Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@frgulka píše:
Ano, odborná literatura je Baba a Belinka
Ne. Ucebnice imunologie, fyziologie, infekcni nemoci, epidemiologie…, medicinske databaze, odborne casopisy.
@frgulka píše:
Krásně napsáno, souhlasím. DDT, bylo taky super hnojivo a když vyšlo najevo jaký je to jed, zakázat ho trvalo 25 let! Nejsem proti očkování, jsem pro očkování, ale s rozumem! I přesto jsem nazývána „antivaxem“.Moje pediatrička říká, že dřív bylo očkování lepší a já to potvrzuji, z mé generace husákových dětí, nikdo nebyl tak nemocný jako jsou nemocné děti dnes, mohla bych o tom snad napsat i khihu, všímám si toho už pár let kolem sebe a je to katastrofa…
Osobni pozorovani objektivni neni.Ale knihu klidne napis ![]()
A driv bylo v ockovani mnohem vic antigenu nez je ted.
Antivax je pro me ten, co ocko kritizuje a pritom o nem vi celkem prd. Jestli tam patris ty, to netusim, tvoje nazory na ocko neznam, zatim se akorat zdrzujes pomlouvanim me malickosti. Az budou argumenty, nebudes to potrebovat ![]()
Ale pojem antivax si muze chapat kazdy po svem
@Barunkaska píše:
Jezismarja to jsou hadky… Vzdyt mne by stacilo nejake to primerene zdrave prihlizeni na vec. Tady se stiraj neocko a ocko matky. Ja treba nejsem neocko matka, dala jsem ji hexu i prevenar bohuzel dohromady, nikdo me neupozornil, ze je to dost narocny pro telo dostat obe najednou a tak se chci vyhnout chybam tohoto typu, zvladla to ale co kdyby ne. Ma znama ma syna, kteremu dali hexu i prevenar dohromady predcasne narozenemu diteti a dodnes jezdi po rehabilitacich. Vite, co? Tuhletu osudovou chybu uz nikdo nikdy v zivote zpet nevrati. A nejvic netrpej rodice ale samo dite, kdyz ma sice dmo ale bez poskozeni mozku. Clovek ma strach, nechce znicit zivot diteti. Oni se nemohou branit, nevedi ze spolecnost dala urcitej vek kdy musej dostat ockovani, a ze jim to muze ublizit. My to ale vime, neverim ze jsou to jen famy. To by toho nebyl plnej internet a neznala deti na ktery to zapusobilo spatne a rodice z toho byli vydeseny.
Klasicka ukazka - nemyslim to zle.
DMO vznika prenatalne, perinatalne nebo kratce po porodu, ockovani v nekolika mesicich ho opravdu bezpusobuje. Problem je, ze diagnoza DMO se da urcit az pozdeji - v nekolika mesicich, roce.
Tvoje kamoska nema dite s DMO kvuli ocku.
@frgulka
To fakt myslis tadytoho Pouzara, co chce kvuli imigrantum ockovat? :http://www.tribune.cz/clanek/37042
Ááááá
,,odbornice" na autismus Strunecká má nové aktualizované vydání své úžasné knihy plné nesmyslů - přemůžeme autismus. Aneb jak rejžovat na neštěstí druhých
http://rizikaockovani.cz/…AUTISMUS-20/
http://www.sysifos.cz/index.php?…
@Baba píše:
Strunecka neni na ockovani odbornik, a vybira si, co se ji hodi do kramu. Podprdy zpusobuji rakovinu, matrace taky…
A autismus podle ni zpusobujou detem matky - souhlas? A na perlu sem natrefila pred par dny - ocko zpusobuje u mladych divek ALS.Pouzar taky neni na ocko odbornik. Takze jakeho ockoodbornika beres?
Příspěvek upraven 13.07.16 v 07:56
Ty neumíš anglicky? To musíš spoléhat na nějaké předžvýkané informace od neodborníků na očko?
Neříkám, že je na očkování odborník, ale její 20.leté studium o účincích hliníku na živý organismus nelze přehížet. Nevím o jejích dalších názorech, ale proto, že má na něco jiné názory, které se ti nelíbí, neznamená, že není dobrý vědec, navíc je uznávaná i v zahraničí. A prosímtě nepřkrucuj fakta, anglicky umím, psala jsem o Čechách, ale to je jedno, pro tebe nebude nikdo odborník na slovo vzatý, ať už to bude kdokoliv ![]()
@frgulka píše:
Neříkám, že je na očkování odborník, ale její 20.leté studium o účincích hliníku na živý organismus nelze přehížet. Nevím o jejích dalších názorech, ale proto, že má na něco jiné názory, které se ti nelíbí, neznamená, že není dobrý vědec, navíc je uznávaná i v zahraničí. A prosím ,tě nepřkrucuj fakta, anglicky umím, psala jsem o Čechách, ale to je jedno, pro tebe nebude nikdo odborník na slovo vzatý, ať už to bude kdokoliv
@frgulka píše:
Neříkám, že je na očkování odborník, ale její 20.leté studium o účincích hliníku na živý organismus nelze přehížet. Nevím o jejích dalších názorech, ale proto, že má na něco jiné názory, které se ti nelíbí, neznamená, že není dobrý vědec, navíc je uznávaná i v zahraničí. A prosímtě nepřkrucuj fakta, anglicky umím, psala jsem o Čechách, ale to je jedno, pro tebe nebude nikdo odborník na slovo vzatý, ať už to bude kdokoliv
Nejde o názory, ale o fakta. Když tvrdí, že očko způsobuje ALS, tak to snad má něčím podložit. Stejně jako tvrzení o rakovině z podprdy nebo o autismu kvůli chladným matkám, má mít studie o výsledcích jí doporučované léčby autismu. Jenže ona tohle nemá. A APLA se od její knihy distancuje
(APLA veřejně kritizovala terapii pevným objetím, knihu prof. RNDr. Strunecké, DrSc. Přemůžeme autismus, antivaxx aktivity, MMS tablety a další podvodné léčby autismu.
http://www.praha.apla.cz/…djektiv.html
A uznávaná v zahraničí je v čem? A podle čeho tak soudíš? ŽE to o sobě napíše? V problematice očkování nebo autismu může být uznávaná těžko.
@frgulka píše:
A prosímtě nepřkrucuj fakta, anglicky umím, psala jsem o Čechách, ale to je jedno, pro tebe nebude nikdo odborník na slovo vzatý, ať už to bude kdokoliv
Ty si nedělej doměnky
A žádného očko odborníka si nezmínila ![]()
Antivax nemají v ruce nic, tak holt zbývaj jen ty osobní invektivy.
@Baba píše:
@frgulka
To fakt myslis tadytoho Pouzara, co chce kvuli imigrantum ockovat? :http://www.tribune.cz/clanek/37042
Nikde jsem nepsala, že Pouzar je proti očkování…
@Baba píše:
Ty si nedělej doměnkyA žádného očko odborníka si nezmínila
Antivax nemají v ruce nic, tak holt zbývaj jen ty osobní invektivy.
Nepovažuji se za antivax, tak jako ty se nepovažuješ za provax…
@Baba píše:
Strunecka neni na ockovani odbornik, a vybira si, co se ji hodi do kramu. Podprdy zpusobuji rakovinu, matrace taky…
A autismus podle ni zpusobujou detem matky - souhlas? A na perlu sem natrefila pred par dny - ocko zpusobuje u mladych divek ALS.Pouzar taky neni na ocko odbornik. Takze jakeho ockoodbornika beres?
Příspěvek upraven 13.07.16 v 07:56
Ty neumíš anglicky? To musíš spoléhat na nějaké předžvýkané informace od neodborníků na očko?
Problém je, a je to vidět i tady, že nežádoucí účinek očkování vidí maminky VŠECHNO, co nastane v libovolném čase po podání vakcíny (teplota, pláč, rozmrzelost, vyrážka, jakákoliv choroba na neurologickém a vlastně jakémkoliv podkladě…) Ale důkaz nějaké příčinné souvislosti chybí…
A pak je tu autismus. Máme v rodině, já mám zkušenost i s pomáhajícícmi organizacemi. Maminka dotyčného autíka (který se zlepšuje každým dnem nikoliv díky nějakým doplňkům, ale díky SU
) je velice pevně přesvědčená, že za jeho obtíže může očkování. Každému povídá, že před tím byl „úplně normální kluk“.
Já si ale dobře pamatuju, že nebyl, jen ty projevy odlišnosti od neurotypických dětí nebyly v roce tak výrazné. Dokonce bych dohledala i maily, kde se mi svěřuje se svými obavami. Já jsem to viděla už tehdy, protože když člověk ví, co hledat, tak to vidí už u sedmnáctiměsíčních dětí. Ale z jejího pohledu za to může očkování ![]()
@frgulka píše:
Nepovažuji se za antivax, tak jako ty se nepovažuješ za provax…
Však já nemluvím o tobě, tvoje názory na očko neznám, páč se omezuješ na kritizování mé osoby, ne očka ![]()
To bylo obecně. Antivax v ruce nic nemaj, tak holt kolem sebe kopou
Kdyby měli argumenty, tak je snad použijou.
@Bábrdl Asi se ji s problémem lépe vyrovnává když si sama v sobě našla příčinu, třeba špatnou, ale lépe so ji s tím žije. Jak se tedy její klučík projevoval třeba kolem těch 17 měsíců?