Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ilonka12 píše:
Tak u nás dneska byla neteřinka, hrála jsem si s ní a zkusila ten test, zvládla to úplně vpohodě.
![]()
Já to tušila ![]()
@Barunkaska Ahojky poradíte prosim na co mam jako matka nárok? Je ted nějaký zákon, který přikazuje nějakou horní hranici do kdy nejpozději dat první dávku mmr? Dávky jsou dvě? Dnes MUDr chtěl na kontrole 18 měsíční dcerku očkovat, odmítla jsem to. Ale pozval nas za 14 dni. Bylo videt, ze mu to je neprijemne. A me taky. Chtela jsem to odložit aspoň do května… ![]()
Odkládat se to dá jak budete chtít. Jen až budete chtít dát dítě do školky tak po vás budou chtít jestli má všechna povinná očkování, a pak může opakuji může nastat problém. Ale to většinou se také dá obejít a v šesti letech(jak to mají v Německu)už dítě toto očkování zvládne bez následků. No ještě jedna poznámka, dívenky obyčejně nemají s tímto očkováním problém. Dost se o tohle zajímám, protože mám vnuka který Bohužel pravděpodobně po tomhle očkování „zůstal“ autista. Nikdo mi to věrohodně nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. Jen vím jak se chlapec choval před očkováním a co následovalo do měsíce!!!No ale každý si sám musí rozhodnout jak a co dál, eventuélně potom bojovat se státním „šimlem“.Je to bordel když vám očkované děti stejně omarodí třeba s příušnicemi, no ale to všemocný stát už nezajímá!!!
@kathon píše:
@Barunkaska Ahojky poradíte prosim na co mam jako matka nárok? Je ted nějaký zákon, který přikazuje nějakou horní hranici do kdy nejpozději dat první dávku mmr? Dávky jsou dvě? Dnes MUDr chtěl na kontrole 18 měsíční dcerku očkovat, odmítla jsem to. Ale pozval nas za 14 dni. Bylo videt, ze mu to je neprijemne. A me taky. Chtela jsem to odložit aspoň do května…
Vyhláška opravdu stanoví, že má být první dávka naočkovaná do roku a půl věku. Podepište doktorovi negativní reverz, že Vás poučil o rizicích a o povinnosti naočkovat, přesto chcete odložit očkování na později. On bude kryt před hygienou a měl by Vám dát pokoj, pokud je solidní.
Ahoj,
dočetla jsem se, že je lepší očkovat první dávku MMR až po 2. roce věku. S dr si to domluvím, spíš mi jde o to, že synovi jsou dva začátkem května a protože nám chybí ještě doočkova žloutenku, rozmýšlím, jestli dát prvně MMR asi ve 23 měsících a pak začít očkovat žloutenku nebo naopak? To by pak MMR vyšlo asi až na podzim, kdy už bude chodit občas do školky. Takže je nějaký důvod, aby bylo dítě naočkované až po 2. roce nebo to může být i lehce před dvěma lety a jde spíš o to celkové posunutí? Díky
Dvouleté dítě už má vyvinutou schopnost viry z vakcíny eliminovat. U mladších ta schopnost tak dobrá zpravidla není. Je to ale individuální.
Ahojte, škoda, že jsem si diskuzi nepřečetla dříve, než jsem nechala malého očkovat. To bych to odložila aspoň na druhý rok.
Přesně 10 dní po očkování vysoké horečky kolem 40 C, do toho zánět horních cest. Ještě nejsme zdraví, tak snad to zvládnem bez následků ![]()
Ahoj, odkládali jsme očkování mmr, nyní ho musíme dát kvůli školce. Nevíte někdo, jak moc dopředu to mám řešit, mívají ty vakcíny automaticky k dispozici u pediatra, nebo je větší pravděpodobnost, že mi řeknou, ze to objednají ale musím počkat? Jde mi o to, abych to stihla do zápisu… Díky
@Aliana píše:
Ahoj, odkládali jsme očkování mmr, nyní ho musíme dát kvůli školce. Nevíte někdo, jak moc dopředu to mám řešit, mívají ty vakcíny automaticky k dispozici u pediatra, nebo je větší pravděpodobnost, že mi řeknou, ze to objednají ale musím počkat? Jde mi o to, abych to stihla do zápisu… Díky
Doktorka je má normálně k dispozici u nás ![]()
@Aliana u nás je mají v lednici do zásoby. Se pediatra zeptej, ne?
@fashion_victim83 píše:
Ja taky odložila, mala bude mit dva roky a porad ho nema. Kamaradka ma o tyden starsi dite, odkovala dle schématu a její mala je od re doby porad na hromadě-usi, pak nejake nachlazení, chřipka. Kazdou chvili píše. ze maji antibiotika nebo jdou na odběry krve apod.
To proto, ze ockovani nici nespecifickou imunitu
bohuzel
Kvůli neočkujícím vědkyním umírají děti mj. na spalničky v Německu. Doufám, že se to hodnotí alespoň jako zabití z nedbalosti. ![]()
Hodne spalnicek v Praze malých neockovanych děti! Fakt dík, že nedavate očkovat své děti a ohrožujete mé 6 ti mesicni, které očkované být nemůže. Hlavně že řešíte školku, to je fakt důležité. Stazenej zadek což?