snad jste to dělala kvůli tomu, abyste věděla, jestli se nechat či nenechat očkovat? Já to stejně dělala teď kvůli spalničkám a mám titr vysoký. Kdyby byl malý, tak se jdu přeočkovat, protože ten odběr jsem dělala právě kvůli tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
6.10.23 16:41
@PETRAKIM píše:
Tak když jste si je nechala nabrat a víte výsledek, proč očkování odkládat? Snad jste to dělala kvůli tomu, abyste věděla, jestli se nechat či nenechat očkovat? Já to stejně dělala teď kvůli spalničkám a mám titr vysoký. Kdyby byl malý, tak se jdu přeočkovat, protože ten odběr jsem dělala právě kvůli tomu.

Společně se spalnickami se ockuje také na priusnice a zardenky, u kterých se dá obou zjistit též protilátky.
Máte protilátky na spalnicky, ale nemusíte mít protilátky na ty další.
Mi to tak prave vyšlo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
6.10.23 16:44

Já to nechápu, vyšel výsledek, při kterém je doporučeno přeočkovat, a ty se ptáš, kdy přeočkovat, protože do sebe nechceš nechat pichat? Ono je to sice extrémně vzácné, ale hrabes se v hlíně, stačí drobné škrábnutí… Jinak každému klesají protilátky jinak rychle, někdo má problém za 15 let od minulé injekce, někdo je po 20 letech ok. Ale sondovat, na jak dlouho jsi v bezpečí s konkrétním číslem protilátek na emiminu… no good luck teda. Tohle asi netuší vůbec nikdo.
A já osobně očkují cokoliv mimo největší riziko sezónních nemoci a viróz, takže já osobně bych tam zavolala a domluvila si termín… moment… v pondělí 9.10.2023.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
6.10.23 16:47

Minimálně jednou se má v dospělosti přeočkovat kombinovanou vakcínou na tetanus+černý kasel+zaskrt.
Lepší než pouze na tetanus. Černý kašel je nepříjemné někdy chronické onemocnění a v CR se vyskytuje u dospělých a seniorů, kterým vyprchaly protilátky z dětské vakcíny.
Nakažených jsou a černý kašel se u nás objevuje.
Vakcína se platí. Stojí do 1000kc a zdravotní pojišťovny na ni vetsinou přispívají. Vrátí Vám cast za zaplacené ockovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
6.10.23 17:10
@jejjej píše:
Společně se spalnickami se ockuje také na priusnice a zardenky, u kterých se dá obou zjistit též protilátky.
Máte protilátky na spalnicky, ale nemusíte mít protilátky na ty další.
Mi to tak prave vyšlo 8o

Ano, pro mě jsou ovšem spalničky větší strašák než zarděnky či příušnice. Komplikace spalniceku dospelych jsou cetnejsi. Zarděnky je mají vzácné a příušnice jsou někde mezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
6.10.23 17:47
@PETRAKIM píše:
Ano, pro mě jsou ovšem spalničky větší strašák než zarděnky či příušnice. Komplikace spalniceku dospelych jsou cetnejsi. Zarděnky je mají vzácné a příušnice jsou někde mezi.

Ano ale pokud zardenky dostane těhotná žena, je to problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
6.10.23 17:49
@jejjej píše:
Ano ale pokud zardenky dostane těhotná žena, je to problém.

Ano, já ovšem už tehotnit nebudu. Dvě děti mi stačí. Jinak bych si je taky zjistit nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek