Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Protože tu jsou starší příspěvky, obnovuji diskuzi a chci se zeptat na zkušenosti s očkováním NIMENRIX - proti meningokokům A, C, Y, W. Máme čerstvou dvouleťačku a čeká nás prohlídka, kdy se budu muset vyjádřit k očkování.
Další očkování proti meningokokům je Bexsero.
Budu ráda za všechny zkušenosti, díky ![]()
@MartinaCV moje dcera ma oboji. Naprosto bez reakce, vse v pohode. Ja mam jen nimenrix. Take bez komplikaci. ![]()
Ahoj. Dětem jsem dala zatím jen Bexsero. Je více případů nakažených typem B, nebo vlastně kritičtější byly myslím následky. tak jsem dala prvně toto. Dr mi i tuto vakcínu více doporučovala, že to B je prostě víc… žádné reakce na očkování děti neměly.Tu druhou vakcínu plánuju naočkovat také.
Holky děkuji a v kolika letech jste nechaly děti očkovat? S jakým odstupem obě vakcíny? Kterou začít?
Zacly jsme bexserem s tim, ze u deti je B castejsi nez C. Byla jeste mimco, mozna pulrocni. Nimenrix asi za rok, mozna rok a pul. Presne nevim, nemam tu ockovak. ![]()
Já dceru nechala oboje, začala jsem B, pak to šlo hned další rok C. Dcera byla očkovaná asi ve třech letech a měla asi tři dny nateklou ruku a asi týden si stěžovala na bolest. Ale ona je větší cíťa než syn.
Synovi byly v červenci dva roky, minulou středu jsem nechala naočkovat první dávku Bexsera, druhou dostane v listopadu. Nimenrix budu muset dát až za rok, protože by mi to už pojišťovna neproplatila a je to sice jen tisícovka, ale i ta se hodí. Kdyby to neměla pojišťovna tak blbě nastavený, nebo kdybych byla víc při penězích, nechám píchnout céčko hned příští rok. Reakci měl malou, v den vakcinace měl večer teplotu 37,7, ale výš už to nelezlo, ručička ho bolela v místě vpichu ještě druhý den a třetí den jen při zmáčknutí.
@MartinaCV cca do měsíce budeme očkovat Nimenrix a pak s nějakým odstupem to druhé ![]()
@xantule píše:
@MartinaCV cca do měsíce budeme očkovat Nimenrix a pak s nějakým odstupem to druhé
Ahoj
Já právě všude čtu, že je lépe začít Bexsero, protože meningokok typu B je v ČR nejrozšířenější
Ale váhám, kdy s tím začít, jestli teď ve dvou letech nebo za rok, protože na to čtu rozdílné názory.
Taky oboje, jen bexsero melo vypadek, cili driv nimenrix. Kolem tretich narozenin. Nikdy nemel reakci na nic, ale na bexsero prvni davku asi jo. I kdyz nikdo to nepotvrdi. Ale bylo to zvlastni, horecky asi dva tydny, pres den zadny, v noci 39. Jinak nic. Po druhy davce vubec nic.
@MartinaCV já zvolila první Nimerix protože je to jedna dávka a bude to hned kompletní a pak začneme Bexsero
@xantule píše:
@MartinaCV já zvolila první Nimerix protože je to jedna dávka a bude to hned kompletní a pak začneme Bexsero
Já právě váhám, protože to Baxsero je proti meningokoku typu B, který je v ČR výrazně nejrozšířenější. VZP má na svém webu statistiky. A teď do listopadu to ještě i proplácí.
@MartinaCV ahoj, chtěla bych se zeptat, zda jsi svou holčičku před 2 lety nechala očkovat? Nimenrixem či Bexerem nebo obojím, děkuji ![]()
@mimart cauky, já nechala letos klukovi obojí. Jestli chceš nějaké info. Na Nimerix byl měsíc před druhými narozeninami a na Bexero byl minuly týden v 2 letech a 3 měsících. Na přeočkování jdeme v lednu.
@Verurizeckova chci info, děkuji
!!
Já už do 2.narozenin mám jen chvíli času na rozmyšleni
Ale Nimenrix asi dám a s Bexerem počkám asi do 3.narozenin, než půjde do školky.
A byl malý po očkování v pohodě
?