Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Baba píše:
Lidi maji holt kratkou pamet. Dnesni generace nema spoluzaky s infekcni obrnou, neumirali jim sourozenci na infekcni onemocneni nebo pri porodu.
asi tak, generace mých prarodičů je z 8-10 dětí, bo se počítalo s tím, že ne všichni se dožijou dospělého věku. Babičky už měly standardní počet 2-3 dětí.
@Baba píše:
Ockovani nezpusobuje autismus. Uz by si taky antivax mohli vymyslet neco jinyho, tohle uz je dost obehrany
mate pravdu, nezpusobuje, ale dle meho nazoru, muze byt spoustecem. nikde neni dokazano, ze tomu tak neni. jen roste pocet deti s autistickymi rysy a poruchami chovani… ma velmi dobra kamaradka je mi zarnym prikladem! bohuzel, nez u jeji uplne normalni holcicky zjistili, proc se zastavila ve vyvoji a zacli se u ni projevovat prvky autismu (trvalo to skoro 1,5 roku), nechala naockovat i druhorozeneho a bohuzel, po stejnych ne-li horsich priznacich po vakcine, opet stejna diagnoza!!! dam na sve podvedomi umocnene pripady z okoli nez na nejake anonymni kecalky z emimina,, ktere vi vetsinou o dane problematice prd - jak uvadim vyse - je to jen muj osobni nazor, ktery se mi cim dal vic, v konfrontaci s realitou, potvrzuje…
@Baba píše:
Nejdriv si o tom neco zjisti. V USA za autismus po ocku nikdy zadne odskodneni nebylo.
Dr. Wakefield z USA má jiný názor, ale Vás z jeskyně tahat nebudu ![]()
@Wollker píše:
Dr. Wakefield z USA má jiný názor, ale Vás z jeskyně tahat nebudu
Baba je na vláknu „maminky co už neočkujete ozvěte se“,jako dma, je to doktorka a podle mě jí možná někdo platí či co, je to drsná zastánkyně očkování, jen ona má pravdu, vše překrucuje a bagatelizuje, na tomto vláknu si chodilo povídat spoustu mamin, ale kvůli babě jich plno odešlo, protože už nemohly snést tu provakcinační neustálou masáž a propagandu od ní, ona to tam uplně ovládla, ještě z jinou doktorkou, kámoškou ![]()
Moje dcerka se narodila nedonošená, celé očkovací schéma měla jinak. Mmr ještě nemá a ani ještě mít nebude. V září jde do školky, doktorka potvrzení pro ms vydá. Myslite, že malé hrozí, že se mezi dětmi nakazí, když mmr mít nebude?
@Domino111 Záleží na tom, kdy klesne proočkovanost populace.
Vybavuju si tu diskuzi tvrdě neočkujících maminek, které v okamžiku, kdy v některých krajích vypukla lokální „epidemie“ (spalniček tuším) hromadně nechávaly naočkovat své školkové či téměř školkové ratolesti, rýma nerýma. ![]()
Každý, ať koná dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ale chtělo by to v tom mít trošku koncepční přístup.
@frgulka teda nechci se uzivatelky baby nejak dotknout, ale jeji sloh a styl prispevku mi neprijde jako od vysokoskolsky vzdelane osoby, ntb. pocet prispevku - no comment… na internetu muze byt kazdy doktor, kosmonaut, zena muzem, muz zenou… ![]()
@markytka3 píše:
@frgulka teda nechci se uzivatelky baby nejak dotknout, ale jeji sloh a styl prispevku mi neprijde jako od vysokoskolsky vzdelane osoby, ntb. pocet prispevku - no comment… na internetu muze byt kazdy doktor, kosmonaut, zena muzem, muz zenou…
@Wollker píše:
Dr. Wakefield z USA má jiný názor, ale Vás z jeskyně tahat nebudu
nejde o nazory, ale fakta.
@frgulka píše:
Baba je na vláknu „maminky co už neočkujete ozvěte se“,jako dma, je to doktorka a podle mě jí možná někdo platí či co, je to drsná zastánkyně očkování, jen ona má pravdu, vše překrucuje a bagatelizuje, na tomto vláknu si chodilo povídat spoustu mamin, ale kvůli babě jich plno odešlo, protože už nemohly snést tu provakcinační neustálou masáž a propagandu od ní, ona to tam uplně ovládla, ještě z jinou doktorkou, kámoškou
Baba je v te diskuzi prakticky od zacatku, ze mi teda to ovladnuti trvalo
A neni to provax masirka, je to antiantivax masirka
Sireni nesmyslu a strachu nicemu nepomuze, nevim, proc bych mela drzet hubu.
@markytka3 píše:
@frgulka teda nechci se uzivatelky baby nejak dotknout, ale jeji sloh a styl prispevku mi neprijde jako od vysokoskolsky vzdelane osoby, ntb. pocet prispevku - no comment… na internetu muze byt kazdy doktor, kosmonaut, zena muzem, muz zenou…
Che, bych si teda vybrala zajimavejsi alter ego nez zrovna felcara ![]()
Urazky prichazi tam, kde nejsou argumenty ![]()
@Baba píše:
Baba je v te diskuzi prakticky od zacatku, ze mi teda to ovladnuti trvaloA neni to provax masirka, je to antiantivax masirka
Sireni nesmyslu a strachu nicemu nepomuze, nevim, proc bych mela drzet hubu.
No jo, podle počtu příspěvků, to snad jinak ani nejde
a šíření strachu a nesmyslů nikomu nepomůže, to je fakt, ale vysvětluj to rodičům, kteří mají po očkování autisty, astmatiky alergiky, nebo mentálně retardované děti, ti taky držet hubu nechtějí…
@frgulka píše:
No jo, podle počtu příspěvků, to snad jinak ani nejdea šíření strachu a nesmyslů nikomu nepomůže, to je fakt, ale vysvětluj to rodičům, kteří mají po očkování autisty, astmatiky alergiky, nebo mentálně retardované děti, ti taky držet hubu nechtějí…
Autistu nemaji po ockovani. A ja jim to vysvetluju i osobne
Mentalne retardovane? Po ocku? Proc? A ano, ocko muze zhorsit atopak. Stejne jako infekce.