Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj nechaval jste nekdo ockovat nepovinna ockovani proti pneumokokum a rotavirum dohromady? Nebo je lepsi tyto dve vakciny oddelit? Dekuji za nazory…
Ahoj, rotaviry a pneumokoky zvlášť. Určitě ne dohromady. Syn měl rotatec, dcera rotarix. Ani na jednu nebyla žádná reakce.
Očkování proti rotavirům (je to perorální roztok, nepíchá se to) se většinou očkuje dřív. Já bych třeba nedala žádné dvě očkování dohromady a to nejsem proti nepovinným očkováním. Syn má očkování i proti pneumokokum i proti meningokum. Ale rotaviry jsou podle mě zbytečné a nedala jsem ho.
My davali oddelene. At vim, ktera pripadna reakce je z ceho.
Rozhodne jsem dat chtela oboje. Po prodelanem akutnim prujmovem onemocneni se synovi rozjel diabetes. Bohuzel dcera mela zrovna na ten Rotateq reakci. Bolelo bricho, fuj prujem, proste takova mensi realna infekce. Ale vzhledem k tomu, ze i na rustove krivce byl zub jak blazen, doktorka sama navrhla, ze preockovavat nebudem.
Ale i tak zadna hruza. S dalsim ditetem (to teda jako nehrozi
) bych zkusila ockovat zase.
Dcera ma oboji a mela to zvlast. Vse v pohode. Dala bych pripadne znovu.
Ja chtela zvlast, ale na doporuceni doktorky jsem dala dohromady. Pry pokud bude reakce, tak at je to pri jednom. Nastesti zadna reakce nebyla.
Dobrý den maminky, chtěla bych se zeptat, zda máte některá zkušenost. Máme 4-měsíční dceru a od staršího syna chytla covid. Již jsme týden po, teplotu neměla pouze kašle a kýchá i nyní. Ve čtvrtek máme termín očkování, ale nevím, zda nepočkat, případně jak dlouho
@Anonymní píše:
Dohromady i s hexou všechny dávky. Vše ok..
To se mas cim chlubit.
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky, chtěla bych se zeptat, zda máte některá zkušenost. Máme 4-měsíční dceru a od staršího syna chytla covid. Již jsme týden po, teplotu neměla pouze kašle a kýchá i nyní. Ve čtvrtek máme termín očkování, ale nevím, zda nepočkat, případně jak dlouho
Po nemoci nechávám očkovat nejdřív za 14 dní. Moje doktorka by ani dřív neočkovala.
Nechávali jsme očkovat oboje ale odděleně. Jsem ráda že jsme to tak udělali. Po rotavirech bylo malý hodně špatně. Bolelo bříško snad týden takže si neumim představit kdyby měla obě naráz.
@Anonymní píše:
já vždy čekám až jsou úplně fit i doktorka na tom trvá ani s rýmičkou neočkuje.
@mackA159 no jo měli by ji zastřelit 🤦♀️ naší malý taky naočkování všechno najednou. Věřím svoji doktorce.