Očkování MMR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25126
5.2.16 16:29
@Fima píše:
MMR jsem odkládala u obou dětí. Starší syn očkovaný ve 2 letech, 9.den po očkování dva dny teplota 38,5 a jinak v pohodě. Mladší syn očkovaný ve 2 letech a 3 měsících a tam jsme si to vyžrali. Reakce opět 9.den v podobě osypání se, zarudlého a bolestivého vpichu, šílené rýmy, každý večer mu naskočila 37,5 teplota. Současně s tím přišla šílená změna v chování. Hrozné záchvaty vzteku, zmateně pobíhal po bytě, vrážel do věcí, v jedné takové atace hlavou prorazil skleněnou výplń dveří… a hlavně brečel. Brečel pořád a v podstatě nonstop, dobu, kdy byl ticho, bych spočítala na 2-3 hodiny čistého času denně. S usměvavého a aktivního batolete se stalo něco, co buď v šíleném záchvatu řádilo, nebo naopak sedělo s naprosto nepřítomným výrazem na zemi a jenom brečelo. Po nocích se začal budit, brečel. Tenhle stav trval víc jak 14 dní. Pak se jednoho dne položil na gauč, usnul na 5 dlouhých hodin a jak se vzbudil, bylo zpět naše dítě. Tolik moje zkušenost. Nedovedu si představit, co by s ním udělala MMR v 15 měsících… a to hexu snášel naprosto v pohodě, první byl očkovaný až v 6 měsících. Přeočkovaný není a nebude, ale to není ani starší syn.

To je husty.Jako bys popisovala me dite. Jenze to dostalo v roce a pul. Dodnes premyslim, jestli zmena chovani nastala vekem nebo po vakcine. A u nas to teda netrvalo 14 dni, ale cca 2 roky. U druheho ditete odlozeno do 3 let.Do skolky to ale uz mit musi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
5.2.16 16:38

Máme u obou normální schema očkování plus navic zloutenku a nikdy jsme žádnou reakci neměli. Zvysenou teplotu ano, treba den, ale nic vic.To nás vic potrapili zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
5.2.16 16:40
@Markéta80 píše:
@Barunkaska tak to odložíš ne, malá budou v květnu 4r a ještě očkovaná neni ale bohužel bude muset když chci aby se dostala do školky ale ted snad už to její tělo zvládne. Proč jsi dávala 2 očka najednou, to se nedivim že tělo bojovalo, šílenej nápor :?

No bojim se trochu reakce dr a hlavne abych mela rozumnej duvod. Davala jsem obe, protoze mi nikdo nerekl ze je lepsi jedno a pak druhy. To jsem se samozrejme dozvedela az od znami, ktera mi to rekla pozde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
5.2.16 16:43

Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…pry snad fleky po tele a k tomu horecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
5.2.16 16:57

Příspěvek upraven 20.05.22 v 12:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
5.2.16 16:59

@Barunkaska no a? reakci doktor může mít jakoukoliv, prostě řekneš zatim odkládam, ještě neni hranice kdy nejpozději se to musí aplikovat ;). Já jí ted budu muset dát když chceme aby mohla do státní mš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
5.2.16 17:13
@Barunkaska píše:
No bojim se trochu reakce dr a hlavne abych mela rozumnej duvod. Davala jsem obe, protoze mi nikdo nerekl ze je lepsi jedno a pak druhy. To jsem se samozrejme dozvedela az od znami, ktera mi to rekla pozde. :nevim:

Muzes rict, ze se ti zda ditko oslabene, ze ted casto bojujete s rymou a kaslem, na to nemuze rict ani zblo.Pri oslabene imunite se proste neockuje. A basta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
5.2.16 17:15

https://www.emimino.cz/…emoc-249839/

Mrkni tady, s klidnym srdcem bych odlozila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
5.2.16 17:22
@MartinaIrena píše:
Muzes rict, ze se ti zda ditko oslabene, ze ted casto bojujete s rymou a kaslem, na to nemuze rict ani zblo.Pri oslabene imunite se proste neockuje. A basta.

Tak to je dobry to me nenapadlo, no 15. Mesicu ji bude v lete takze v lete ockovat nechci a pak 18. To ji bude na podzim tak ji reknu ze miva dost rymy a tak a treba to projde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
5.2.16 17:25
@Lambisko píše:
No, ja mmr odkladam a nejsem si jista do kdy. Po posledni hexe mela vysoke teploty, otok a zarudle cele stehno, porad pobrekavala, spala minimalne. Teplota do dvou dnu fuc, otok a zarudnuti trval skoro 14 dni a tyden poradne nespala a byla proste uplne jina. Podle doktorky to je normalni reakce na ockovani a pred mmr ji mam dat zyrtec… No, na ockovani jsme meli prijit v listopadu 2015 :))

Jej tak to je nase reakce jeste pekna ale i tak se clovek boji pac zrovna priusnice spalnicky i zardenky si prodelali driv vsechny deti a zvladli to, narozdil od reakci kdy se pry dokonce uvadi ze to muze mit i spojitost s autismem. Ale to je jen domenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
5.2.16 17:36
@Fima píše:
MMR jsem odkládala u obou dětí. Starší syn očkovaný ve 2 letech, 9.den po očkování dva dny teplota 38,5 a jinak v pohodě. Mladší syn očkovaný ve 2 letech a 3 měsících a tam jsme si to vyžrali. Reakce opět 9.den v podobě osypání se, zarudlého a bolestivého vpichu, šílené rýmy, každý večer mu naskočila 37,5 teplota. Současně s tím přišla šílená změna v chování. Hrozné záchvaty vzteku, zmateně pobíhal po bytě, vrážel do věcí, v jedné takové atace hlavou prorazil skleněnou výplń dveří… a hlavně brečel. Brečel pořád a v podstatě nonstop, dobu, kdy byl ticho, bych spočítala na 2-3 hodiny čistého času denně. S usměvavého a aktivního batolete se stalo něco, co buď v šíleném záchvatu řádilo, nebo naopak sedělo s naprosto nepřítomným výrazem na zemi a jenom brečelo. Po nocích se začal budit, brečel. Tenhle stav trval víc jak 14 dní. Pak se jednoho dne položil na gauč, usnul na 5 dlouhých hodin a jak se vzbudil, bylo zpět naše dítě. Tolik moje zkušenost. Nedovedu si představit, co by s ním udělala MMR v 15 měsících… a to hexu snášel naprosto v pohodě, první byl očkovaný až v 6 měsících. Přeočkovaný není a nebude, ale to není ani starší syn.

Jezis to je teda sila, no nejak podobne to asi i mel ten znamej, pry uz by to ockovat nedal kdyby to vedel. Ja nikdy nic proti ockovani nemela ale to mmr me teda dostalo, ze i nekdo pobliz s tim ma takovy zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
5.2.16 17:55

Tak teplota po očku, nebo jakákoliv reakce, je dobře. Tělo musí zareagovat na cizí látku. Divný je spíš, když reakce není.
Jinak naše první měla podle kalendáře. U druhé, po větším studování, jsme posunuli na 2 roky a skoro lituju, že jsme nedali později. A třetí to bude mít tak 2,5 - 3 roky. Bude muset do školky. Obě starší měli 10. den teplotu, jinak nic. Ale těžko říct, co všechno se v těle uloží a jestli to neměli jiný následky, kterých jsem si ani nemusela všimnout nebo tomu přisuzovat (noční pláče prostření například).
Nechci tady vířit, zda nepovinné ano či ne, ale dávat naráz je fakt masakr. Ale chápu, že pokud to do tebe hučela doktorka… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
5.2.16 23:46

@Aries6 souhlas se vším, kromě poslední věty. Dávání naráz má svoje výhody, i když samozřejmě je to najednou větší zátěž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
6.2.16 01:21
@Fima píše:

No to koukam, u nas to bylo podobne.
Syn se mi zacal z niceho nic v noci budit. Bylo to jako kdyby mi nekdo vymenil dite. Cele noci prokricel a to doslova. Proste jen stal a kricel. Tak to trvalo 2 tydny. Bylo to fakt zoufale.
Dala bych si facku dnes…
U doktorky jsem hlasila tuto reakci s tim, ze preockovani rozhodne ne.
A odpoved - no asi mu rostou zuby :zed:
Zuby mu nerostly, protoze v tu dobu mel vsechny krom poslednich, ktere mu narostly az o rok pozdeji. Zaroven jsem argumentovala, ze snad znam svoje dite nejlepe a jsem schopna zhodnotit, co je normalni a co neni.
Druhou davku nema.
U dcery odkladam prvni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
6.2.16 02:32
@Barunkaska píše:
Jej tak to je nase reakce jeste pekna ale i tak se clovek boji pac zrovna priusnice spalnicky i zardenky si prodelali driv vsechny deti a zvladli to, narozdil od reakci kdy se pry dokonce uvadi ze to muze mit i spojitost s autismem. Ale to je jen domenka.

jo, všechny děti to zvládly :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek