Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, jak máte naockovane vaše dítka? Vůbec nevím, jaké ockovani dat a jaké ne…
Deti maji prevenar 13, dostanou meningokoka, jinak zatim nic navic.
Ale vsadim se, ze na tomto foru se dozvis, ze jsi nezodpovedny blazen, ze chces vubec neco ockovat. Tady je moda odmitat i bezne ockovani ![]()
Já jsem taky zastáncem očkování. Určitě jsem pro meningokoka a já (až to budu u svých dětí řešit), tak zvážím i klíšťovku…Což je otázka životního stylu - máme hodně rádi přírodu a les, naočkovaná jsem. Kdybychom se nehli ze sídliště, tak by to samozřejmě bylo zbytečné…
Příspěvek upraven 02.02.16 v 15:59
Tak v tom případě jsem totálně out
Já rozhodně proti povinnému ockovani nic nemám a co se týče těch dobrovolných tak vůbec nemám tušení a budu se muset rozhodnout. Prevenar 13 je k čemu? Mám v tom uz zmatek…nejspíš nedám očkovat na rotaviry…
Dobrovolné žádné. mají co mají mít, i tak mi to je je proti srsti, ale mají to. Víc ani prd.
a to ještě běžné očkování nechávám rozočkovávat.
@Pety2 Jenomže na klíště máte očkování jen na jedno. krom toho když vidím ty vedlejší účinky..fakt díky. Ale samodřejmě každého věc.
Očkovala jsem starší 6 letou klasika+ prevenar 13 + žloutenka, mladšího ročního zatím jen povinné, pak dáme asi taky žkoutenku
U obou jsme dali Rotarix poté, co jsme na vlastní oči viděli, co roravirová infekce udělala kamarádčinýmu chlapečkovi.
Tak z nepovinných očkování jsou moje děti očkované proti neštovicím a žloutence. A úspěšně. Už několikrát byly v kontaktu s infekčními neštovicovými dětmi a ťuk ťuk ťuk, dobré.
A ano, je to z pohodlnosti a ne jen mé, ale i jejich. Proč bych měla zbytečně vystavovat děti nějakému neduhu? Navíc 3 děti a neštovice? Když si představím, že by to dostaly postupně…který zaměstaval by mě nechal tak dlouho doma?
Nebo při představě, že kdokoli z naší rodiny dostane žloutenku. Nene. Navíc jsem díky tomuto očkování přestala být paranoidní v MHD.
Už děti neobtěžuju neustálým používáním antibakteriálního gelu hooodněkrát denně. ![]()
@klafina123 Jsem tedy totálně nevzdělaná, ale mohu vědět, proč se tomu tak bráníte?
Prevenar. Chtěli jsme i rotaviry, ale pak jsem si zjistila, že jejich spousta druhů a očkování je jen proti některým, takže mi to přišlo zbytečné.
@brunet1
prevenar je proti invazivnim pnrumokokovym nemocem (sepse, meningitida…)
Pro zacatecnika vakciny.net