Očkování MMR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
14.7.16 09:34
@Barunkaska píše:
To ja vim, ja to myslela prave ironicky. Pac mamce to treba rekli. :,(

Prokrista pána, dovolte, abych se šla vyzvracet :poblion:
To je přeci dávno vyvrácený názor :zed:

Ano, vyšel i u nás třeba ve slavné knize Psychická deprivace v dětství, která vyšla v šedesátých letech. Nelze prof. Matějčka vinit, to byl člověk, který udělal pro děti hodně. Prostě tomu tehdy odborníci věřili. Ale propánajána, každý obor se vyvíjí. Dovedete si představit, že by vás kardiolog léčil podle padesát let starých postupů?

Ono se dokonce věřilo, že ta dobrá mechanická paměť a záliba v jednom oboru, je daná tím, že citově chladná matka vyžaduje po dítěti, aby se předvádělo. Blbost! Když má jedna matka dvě neurotypické děti a jednoho autíka, znamená to, že byla citově chladná jen k jednomu?

Co znám maminky (a tatínky) autíku a aspíků, tak jsou to často milující bytosti, kteří udělají pro své dítě vše. A díky nim taky se ty děti úžasně zlepšují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.7.16 09:36
@Barunkaska píše:
O autismu nikdo moc nevi v tom je ten problem. Poznala jsem par autistu a kazdej byl jinej. Zadnej autista se neda nikam pridruzit.

Tak společné znaky jsou u všech, ale ano, každý člověk je „jiný“. I každý neurotypický člověk je jiný, každý člověk s cystickou fibrózou nebo zlomenou nohou je jiný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
14.7.16 12:03
@fashion_victim83 píše:
@Terdul me je 32 a mela jsem priusnice, zardenky, neštovice. Spalnicky ne. Nicmene svůj starý ockovak doma nemam, Kazdopadne i kdyby se v 83 očkovalo monovakcinama, očividně jsem ty nemoci dostala i pres ockovani.

na spalničky se očkovalo určitě a zarděnky se holkám dávaly ve 12, pokud neprodělaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.7.16 12:23
@fashion_victim83 píše:
@Terdul me je 32 a mela jsem priusnice, zardenky, neštovice. Spalnicky ne. Nicmene svůj starý ockovak doma nemam, Kazdopadne i kdyby se v 83 očkovalo monovakcinama, očividně jsem ty nemoci dostala i pres ockovani.

Jsem o rok starší a zarděnky se očkovali holkám až ve 12 letech, pokud je člověk neprodělal, klukům vůbec. Příušnice se očkovali jen kluci. Spalničky se očkovali, ty mám v očkováku, ale nevím v kolika letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
14.7.16 12:34

@Svistice takto to bylo velmi rozumné, proč to jen museli měnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.7.16 12:51

@fashion_victim83 Taky bych asi brala raději to staré schéma a monovakcíny. Nicméně do soukromé školky chtěly potvrzení o očkování a nechat děti úplně bez mi taky nepřijde ok (právě kvůli té proočkovanosti populace, jsou studie prokazující korelaci mezi % proočkovanoctí populace a výskytem jednotlivých nemocí). Ale oddaluju a je fakt, že moje děti snáší zatím očkování dobře a já z nějaké občasné teplotky po nedělám haló.
Co si budeme povídat, lobby farmaceutických firem a pohodlnost rodičů hrají své (naše dr, mi říkala, že některé matky držkují, když k ní mají jít na 2× protože zásadně očkuje hexu a případné pneumokoky odděleně. Raději by to nabodali do dítěte vše najednou při jedné návštěvě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.7.16 13:27
@Terdul píše:
Nestovice jsem mela taky, ale ty nejsou soucasti mmr. To znamena, ze malokdo prodelal spalnicky, coz mne se jevi jako nejhorsi z tech tri ockovanych.

To protože se proti nim (překvapení!!!) od roku 1969 očkuje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
14.7.16 13:46

Já jsem stará páka, očkovací průkaz mi zetlel, ale našla jsem toto

http://www.epravo.cz/…davani-aspi/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.7.16 13:49
@fashion_victim83 píše:
Priteluv bratr je náhodou mel.Je ročník 79.

Tak vyloučit se to nedá, mohl patřit k cca 20 případům ročně, co byly.
Ale spíš měl spálu, což je něco úplně jiného, a blbě si to pamatuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
14.7.16 14:03
@fashion_victim83 píše:
@Svistice mala ma hexu celou, MMR ma odložené kvůli váze. Ve dvou letech mela vahu sotva ročního ditete. Soukrome stačí hexa a potvrzeni o odkladu, tri roky jeste nemela (to je vlastne jakoby správný nástup do skolky).Me odrazuje okolí, kdo dal MMR, tak vetsinou ty deti jsou furt na hromadě, s rymou, ušima atd.Mala nebyla jeste nikdy nemocna ani nachlazena, do skolky chodi čtvrt roku a žádná nemoc. Takze i dodrbana imunita je pro me docela duvod pro odklad. Jinak v okolních zemích je plno očkovacích nepovinnych a proockovanost je i tak vysoka, zdejších par neočkovacích rodicu nikoho neohrozi.

Ockovani nesnizuje imunitu.,,vyzkymu", ktere podle antivax dokazuji, ze ockovane deti jsou nemocnejsi nez neocko, jsou dotazniky - ibvykle homeopatu na antivax strankach.
Kolik je beockovanych nevim, jak priznavaji samy antivax, je bezne vakcinaci podstoupit jen papirove :poblion: To mozna budou nektera ta,,selhani" vakcin. A po poklesu proockovanosti diky hysterii, se spalnicky sirily prave z neockokomunit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.7.16 14:04
@fashion_victim83 píše:
@Terdul tim chci rict, ze pokud neni zaručeno, ze po ockovani nemuzes danou nemoc chytit, proc bych mela riskovat nežádoucí účinky ockovani (ted vyradme teorie o autismu, stačí mi jen věcně němocne dite),pak k tomu riskovat, ze teda vakcína muze byt k nicemu (dle testu na protilátky) a pak jeste teda prodělat ty nemoci a tam se bát případných komplikaci.Nebo v připade, ze protilátky budou, tak v pubertě co? Dalsi ockovani, protoze prave v dospívání maji detske nemoci nejhorší průběh?

Ty se nebojíš spalniček? Teda spíš, ty se spalniček u svého dítěte bojíš méně než rizik očkování, viď. :think:

Chápu. Tomu se říká, stát se obětí svého vlastního úspěchu. Protože nás očkování ochránilo před zabijákem, nebojíme se zabijáka, ale očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.7.16 14:22
@fashion_victim83 píše:
@Bábrdl to mas pravdu, nebojím. Mnohem vic se bojím meningokoka.Bylo například zrušeno ockovani na TBC, tudiz ho mala nema a taky nežiju ve strachu, ze jen tak nekde lehce tuberu.

V tom případě ti prozradím rozdíl mezi TBC a spalničkami.

TBC způsobuje bakterie, lze ji (většinou) léčit ATB. Nakazíš se blízkým a většinou i pravidelným kontaktem s nemocným (nebo taky ne).

Spalničky jsou virus, není na ně lék. Buď to dáš, nebo ne. Nakazíš se tak, že přijdeš do stejné místnosti, kde nemocný byl. V případě kontaktu s ním se nakažlivost blíží 100%.

Z toho myslím pro praxi celkem logicky vyplývá, proč plošné očkování proti TBC bylo zrušeno a proti spalničkám nikoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
14.7.16 14:30
@fashion_victim83 píše:
Diky, ale jeste dodej, jak casto maji spalnicky komplikovaný prubeh? Co je pravděpodobnější-meningokog nebo spalnicky? A co je nebezpecnejsi?

No kdyby se neockovalo, tak mas nekolikanasobne vyssi riziko spalnicek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.7.16 14:34
@fashion_victim83 píše:
Diky, ale jeste dodej, jak casto maji spalnicky komplikovaný prubeh? Co je pravděpodobnější-meningokog nebo spalnicky? A co je nebezpecnejsi?

Myslíš na absolutní počet obětí v zemích, kde se neočkuje? Jasně, že jsou spalničky!!! Pochop, jsou děsně nakažlivý a útočí na malý děti.

Jasně, že je obojí pěkný svinstvo.

Komplikovaný průběh mají ca v 10% případů, ale při těch počtech, který dokážou díky své virulenci udělat, jsou to strašný čísla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
14.7.16 14:44
@fashion_victim83 píše:
@Baba dobre,ale asi to nebude batolata, ale spis nasi generaci, ktera ma ockovani davno propadle. V Ústí byla nejaka epidemie,70 nakažených, pokud vim, nikdo neumřel a nema následky - postiženi byli hlavne tricatnici a myslim deti ve skole.Pro me je proste hrozba meningokok, ktery ma rychlý nástup a jde o každou hodinu a ne spalnicky, ktery každy úspěšně přežije.

Ne, spalnicky kazdy uspesne neprezije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek