Očkování Nimenrix

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37
22.4.18 21:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.9.18 19:20

NIMENRIX a BEXSERO

Protože tu jsou starší příspěvky, obnovuji diskuzi a chci se zeptat na zkušenosti s očkováním NIMENRIX - proti meningokokům A, C, Y, W. Máme čerstvou dvouleťačku a čeká nás prohlídka, kdy se budu muset vyjádřit k očkování.
Další očkování proti meningokokům je Bexsero.
Budu ráda za všechny zkušenosti, díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
17.9.18 19:27

@MartinaCV moje dcera ma oboji. Naprosto bez reakce, vse v pohode. Ja mam jen nimenrix. Take bez komplikaci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2706
17.9.18 19:34

Ahoj. Dětem jsem dala zatím jen Bexsero. Je více případů nakažených typem B, nebo vlastně kritičtější byly myslím následky. tak jsem dala prvně toto. Dr mi i tuto vakcínu více doporučovala, že to B je prostě víc… žádné reakce na očkování děti neměly.Tu druhou vakcínu plánuju naočkovat také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.9.18 19:40

Holky děkuji a v kolika letech jste nechaly děti očkovat? S jakým odstupem obě vakcíny? Kterou začít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
17.9.18 19:43

Zacly jsme bexserem s tim, ze u deti je B castejsi nez C. Byla jeste mimco, mozna pulrocni. Nimenrix asi za rok, mozna rok a pul. Presne nevim, nemam tu ockovak. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
17.9.18 20:00

Já dceru nechala oboje, začala jsem B, pak to šlo hned další rok C. Dcera byla očkovaná asi ve třech letech a měla asi tři dny nateklou ruku a asi týden si stěžovala na bolest. Ale ona je větší cíťa než syn.

Synovi byly v červenci dva roky, minulou středu jsem nechala naočkovat první dávku Bexsera, druhou dostane v listopadu. Nimenrix budu muset dát až za rok, protože by mi to už pojišťovna neproplatila a je to sice jen tisícovka, ale i ta se hodí. Kdyby to neměla pojišťovna tak blbě nastavený, nebo kdybych byla víc při penězích, nechám píchnout céčko hned příští rok. Reakci měl malou, v den vakcinace měl večer teplotu 37,7, ale výš už to nelezlo, ručička ho bolela v místě vpichu ještě druhý den a třetí den jen při zmáčknutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
17.9.18 20:29

@MartinaCV cca do měsíce budeme očkovat Nimenrix a pak s nějakým odstupem to druhé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.9.18 20:36
@xantule píše:
@MartinaCV cca do měsíce budeme očkovat Nimenrix a pak s nějakým odstupem to druhé :)

Ahoj :mavam: Já právě všude čtu, že je lépe začít Bexsero, protože meningokok typu B je v ČR nejrozšířenější :think: Ale váhám, kdy s tím začít, jestli teď ve dvou letech nebo za rok, protože na to čtu rozdílné názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
17.9.18 20:42

Taky oboje, jen bexsero melo vypadek, cili driv nimenrix. Kolem tretich narozenin. Nikdy nemel reakci na nic, ale na bexsero prvni davku asi jo. I kdyz nikdo to nepotvrdi. Ale bylo to zvlastni, horecky asi dva tydny, pres den zadny, v noci 39. Jinak nic. Po druhy davce vubec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
17.9.18 20:46

@MartinaCV já zvolila první Nimerix protože je to jedna dávka a bude to hned kompletní a pak začneme Bexsero

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.9.18 22:34
@xantule píše:
@MartinaCV já zvolila první Nimerix protože je to jedna dávka a bude to hned kompletní a pak začneme Bexsero

Já právě váhám, protože to Baxsero je proti meningokoku typu B, který je v ČR výrazně nejrozšířenější. VZP má na svém webu statistiky. A teď do listopadu to ještě i proplácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1494
14.9.20 09:34

@MartinaCV ahoj, chtěla bych se zeptat, zda jsi svou holčičku před 2 lety nechala očkovat? Nimenrixem či Bexerem nebo obojím, děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
14.9.20 09:55

@mimart cauky, já nechala letos klukovi obojí. Jestli chceš nějaké info. Na Nimerix byl měsíc před druhými narozeninami a na Bexero byl minuly týden v 2 letech a 3 měsících. Na přeočkování jdeme v lednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1494
14.9.20 10:00

@Verurizeckova chci info, děkuji :kytka:!!
Já už do 2.narozenin mám jen chvíli času na rozmyšleni :think: Ale Nimenrix asi dám a s Bexerem počkám asi do 3.narozenin, než půjde do školky.
A byl malý po očkování v pohodě :)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek