Očkování MMR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25182
6.2.16 10:12
@Fikta píše:
@Aries6 souhlas se vším, kromě poslední věty. Dávání naráz má svoje výhody, i když samozřejmě je to najednou větší zátěž.

Já nevím, nejsem odborník, tak se hádat nebudu. Ale naše doktorka mi hodně zdůrazňovala už u miminka, ať se včas rozhodnu, co chci dát, aby to stihla když tak rozložit, že nikdy nedává dvě zaráz. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
6.2.16 14:11

@Aries6 a některé doktorky radši zase dávají dvě naráz :nevim: :lol: Tím, že se očkují po měsíci a tím se pokaždé nabudí IS, taky není to pravé. Může tam být riziko vzniku autoimunity. Prostě ani jedna varianta není ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.5.16 15:35
@Fima píše:
MMR jsem odkládala u obou dětí. Starší syn očkovaný ve 2 letech, 9.den po očkování dva dny teplota 38,5 a jinak v pohodě. Mladší syn očkovaný ve 2 letech a 4 měsících a tam jsme si to vyžrali. Reakce opět 9.den v podobě osypání se, zarudlého a bolestivého vpichu, šílené rýmy, každý večer mu naskočila 37,5 teplota. Současně s tím přišla šílená změna v chování. Hrozné záchvaty vzteku, zmateně pobíhal po bytě, vrážel do věcí, v jedné takové atace hlavou prorazil skleněnou výplń dveří… a hlavně brečel. Brečel pořád a v podstatě nonstop, dobu, kdy byl ticho, bych spočítala na 2-3 hodiny čistého času denně. Z usměvavého a aktivního batolete se stalo něco, co buď v šíleném záchvatu řádilo, nebo naopak sedělo s naprosto nepřítomným výrazem na zemi a jenom brečelo. Po nocích se začal budit, brečel. Tenhle stav trval víc jak 14 dní. Pak se jednoho dne položil na gauč, usnul na 5 dlouhých hodin a jak se vzbudil, bylo zpět naše dítě. Tolik moje zkušenost. Nedovedu si představit, co by s ním udělala MMR v 15 měsících… a to hexu snášel naprosto v pohodě, první byl očkovaný až v 6 měsících. Přeočkovaný není a nebude, ale to není ani starší syn.Příspěvek upraven 10.03.16 v 19:44

Tak tohohle se dost bojim. Maly ma 2 roky a 16 dni a zatim MMR nema, ale tento mesic by ho uz mel dostat. Jenze posledni mesic az dva je to mala vzteklina a uknouranek i bez ockovani (ale porad tam jsou chvile, kdy je to moje usmevavy zlaticko, v zadnym pripade ne takova hruza jako u vaseho druheho synka) a mam strach, co s nim ta vakcina udela. Nejradeji bych to odlozila na nevim kdy, do skolky ho zatim nevzali, ale budou rozsirovat kapacitu skolky a v srpnu jdeme na novy zapis. Nevim, jestli ocko odlozit az na ten zapis nebo mu to dat radsi ted, dokud neni jeste takove vedro. Pane jo, kdo tohle ockovani vymymslel, ten by zaslouzil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
24.5.16 13:01

nepobírám

Tak jsem z toho uplně jelenm, dneska mě chtěla dr. objednat na očkování mmr v 15. měsících tak jsem ji oznámila, že v létě v těch vedrech určitě nechci. No a že nejdýl může v 18. měsících. To jakože na dýl to odložit nejde? Ještě mě objednalýy před 18. měsícem tak to už je daná zakonná lhůta nebo jako co to má znamenat? Já si furt říkala, jak budu říkat jak má furt rýmičku atd atd. a vono asi prdlačky. :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
24.5.16 13:02

@Barunkaska Jde to. Pokud vím, tak ten zákon stále neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
24.5.16 13:05

Já to vůbec nechápu, když by jo byla na tom dobře v tom říjnu, žádný podezření na zoubek nebo rýmička, tak to podstoupím, ale co když tu rýmu mít bude? já ji v žádným oslabení očkovat teda nenechám. to musím ještě okouknout ty zákony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
24.5.16 13:23

@Barunkaska oni to zkouší a vychází jim to ;). Nic uzákoněného neni. naše malá má ted čerstvě 4 roky a na MMR půjde před školkou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
24.5.16 13:45
@Barunkaska píše:
Já to vůbec nechápu, když by jo byla na tom dobře v tom říjnu, žádný podezření na zoubek nebo rýmička, tak to podstoupím, ale co když tu rýmu mít bude? já ji v žádným oslabení očkovat teda nenechám. to musím ještě okouknout ty zákony.

Až horní hranice bude platit, tak jako rodič máš právo očkování dítěte odložit (nebo i odmítnout) pokud jsi přesvědčená, že to dítěti prospěje - akorát to odložení (nebo odmítnutí) očkování budeš muset doktorce podepsat, jinak jí hrozí asi půl milionová pokuta za to, že dítě nenaočkovala.

Příspěvek upraven 24.05.16 v 13:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4345
24.5.16 13:51

Ahojík holky mohu se zeptat jaký ma vliv když ted pujdem na druhé očkování a ja tu dobu budu v 5mesici těhu? Někde jsel četla že se to nemá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
24.5.16 13:57
@Misel02 píše:
Ahojík holky mohu se zeptat jaký ma vliv když ted pujdem na druhé očkování a ja tu dobu budu v 5mesici těhu? Někde jsel četla že se to nemá :nevim:

Oficiálně je přenos vakcinačních viru z MMR nepravděpodobný. Já jsem pro jistotu požádala o odklad - a lékařka mi bez problémů vyhověla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.7.16 21:57

očkování MMR

Klidně to odložte na pátý až šestý rok, až má dítě vyvynuté mluvení a celkově je v pohodě. V Německu s tím, dle informací mají takové zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.7.16 22:20

Reakce na očkování MMR

Vedou se stále diskuse o nebezpečí tohoto očkování. Bohužel se většinou ukazuje, že není moc bezpečné v brzkém věku. Osobně s tím máme negativní zkušenosti. Nemusí to platit všeobecně, ale dodržovali jsme časovou posloupnost(15 měsíců první a další dle návodu?)no chlapec je nyní autista. Věřím že to bylo po tomto očkování. Než byl očkován, tak se smál perfektně jedl atd.No v průběhu asi dvou až tří měsíců naprostý obrat, apatie, nezájem o nic, vázla komunikace přestal se dívat do očí, sám se nenají(5 let).Nejhorší na tom je, že vám nechce nikdo toto nebezpečí potvrdit, ale bokem vám řeknou že je to možné. V USA se už o tom vedlo několik soudních sporů. Na internetu se to dá dohledat. Takže závěrem bych řekl- s tímto očkováním nespěchat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
10.7.16 23:02
@Wollker píše:
Vedou se stále diskuse o nebezpečí tohoto očkování. Bohužel se většinou ukazuje, že není moc bezpečné v brzkém věku. Osobně s tím máme negativní zkušenosti. Nemusí to platit všeobecně, ale dodržovali jsme časovou posloupnost(15 měsíců první a další dle návodu?)no chlapec je nyní autista. Věřím že to bylo po tomto očkování. Než byl očkován, tak se smál perfektně jedl atd.No v průběhu asi dvou až tří měsíců naprostý obrat, apatie, nezájem o nic, vázla komunikace přestal se dívat do očí, sám se nenají(5 let).Nejhorší na tom je, že vám nechce nikdo toto nebezpečí potvrdit, ale bokem vám řeknou že je to možné. V USA se už o tom vedlo několik soudních sporů. Na internetu se to dá dohledat. Takže závěrem bych řekl- s tímto očkováním nespěchat!!!

Dekuji za nazor, uz jsem par lidi potkala, co odlozili. Bohuzel ja jsem clovek, ktery nerad fusuje do remesla, bojim se reakce doktorky ale uz nekolik lidi nezavisle na sobe me presvedcilo, ze na tomto ockovani neni nic dobreho. Uz od prvniho ockovani ty reakce nebyli nic moc, ted posledni take nic moc a to uz jsem ji to rozdelila. Ona je nase sikulka ze zacatku ze je hypotonicka atd ale my to vsechno vycvicili sami doma bez vsech doktoru a kdyz pak byla na kontrole u neurolozky vse dopadlo na jednicku, ale nechci ji ublizit nejakym ockovanim jen protoze se nekdo rozhodl, ze se bude davat v tu a tu dobu, navic je v tom vsem i skrytej strach protoze muj bratr je autista. A druha vec proc se dava tak brzo kdyz nejzavaznejsi jsou priusnice a ty utocej nejvic az v skolkovym veku neli dyl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
11.7.16 12:41
@Barunkaska píše:
Dekuji za nazor, uz jsem par lidi potkala, co odlozili. Bohuzel ja jsem clovek, ktery nerad fusuje do remesla, bojim se reakce doktorky ale uz nekolik lidi nezavisle na sobe me presvedcilo, ze na tomto ockovani neni nic dobreho. Uz od prvniho ockovani ty reakce nebyli nic moc, ted posledni take nic moc a to uz jsem ji to rozdelila. Ona je nase sikulka ze zacatku ze je hypotonicka atd ale my to vsechno vycvicili sami doma bez vsech doktoru a kdyz pak byla na kontrole u neurolozky vse dopadlo na jednicku, ale nechci ji ublizit nejakym ockovanim jen protoze se nekdo rozhodl, ze se bude davat v tu a tu dobu, navic je v tom vsem i skrytej strach protoze muj bratr je autista. A druha vec proc se dava tak brzo kdyz nejzavaznejsi jsou priusnice a ty utocej nejvic az v skolkovym veku neli dyl?

Dává se to tak brzy kvůli spalničkám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
11.7.16 13:39

Já nevim, neslyšela jsem případ, že by tak malé dítě dostalo nějakou z těhlech nemocí. Navíc myslím, že už to není takovej rozdíl 18. nebo 24 měsíců. nechce se mi dr. do toho kecat ale naštvala mě nkdyž říkala, že jsou povinníé do 18. měsíců ještě ji objednali na dřív aby se to stihlo a pak se dozvím od známejch že to odložili na druhej rok uplně v klidu. To je zřejmě povinný jen u některejch doktoru :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek